szerda, október 25, 2006

Köszi, köszi

Ezzúton is kösöznet a sok-sok névnapi üdvözletért, íme néhány, amelyet innen-onnan kapott a kiscsajszi:

-Ő például a lekitárs, Balázs, aki kis virággal is készült: "Blankának soxeretettel!"


-Happy Blanka napot kivanunk!!! - Nora&Attila
-Blankus! Neked pedig nagyon sok boldog névnapot!!! - Muszma-Boldog névnapot Blankának!! - Ani
-Isten èltesse a Blankàkat!!! - Stefffii
-És hogy milyen lyukas az agyam:BOLDOG NÉVNAPOT BLANKA! - Dundiégó
-Blankának és Nicnek mi is sok boldogságot kívánunk! - Szeee
-Eloszor is sok boldogsagot Blankanak,es koszi a koszontoket Nic neveben!!!!!!!!! - Zitarobi
-Blanka- baba! Boldog Névnapot kívánok! Isten éltessen sokáig! - Benedek4
-Boldog névnapot a kis Blankának!! - Falatkaa
-Boldog-boldog-boldog névnapot Blankának!!! - Kriszta
-Boldog névnapot, Blanka! - Borsó
-Blankáknak nagyon boldog névnapot kívánunk!!! - Sziltündi
-Blankának pedig millió puszi névnapja alkalmából! - Kiskrumpli
-Boldog névnapot a kicsi Blankának! - Minnie

Szóval köszönet a "sok-sok mindenért", elnézést, ha valakit a figyelmetlen Kispapa kihagyott volna...

Nevenap

Ma bizony Blanka napja van, azaz a kiscsajszi életének első nevenapját ünnepeljük. Ki így, ki úgy: ő többnyire ugyanúgy, mint a többi napon. Nem hiszem, hogy tudatában lenne, milyen nagy nap is a mai.

A Blanka egyébként a középkori latin „Blanca” névből származik, ez viszont a germán „blank” szóból, amelynek jelentése tiszta, fényes, illetve ragyogó, tiszta. Hát még jó. Hiába a kiscsávók itten jobbra-balra, messze délre, tiszta a csaj. Mint a hó.

A Blanka védőszentje Szent Blanka spanyol királylány, francia királynő, aki X. Szent Lajos király édesanyja. Szent Blanka nagyon bőkezű és jószívű asszony volt. (Fiatalemberek: ezt nem kihasználni!!! Reméljük amúgy, hogy e jó szokását úgy jó 30 év múlva is megtartja, és gondol akkor majd a Kispapára is…) Minden útjába kerülő rászorulónak adományozott valamit. (Egy-két csóringer kiscsávó azért néha kaphat egy-egy alig használt pelust vagy szétrágott csörgőt.) Szent Blanka fia úgy vett részt ebben a jótékonykodásban, hogy állandóan figyelte és fel-feltöltötte édesanyja kincstárát. (Na egy ilyen unokát szívesen látunk…)

És hát a becézés, rengeteg hülyeséget talált a Kispapa, zum Beispiel: Blankácska, Blani(ka), Blankuci, Blankesz, Blanyus, Blanyek, Blankus, Blans, Blancsa, Blanek, Blani, Blankuci, Blancsi, Kuci… Hát ez a Kuci a csúcs. Asszem. Rokon név pedig Bianka.

Blanka névnap van még augusztus 10-én és december 1-én, úgyhogy akkor is szívesen várjuk a szép szavak mellett a kicsi, de drága ajándékokat…

hétfő, október 23, 2006

Taposóakna

Vasárnap nagy buli volt az uncsitesóknál, ahol négy kiscsávó nyüzsög elméletileg, és hát gyakorlatilag is. A hét hónapostól a kilenc évesig. Csak hát jött a taposóakna. De néha előfordul.

Történt ugyanis, hogy az igencsak ízletes ebéd után a nagyszobában a család különböző tagjai a legkülönbözőbb kényelmi pozíciót igyekeztek felvenni, mondani sem kell a Kispapa résen volt, úgyhogy hamar megszerezte a legjobb helyet a kanapén. Mivel a kis Blanka mamája kicsit parázott, mert nem volt légzésfigyelő, azért a kiscsajszi is velünk maradt, a földre raktuk, takarókra, s a kismama elé is ült, úgy nézve az egykori családi, amerikai road movie-t.

