hétfő, augusztus 28, 2006

Nyaralás, második felvonás, képek


A kis jövendőbeli kereszlányunk, apukájával, anyukájával





Luca cica alulnézetből




Táncoslábúak

Talán említenem sem kell, ki nyerta a klasszikus Capitalyt a három kiscsaj lefektetése és egy-két sör után...

Veszprémben kispapával
Na jó, a kismama is jöhet!


Mostanában mindha mindenhol csak kisbabákat látnék. A kis Blankával itt éppen uokatestvére szemez.


Édeshármas


Édeskettes

Nyaralás, második felvonás

Sajnos lezárult életünk nagy nyaralásának második felvonása is. De minden jónak vége szakad egyszer.

Az újabb utazás még múlt hét pénteken indult, jól felpakolva a kicsi kocsit, amely így hát újra száguldott. Mama elől, kispapa a kiscsajjal hátul, zsákok közt. Másnap már vártuk is az első vendégeket, méghozzá a kis Blanka jövendőbeli kereszt-testvérét, Emmát valamint nővérkéjét, apukáját és anyukáját. A három kiscsaj jól elvolt egymással, meg a többiek is, pláne a két kispapa, akik a nyaralás mellett igyekeztek egy fa kiásásával is megbirkózni, néhány tűz és gulyásleves és grillhusik és egyebek elkészítésével is. Na nem is beszélve a kis zöldséges kert erőteljes gyomtalanításáról. Mindez hellyel-közzel sikerült.

Na azért voltak ám csopaki bornapok is, ahol a Zenit-tel csak a betyárpogácsa tudott versenyezni.

A kis Blanka még a híres strandon is volt ám, amit ugyan úgy élvezett, mint minden egyebet. Mélyen. Alvásban. A vízicsúszda és a fürci a Balatonban – a kispapa a karjában azért kicsit bevitte - még kimaradt, de jövőre már erre is sort kerítünk.

Szerdán erősítés érkezett, egy anyuka, négy kisfiúval, az unokatesókkal. A kis csónakázás is kimaradt, ott a helyeket ugyanis elfoglalták az unokatesók – Sándor, Béla és Jenő – míg a legkisebbek – azaz Blanka és Ádám, alias Feri – a stégen anyukájukkal a babakocsijukban maradtak. Ott viszont találkozhattak egy mocsári teknőssel, amely – mint egy telefonhívás után kiderült - azonban sajnos nem volt azonos azzal a híres csopaki teknőssel, amely évekkel ezelőtt tűnt el a vízben, pedig egy tudományos kísérlet alanya, s a nyomravezetőnek már 100.000 forint jár. A stég környékén a mocsári teknős mellett feltűnt mindenki erdész bácsija is, alias Trokán Péter, aki megerősítette az információt, hogy igen, itt sok mocsári teknős van.

A kiscsávók közül kettő a kis Blankával aludt egy szobában. Az éjszaka egy darabig jól telt, ám valami miatt a Sándor nevű célszemély éjszaka felriadt, s ki akart jönni a szobából. Ám valamilyen okból kifolyólag rossz irányba indult, más falon kereste az ajtót, s mivel ott nem találta, kétségbeesve fordult a kisebb Bélához, „Te, bezártak ide minket, ellopták az ajtót!”. A kiscsaj persze ezen ramazurira sem ébredt fel, ahogyan szülei sem. Az állítólagos ajtó-rablásról a kismama és a kispapa csak reggel értesült. De szerencsére mindenki sérülés nélkül megúszta.

Csütörtökön egy újabb neves vendég érkezett pár órára, a kis(s) Viki nagy apukája, aki hamarost már a kis(s) Patríciát is a nem éppen kis mellkasára is szoríthatja.

Pénteken már hárman maradtunk egy időre, ekkor a kis Blanka és a kedves, aranyos, szép, okos, … szüleivel Veszprém felé vette az irányt. El is indultak a várnegyed felé, hogy megnézzék a nemrég megnyílt László Károly gyűjteményt a Dubniczay-palotában. A kiállítást a kis Blanka is nagyon élvezte, főleg a szép, színes képeket, legalábbis akkor így vélte a kispapa. Ám hamarosan kiderült számára, hogy a kisbabák – nem tudni milyen adatok alapján, de biztosan nem reprezentatív a felmérés :) - állítólag három hónapos korukig nem látnak színeket, azaz színvakok. Na tessék. Az összes színes szir-szar felesleges volt eddig, elég lett volna fekete-fehérben :). Köszi.

Este már nagypapi és nagymami várta a kicsi családot a házikóban. Másnap az apukák egy kerítés-oszlopot igyekeztek függőlegesen felhúzni, míg az anyukák és a kis Blanka pedig főztek és beszélgettek.

