kedd, június 26, 2007

Bro' (or sis'...)

Csak egy rövid kis bejegyzés. Tegnap a kicsi család ultrahangon is volt ám, ahol a kis Blanka is látta elvileg kistestvérét. Aki 13 hetes.

Mondta is a Blanka: "Baba (habár midnenre azt mondja, szinte)".

Bizony, bizony. Gyarapodunk, sokasodunk.

Séta, fürci, Kéri Kitty

Szép hosszú hétvégéje volt a kiscsajszinak, amelyben sok minden benne foglaltatott a homokozástól a kis sétáláson, lépcsőzésen, fürdésen át a nagy alvásokig.

Az egész péntek délután, kora este kezdődött, amikoris a mama és a Kispapa kocsiba szállt, az autórádióba keményen berakta Kéri Kitty lemezét, hangerő fel, s már dübörgött is a Tengeren túl vár egy csodavilág…

A tengeren még innen voltunk, de szépen, ügyesen ki is értünk Tóalmás megacitybe. A kiscsajszi természetesen külön szobát kapott nagymamiéktől, ahogyan mama és Kispapa is. A kiscsajszi nem is nagyon ellenkezett az új hely ellen hamarosan húzta is a lóbőrt.

A szombat jó hosszúnak ígérkezett. Fél nap az első homokozás jeles megnyilvánulásaként, homok-evéssel telt, ám másnapra már rá is jött a kis Blanka, hogy a homokkal mást is lehet csinálni. Például a lapáttal a vödörbe pakolni.

De aztán jött a kiscsajszi hatalmas életének első hatalmas strandolása a tóalmási strandon. Ha nem is feszített víztükrös-jakkuzis-pezsgőfürdős élményfürdőről is van itten szó, minden rendben: a sör hideg, a palacsintát duplán csavarják, s babamedence is van, a kiscsajszik nagy örömére.

Meglepő módon túl sok félelem és riadalom szerencsére nem is volt a kiscsajszi arcán, igaz, azért erősen kapaszkodott a Kispapa nyakába a medencében. A mamával is sétálgatott egy kicsit a vízben, illetve lasztiztunk a nagymamival.

Aztán érkezett a jól megérdemelt dupla palacsinta.

A kiscsajszi hamar ki is fingott, gyorsan, 7 körül már ágyba került. Ám azért nem akart semmi jóból kimaradni, ezért fél 9 körül még egy kicsit csatlakozott a hadakhoz, egy korty erejéig.

Vasárnap már nem volt homokevés, volt viszont kerti kis medencézés. Aztán tipli haza Kéri Kittyvel.

vasárnap, június 17, 2007

After party

Egy kis utólagos szülinapi party is volt még a múlt vasárnap, éppen egy hete, csak hát a Kispapa elhavazódott, hogy szépen legyen kifejezve.

Szűkebb körű baba buli, nem olyan giga, mint ottan Bundi birtokán, kicsi, savanyú – egyébként nem, édes –, de a milyenk, ahogy a költő mondja.

Szóval érkezett is egy-két vendég, azért annyira nem sikerült kicsire a buli, hogy senki ne jött volna… Szóval volt itt néhány fiatalember, mint például a már említett Bundika, valamint Patrik, és a női vonalat erősítette Emese. Na és persze a szülők is voltak, a kisemberek még azért elég kicsik.

A kisemberek hamar feloldódtak, s randalíroztak szépen, ahogyan kell, mint a nagy könyvben meg vala írva. Azonban szerencséjükre a falakat nem kenték össze a tortával, gyümölcslevet sem öntöttek a díványra, szóval maradandó testi-lelki károsodás nélkül mindenki megúszta.

A szülők is, akik idővel picit söröztek, borozgattak, s a fent említett tevékenységeket – törés, zúzás, kenés, nyalás – nekik is sikerült elkerülniük.

A kiscsajszi is élvezte a bulit, meg persze kapott jó sok ajándékot, kádasat, vizeset, kutyásat, kis szarvasosat, ilyesmi. Kis hápikacsák a kádban lecserélve.

Köszönet.

csütörtök, június 07, 2007

Back again

Először is köszönet a kiscsajszi szülinapi jókívánságaiért, innen-onnan. Másodszor is: visszatérünk a cyber létbe. Is. Mentegetőzések azért nem lesznek. Annyi.

A kiscsajszi hellyel-közzel jól bírta a költözést, ugyanis a kicsi család tovaröppent, a magasból, a 16-ról már csak lefelé vezetett az út. Egészen a negyedikig, igaz, azért nem ugyanabban az épületben. Kicsit odébb.

Szóval Kispapáék áttelepültek, egy kicsit nagyobba. A kiscsajszi elég hamar meg is szokta új szobáját, majd hamarost képekkel is szolgálunk. Húzza is a lóbőrt már. Mármint most.

A költözés napjai azért olykor kicsit macerásak voltak, a dobozok már előre álltak, szépen, feliratozva, egymás tetején, amelyeket néha a kiscsajszi szeretett volna közelebbről is megnézni. De azért maradandó sérülés nélkül túléltük.

Élvezi is a kicsaj a létet, négykézláb, igen, még nem járunk, fedezi fel minden pontját a lakásnak, éppen ezért Kispapa minden második szava „nem”…

A költözés egy kicsit nagyobba azzal is jár, hogy elkél egy-két plusz bútor. Így hát a kicsi család felkerekedett egy szép szombati délutánon, s felkeresett néhány áruházat. A szegény kiscsajszi derekasan tűrte, de aztán kibújt a szög a zsákból.

Illetve a pocakjából ez meg az. Ahogyan kell, sugárban, ráadásul egymás után többször. Már a kijáratnál volt mindez. Kispapa a kocsi tetejére igyekezett feltenni a szerzeményeket, a zuhé persze ekkor kezdődött.

Szegény kiscsajszi meg csak nézett, fáradt szemeivel az autóban, kicsit később hazafelé. De közben ringatózott a zenére, és mosolygott.

Valami kis vírusfertőzés lehetett. Másnap délután még jutott belőle ide-oda, de aztán huss, eltűnt. Illetve valószínűleg beleszállt a Kispapába. Ő meg kifosta másnapra.

A költözésben a kiscsajszi valahogyan sokat nem segített. El van kényeztetve ez a gyerek!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...