Aztán jött a para. Az egyik szegény kiscsávó elindult – azt már csak ő tudja, milyen apró érvek vezérelték – Kispapa felé, csakhogy nem vette észre, hogy ott fekszik a kis Blanka, és jól belelépett a pocakjába. Illetve, hogy mennyire, azt nem tudni, de Kispapa és a nagypapi ahogyan tudta, félrelökre szegény kiscsávót, aki maga is nagyon megijedt. Szegényke.

A kiscsajszi is megijedt, sírt is rendesen, de szerencsére nem látszott, hogy bármi is történt volna. De az anyukájában, joggal, merültek fel sorra a kérdések, mi van, ha… És hát ezekre megnyugtató válaszok nem érkeztek az orvosos családtól.

Úgyhogy pár órával később, biztos, ami biztos, a forradalom előestéjén bevittük kis Blankát az ügyeletes kórházba, ahol tobzódtak a sérült, törött vagy éppen vágott kezű, arcú kiscsávók – azért valószínű nem a forradalom okozta sérülések voltak ezek – miközben a kiscsajszi csak röhicskélt a Pókvirágjára.

Szerencsére hamar kiderült, semmi gond, semmi belső sérülés, semmi para, nem sérült a lép, nem szakad a máj. Az ügyeletes orvos azonban nagyon megdicsérte a kismamát, hogy bevittük a kiscsajt. Biztos, ami biztos.

hétfő, október 16, 2006

Azok a bizonyos lelkitársak...


And the Oscar goes to… (És az Oscar-t kapja…)

Megtörtént a csoda, a kis lustaság ma megfordult! Hátról hasra. Na de ne szaladjunk a dolgok elibe. Szépen tekintsük át pontról pontra. Hogy s miként is vala.

Ezen reggel is szinte ugyanúgy indult, mint a többi. („N. Blanka és szülei, akkor még nem sejtették”… – vehetnénk RTL Fókuszosra a stílust, de ettől most is eltekintünk.) Szóval, a kiscsajszi úgy hét körül követelte a gyomrába és a szájába valót, majd visszaaludt. Fél kilenc környékén aztán már úgy vélte, elég lesz a csendes nézelődésből a rácsok közt.

Ekkor röpke percekre a Kispapa felügyelete alá került, majd egyenest a tapilapokra, vagy mikre. Kispapa ekkor megpróbált olvasgatni, majd az az érzése támadt, mintha a kiscsajszi mozgolódna, szinte meg is fordulna. Legalábbis hajszálak választanák el tőle.

Ezen sejtelmét meg is osztotta Kismamával, aki valószínűleg úgy gondolta, a kedves, aranyos, empatikus, … Kispapa újfent azzal próbálkozik, hogy megnyugtassa őt, hogy felesleges aggódni, előbb-utóbb csak megfordul a kiscsaj, mielőtt neurológushoz kerülne… Úgyhogy ennyiben is maradt a dolog, Kispapa vállat vont, s a fürdőszobába vonult, hogy megigazítsa „toaletjét”, majd dolgára induljék.

Pár óra hatásszünet, majd éppen érkezik hazafelé a Kispapa, amikor is hangos örömujjongást vélt felfedezni a nagyszobából: „Megfordult! Megfordult!”A Kismama és a kis Blanka egymás mellett feküdtek, ki így, ki úgy.

De megfordult, mármint a kis Blanka. Egyszerűen, lazán, ahogyan kell. Néha azért még kicsit küzd az elemekkel, illetve kis jobb kezének kihúzásával hatalmas felsőteste alól, de azért hellyel-közel működik a dolog. Ma estig jó párszor megismételte ezen tevékenységét, tehát nem egyedi esetről van szó. (Pláne úgy nem egyedi, hogy egy kis lelki társunk is akadt, úgy kb. 230 km-nyire, dél felé…Balázs ugyanis hasonló cipőben járt – lehet, hogy a „cipőben jár” kifejezés azért kicsit túlzás -, szintén nem akart fordulni, de ahogyan Balázs, illetve Blanka szülei a blogokon kibeszélték e problémát, kis teremtmények rögtön „léptek”…)

„Pörög, forog az öreg vekker, olyan mint egy black and decker…” – ahogyan a híres dalszöveg tartja, hellyel-közzel.