Jó sokat beszélhettek, mert azóta a kiscsaj pici szája be sem áll. Állandóan magyaráz. Kemény éveknek nézünk elébe.

Szombat este óta újra kis fővárosunk friss levegőjét szívjuk. Hogy Combinóval vagy anélkül az már csak nézőpont kérdése.

péntek, augusztus 18, 2006

Adios

Kedves kis és nagy Blanka rajongók!

Mostantól megkezdődik a nyaralásunk második fordulója. Visszatértünkig a kispapa a korábbi rendkívül érdekfeszítő poszjait tudja csak ajánlani.

A kiscsajszi megfürdött, jól bekajált, s indul a roadmovie, egésszen a Balatonig. Mindenki másnak is kellemes 20-át és pihenést kíván:

Blanka, kismama és kispapa

csütörtök, augusztus 17, 2006

Blanka és a fiúk

Hát én nem tudom, mi lett eből a világból. Pedig azt hittem, sose fogok ilyet mondani, írni. De ami sok, az sokk.

Ez a kiscsaj már megint pasizik. De lehet, hogy csak egy szimpla bosszú, hogy kedves szülei két fél éccakára a nagyszülőknél hagyták, mert szigeteltek.

Szerdán, egy bizonyos Ádám csapta neki a szelet, méghozzá az Orczy kertben. Próbáltam a kiscsajt faggatni, hogy mégis ki ez a fickó, miféle, mit csinálnak a szülei, de ő csak visszanézett rám és hatalmasat mosolgott. Dünnyögött kicsit, majd elaludt. Hát ez egyelőre titok marad. A kis ravasz, azt hiszi, könnyen lerázhat.

Ha ez nem lenne elég, van ám még! (Bezzeg az én időmben, khm.) Szóval mindez ma folytatódott. Persze megint akkor, amikor kispapa nem volt jelen, dolgozott. Tehát ma éppen a Károlyi kert volt a cél - azért egyedül még nem engedjük, a kismama is elkísérte! - hát ott meg mi volt???? Hát a kis Patrik. Aki ráadásul egyszerre két kiscsajjal. Na ez már azért tényleg sok.

Beszélnem kell a lányommal, ez az erkölcstelenség nem mehet tovább!

Csak a közös nyelv, az nincs meg. Mindketten mondjuk a magunkét, de mintha elbeszélnénk egymás mellett.

De sokáig egy kispapa előtt semmi nem maradhat titokban. Vagy mégis?

képes beszámoló

És a képek, amiket eddig nem sikerült feltölteni

Kispapával:



Kismamával "Görögfüreden":



Unokatesók



Kis Márkkal egy ágyban :)



Nagypapival, kismamával




Vicces nagybácsival:


szerda, augusztus 16, 2006

nyaralás,első felvonás

A nagy utazás kis Csopakra még pénteken indult, s kivételesen anyuka vezetett. A kis Blankával a kispapa jól el volt az út alatt, egy jót sósmogyoróztunk hátul, kivéve akkor, amikor nem aludtunk. Anyuka nem igen szereti az utóbbi időben az autópályát, így hát inkább másfelé mentünk, sikerült is megdönteni a leérési csúcs minimumot, de nem baj. A kiscsajszi jól bírta kiképzést.

Az első napokban a nagypapival voltunk édeshármasban, illetve négyesben, ezúttal a nagymami otthon maradt. Volt is ám nagy séta nagypapival, aki jellegzetesen „Szevasz Blankázik”, ez biztos mély nyomot is hagy majd a kiscsajsziban. A nagypapi-féle, nem éppen vega és zsírtalan, ám annál kelendőbb, szabad tűzön sütött slambuc egyelőre kevésbé marad neki emlékezetes, az azért megfeküdné tán a kiscsajszi gyomrát.

Szerény kis „nyugalmunk” nem tartott soká, ugyanis vasárnap gyermek-hordák lepték el a kicsiny kertet. A kis Blanka kis unokatesói (összesen hatan, életkor 5 hónaptól kilenc évesig) érkeztek, ráadásul a Máténak (akit olykor Máteusznak, de leggyakrabban csupán Bélának nevezünk) szülinapja is volt, tortával. Ahogyan lenni szokott, az újonnan kapott szuper távirányítós járgánya hamarost apukájának szervízébe került, akinek szerencsére sikerült „orvosolnia” a problémát.

A kis büdösbogarak – az unokatesók – egy éjszaka úgy döntöttek, a kis Blankát is beveszik kemény csapatukba. Ehhez azonban kemény feltételeket szabtak:
-meg kell tanulnia karatézni
-szét kell tépnie egy igazi Barbie-t.

A kemény feltételeket egyelőre nem sikerült teljesíteni, de rajta vagyunk az ügyön.

A hét végén az egyik nagypapi elment, a következő hét elején a másik nagyszülők érkeztek, s gyönyörködtek a kis Blankában, illetve szüleiben.

A kis Blanka nagyon élvezte a nyaralást. Érdekes, hogy azon napokon, amikor velünk aludt egy szobában, éjszakánként felébredt, pedig itthon rendre átalussza már a kis gyöngyszem az éjszakát. Ám amikor külön szobába került, átaludta újfent a csillagokat. Remélhetőleg nem a kispapa horkolása zavarta.

Egy kis apró vendégünk is érkezett, most mintha mindenütt csak kisbabák lennének. A kis Blanka már az első találkozás után egy ágyban aludt a kisfiúval, aki ráadásul még fiatalabb is. Micsoda erkölcsök! S ez még csak a kezdet. Asszem.

Kis utazgatás is volt a környéken, így például elugrottunk a füredi „görögbe” is.

A nyaralás második felvonása hamarosan folytatódik, már csak kettőt kell aludni!

vasárnap, augusztus 13, 2006

Óriásbébi

Az első felvonás véget ért, visszatértünk Balcsiról. A kis Blanka jól fel is fedezte a környék egy-két közeli helyszínét, elsősorban persze a másmilyen szobát, a hordozható ágyikót, a kis teraszt, a kertet - a füvet, a hársfát, a kis szilvafa gyömölcsöcskéit, a rózsákat - a nappalit, a falak legkülönbözőbb apró bemélyedéseit, esetleges díszeit. Na és persze Csopakot, Balatonfüredet, Tihanyt, Vászolyt... De erről később.

Most egy sokkal fontosabb dologról.

Ez az itthoni babaágy megy össze. Tiszta horror.

Amikor lementünk, még minden szépnek, jónak, a maga méretének megfelelőnek tűnt. Elfért benne a kis csipogó vonat, a hosszúkás, virsli-párna, a kisvirág, a kis maci és egyébb nyalánkságok. De most mindenki megnőtt, s egyre kevesebb hely van.

A csipogó kisvonat egyszerűen robogó mozdonnyá vált, sokkal több sínpárt követelve, a hosszúkás virsli-párna szélesebb lett, hosszabb, sárgább, a kisvirág mintha sokkal több vizet kapott volna és méteresre nőtt, a kismaci elhozta a haverjait is, s most már mintha csordákban követelnék együtt a mézet. És egyéb nyalánkságok.

De egyszerűen az is lehet, hogy a kis Blanka nőtt ennyit?

péntek, augusztus 04, 2006

Szabadság, szerelem

A kis Blanka, anyukája és olykor kicsit rendszertelenül irogató kispapája ezúton értesíti rajongóit, hogy nyaralni mennek a jó időre való tekintettel.

Ígérjük, hogy az elkeseredett rajongókat a későbbiekben igyekszünk kárpótolni, s a rengeteg kommentre mind-mind válaszolni visszatértünk után.

Lélelkben addig is maradunk hűséges irogatójuk.

Mélységes tisztelettel,

Blanka, kismama és kispapa

csütörtök, augusztus 03, 2006

Erkélyen, esőben

Nagy eső jött és mennydörgött, énekelhetné az a szerencsétlen Cipő múlt időben, az elmúlt napokra utalva. Mi szerencsére mindezt megúsztuk, az erkélyről szemlélhettük e nagyszerű eseményt.

Méghozzá a következő képpen, képben méghozzá részben a nagymamival:




Tehát rötyögve, szórakozva, néha kicsit elmélázva.

Egyébként is: aggodalomra nagy esők érkeztével semmi okunk - a 16. lakunk - így valószínűleg mi leszünk az utolsók, akik beszállnak Noé bárkájába.

Ez a nyugalmat valószínűleg a kis Blanka is érzi, ezért már nyugodtan átalussza az éjszakát este kilenctől reggel hétig.

Cumi, másképp

Lelkes olvasóink emlékezhetnek arra, hogy nem is olyan régen kismama és kispapa azon filózott, hogy hogyan is kellene megoldani az ujjszopás kontra cumi dolgot.

Most már nem is kérdés, hogy valamilyen isteni sugallatra a kis szülők jól döntöttek. Legalábbis jelen állás szerint.

Blanka ugyanis úgy döntött, egy ujj nem elég, s főleg akkor, amikor egy újabb, nagyobb adag anyatejre vágyik, egyszerre több - a rekord négy, azaz 4 - kis ujjacskáját tömi a szájába.

Aki nem hiszi:



kedd, augusztus 01, 2006

És mindez képekben




A boldog anyuka

















"Hát, ez nektek buli???"
















Ceremónia közben













"Valaki" lenyúlta a lányomat!














Érdeklődők...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...