Tehát a Kispapa büszkén kijelentheti: ő már bizony reggel megmondta.

Most azonban egy újabb dolog merült ám fel: hogyan fog visszafordulni???
Pláne éjszaka, egyedül a kiságyában???
Fél óránként kelni fog…
Megfordul, sír…
Belenyomja a fejét a lepedőbe és megfullad…
…mert ugyebár az a bizonyos mozgás meg kimaradt: mármint a hason fekvős, kézzel kinyomós.
Anélkül meg…

És még hol az érettségi.

szombat, október 14, 2006

No forgás at all

Újabb korszak, újabb para. Mikor fordul már meg ez a lusta kiscsajszi? Na és ki parázik, na ki? A megfejtéseket emelt díjas telefonszámunkra várjuk, amelyből befolyó összeget a Kispapa számlájára utaljuk át, szabad – értsd zenei CD, film DVD, mélynyomó, nem pedig pelus, párásító, babaruci… – felhasználásra

Az oldalra fordulás már lazán megy, márhogyha éppen van kedv hozzá, de itten megrekedtünk. Oldalra fordul a kiscsaj, kicsit megáll, majd, mint aki jól végezte dolgát, visszahuppan (habár lehet, hogy a huppan túl erős kifejezés). Érkeznek a jobbnál jobb tippek, például pelust kell alá tenni, és azzal segíteni a forgást…, vagy melléfeküdni és úgy inspirálni…, vagy kicsit oldalról, hátulról rásegíteni…

A legmegnyugtatóbb „ötlet”, illetve biztatás magától a kiscsajszi doktor nénijétől érkezett.

Először is kimarad egy s más – mondja - , ugyanis a „repülő” mozgás (olyan, mintha a kiscsaj egy ejtőernyős lenne és zuhanna lefelé ejtőernyő nélkül több ezer méter magasságban – hason fekszik, keze-lába a levegőben) már megvan, de az előtte lévő fázis, a kézzel való kitámasztás egyelőre hibádzik. Nem baj, mondja, előfordul, csak hát figyeljünk majd a beszédére, mert lehet, hogy diszlexiás, dadogós lesz. Köszi.

Másodszor is, ha hamarosan nem fordul a kiscsaj, akkor irány a fejlődés neurológia. Ahol – puszta véletlen egybeesés lehet – a guru a doktor néni férje. Anyád hogy van?

Na de ma – ez tényleg puszta véletlenségből – találkoztunk egy gyógytornásszal, aki pikk-pakk megállapította, no para at all. Az izomzat tökéletes – örökölte –, van ilyen, hogy kimarad valami.

Hát ez kimaradt. Egyelőre. De majd még visszalépünk hozzá. A Kispapa nője, felesége, asszonya, élete értelme, illetve a kis Blanka édesanyja, mamája, anyuja is ilyen volt. Lassú csiga. Lassan talán kinövi.

Kismama reakciója: Édesanyád hogy van?

Khm.

Bundika álma


A képen látható Bundika álmodozik. Valakiről.

U.I. A panaszkodó levelek és commentek elkerülése végett: a kiscsávó azért lehet itt így, mert a körből, lásd lent, kimaradt, lemaradt. Így lesznek az utolsókból elsők (a szerk.) ... Úgyhogy kiscsávók: lehet ám teperni!

vasárnap, október 08, 2006

Haverok, bulik, Blanka

A kiscsajszi hétvégéje jó hosszúra nyúlt, a buli már pénteken délután elkezdődött, kinek a Kossuth téren, kinek a Margitszigeten. A szigetes buli ráadásul igazából egy randevúnak is felfogható – erős szülői kíséret keretében, természetesen – ugyanis nem mással, mint a híres-hirhedt, kis punkkal, Patrikkal történt a romantikus séta a Nyulak szigetén.

A találkozóra késve sikerült persze érkezni, egyértelműen a kicsi család nőnemű tagjainak öltözködése miatt. Na jó, egy kicsit a BKV és Aba Botond is belekavart. Szép nagy kört kerekedett a sétából a sziget egyik végétől a másikig, amely során azonban a kiscsajszi és Patrik közt semmi „olyan” nem történt, köszönhetően Kispapa éber felügyeletének. Mondjuk erre annyira nagyon nem is volt szükség, hiszen nagy közeledés az érintett személyek közt nem volt. Vagy lehet, hogy ez csak álca volt?

A kismamák nagy szomorúságára a vatta cukros bácsit nem sikerült megtalálni...

A séta levezetésére nagyszerű helynek ígérkezett a Víg söröző, ahol az asztalhoz ült a kis Blanka és Patrik is. Itt már mintha lazult volna fegyelem, azaz az álca mögé bújás, de azért combozás és tapi – legalábbis a Kispapa tudomása szerint – nem történt az asztal alatt. A kismamák – kis időre – még babát is cseréltek.

Szombaton a kis Blanka átesett hosszú élete első meglepi szülinapi buliján is. Nyusziéknál a ház ura volt a főszervező, az asszonyka születése napjára. Természetesen mi értünk oda legkésőbb, ugyanis természetesen éppen ezen a napon aludt el később a kiscsajszi. Gyorsan az autósülésbe, tipli át a városon, majd óvatos kommandózás a lakás irányába. Még szerencsére időben érkeztünk: a barátok már ott voltak, az érintettek azonban még nem. Persze ekkor ébredt fel a kis Blanka, de mivel jól nevelt, s szót fogad szüleinek, nem kiabált, ordított, így a meglepi is összejött végül. S aztán egy nagy-nagy puha ágyban el is aludt a kiscsaj.

Vasárnapra is jutott a jóból, a tíz hónapos kis autógyáros, Bandi, illetve a hét hetes Gergő, azaz Pupák érkezett hozzánk ebédre. Kiscsávók együtt henyéltek a tapilapokon, próbálták felhívni magukra a kiscsaj figyelmét, több-kevesebb sikerrel. A kis Bandi szédületes mozgásával és apukájától tanult érdekes, majomszerű hangok levegőbe való eregetésével próbálta hatalmába keríteni a csajt, míg a kis Pupák leginkább apró gőgicséléssel és a tökélyre fejlesztett cumi-köpdöséssel.

Három nap, három krampó. Mi lesz még?

kedd, október 03, 2006

Kör közepén állok...


Kör közepén

Mega buli volt, az első igazi házibuli, amelybe a Kispapa elengedte a kiscsajszit, de persze csak nap közben, és persze csak Kismamával, és persze csak úgy, hogy a Kispapa időben értük megy. Mert hát azért mégiscsak van valami erkölcsnek nevezhető valami. Habár nem minden helyen.

A Kispapa éppen időben érkezett: a buli részvevői ugyanis már készültek valamire. Hogy mire, arra nem is merünk gondolni, de rossz aki, rosszra. Szóval szám szerint 12 kiskorú feküdt a földre terített puha bőrökön és szőrméken. Ott feküdtek egymás mellett, egymással így ismerkedtek, simogatták egymást, olykor egy-egy nyálmolekula is átkerült az egyikről a másikra. Ez a mai világ.

Közben a szülőket megpróbálták a legkülönbözőbb finomságokkal levenni a lábukról, s ezzel folyamatosan a konyhában tartani az ősöket, így távol tartva őket eme erkölcsi fertőtől. De Kispapa azért nem hagyta magát: figyelt a fiúkra, így például többször sikeresen eltérítette gyanús szándékától a kis punkot, azaz Patrikot, sőt, Bundikát is, aki a Kispapa kezében is landolt egy meglepő fordulat eredményeképpen. De szemmel volt ám tartva többek közt Bogyesz, a házigizda Balázs, s Áron Leon (A profi) is.

Találkoztunk egy Blanka hasonmással is, Jazival, először a kispapa meg is rémült, hogy el fogjuk cserélni a két kiscsajszit. Idővel azért a kispapa rájött, hogy teljesen másmilyen ruhában vannak, de pár perccel később sikerült egy-két egyedi vonást is felismerni a kis Blankán. Volt a kis kezén például egy tollvonás, ami valahogyan reggel került oda a Kispapa tolla által…

A csajoktól kevésbé kellett óvni a kiscsajt, ők csak dumáltak, eszmét cserélt itten ám Hanna, Laura, Léna (akiről Dimitri már mesélt), Bogi

Na szóval jó nagy buli volt, rengeteg májusi és egy június 1-ei babával.

De Kispapák, az éberség a legfontosabb. Hiába a sok süti, keksz és üdcsi.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...