szombat, október 27, 2007

Bo'it

Persze a mama megint láthatta a Bo'it, a Kispapa a Blanka miatt nem, ugyanis péntek délután volt egy kis UH, csak a Blanka aludt, felébreszteni ilyenkor meg nem tanácsos.

Szóval minden rendben, 1760 g, 31 hét. Várható szülés: két üünnep közt. Méretei szerint egy héttel nagyobb a koránál a kiscsaj2. Azaz jövőlátó. A magzatvíz felesleges mennyisége elpárolgott, vagy mi, minden esetre az is tökéletes mennyiségű.

Tehát tökéletes, de persze a mama most parázik. Valamin.

:) Persze csak egy kicsit. Győzze megszűlni. Hihi.

Még a hosszú hétvégéről 1.

Habár a Marci és a Kispapa szeretett volna főzni, egy gyors nyuszi megelőzte őket kedden. Azért fini volt, sőt, a Blanka is jó nagyot kajált, majd aludt.

Addig a szülők is megebédeltek és kedélyesen szórakoztatták egymást.

A részletek, képekben itten.

Máshol az állam támogatja a zöld pelenkák vásárlását

Ezt a Kispapa nem rég kapta e-mailen:

A szülök, megtakarítják a pelenkázási költségek mintegy 50 százalékát

Magyarországi pelenkaforgalmazók összefogtak annak érdekében, hogy hazánkban is lépéseket tegyenek a mosható pelenkák elterjedésére, használatuk állami ösztönzésére. Szeretnék elérni, hogy a hatóságok - akárcsak más, tőlünk nyugatabbra fekvő országokban - bizonyos pénzösszeggel támogassák azokat a családokat, amelyek – visszatértek - a - műanyag - pelenkáról a textilpelenkára, így csökkentve a háztartási hulladék mennyiségét.

A Popolini termékcsalád magyarországi forgalmazó cégének vezetője, Csurgó Rita elmondta: Ausztriában például minden újszülött családja 50 és 100 Euró közötti támogatást kap, amennyiben egy bizonyos összeg felett vásárol mosható pelenkanadrágokat; Finnországban pedig minden újszülött kap egy pelenka próbacsomagot, ezzel ösztönözve a textilpelenkák használatát. Ahogyan azt Sári Katalintól, az angol Bambino Mio textilpelenkákat forgalmazó cég vezetőjétől megtudtuk: Anglia szintén élen jár a környezetbarát pelenkák felhasználásában. Itt a különböző mosható pelenka forgalmazók összefogtak és szövetségbe tömörültek. Közösen üzemeltetnek egy információs weboldalt a mosható pelenka előnyeiről, illetve lobbyznak az Európai Unióban a mosható pelenkát terhelő áfa eltörléséért. Mivel az EU konkrét irányelveket adott a veszélyes, illetve háztartási hulladékok mennyiségének csökkentésére, az angol környezetvédelmi minisztérium érdekelt az Egyesült Királyságban keletkező napi 8 millió eldobható pelenka számának csökkentésében. Éppen ezért a – zöld -pelenkagyártóknak komoly esélyeik vannak arra, hogy környezetbarát termékek váltsák fel a már megszokott műanyag pelenkákat.

Csurgó Rita elmondta: A mosható pelenkák elterjedésében környezetvédelmi, egészségügyi és gazdaságossági szempontok egyaránt szerepet játszanak. Míg Ausztriában a szülők 6-8 százaléka használ mosható pelenkát, Angliában ez az érték 20-25 százalékra tehető. Annak ellenére, hogy az Egyesült Államok nem jeleskedik a környezetvédelem területén, a mosható pelenkát használók aránya itt eléri a 40 százalékot.
Bár hazánkban egyelőre minimális a mosható pelenkát használók aránya, a környezettudatos magatartás elterjedésével egyre nő azoknak a száma, akik ezt a modern, mégis környezetkímélő megoldást választják. Így megtakarítják a pelenkázási költségek mintegy 50 százalékát, és ez által gyermekenként 1,5 tonnával kevesebb 50-100 év alatt lebomló háztartási hulladék kerül a szeméttelepekre. –mondta a szakember.


a Kispapa javaslatai, kérdései:

1.
Ok, legyen. De: ezentúl csak a mamák tehetik tisztába a gyerekeket, csak ők moshatják ki a szaros pelenkát, de főzzék is ki, szépen teregessenek naponta tízszer, közben persze legyen meg az ébedük is a Kispapáknak és legyen hideg sör a hűtőben...

2.
Ok, legyen. De akkor kapjanak a szülők nagyon sok pénzt, s ne csak pelusra, hanem a forraló edényekre, plusz az extra gázra, villanyra, energiára, az úszkáló szarcsimbókok lehalászásához szükséges különleges szűrőkre.

3.
Ok, legyen, de szükséges lenne egy kicsit nagyobb pecó, ne adj isten kert, legyen hely teregetni. Meg egy bejárónő.

4.
"Gyermekenként 1,5 tonnával kevesebb 50-100 év alatt lebomló háztartási hulladék kerül a szeméttelepekre". Ez csak kaki?


péntek, október 26, 2007

Nevenap 2.0


Köszönjük a névnapi jókívánságokat, ezúttal a Kispapa is boldog nevenapot kíván a kiscsajszinak. Aki, már kb. egy héttel ezelőtt meg is kapta az ajándékát, egy pici konyhát.
Azóta csak "kumpit" eszünk.

hétfő, október 15, 2007

Megabeszéd

Azt a Kispapa eddig is sejtette, hogy a csajok, nők, asszonyok sokat beszélnek. De hogy már ilyen fiatalon kezdik?

A kiscsajszinak sokszor be sem áll a szája, csak magyaráz, ha nagyon belejön. Az állatok nyelvén, mint már jelződött, elég jól tud, a többit egyelőre kevésbé érteni.

Azért vannak kulcsszavak, mint például hama, inni, kaki, puki, pisi, cipo, séta, kocsi, kulcs, busz, husi, krumpli, kanál, lámpa, csücs, puszi, tiktak, mese, pisszíjó (porszívó), nem, tánci, néni, bácsi, szia, hapci, papír, golyó, gamba (galamb), sapi, kukucs, didádú, homok, hintapalinta, fa, labda ... ... ... ... ... ... ... na és persze Boji.

Ám a legfontosabbat, a szívéből, értelméből, tapasztalatából, szeretetéből - és még sorolhatnánk mi mindenből - fakadó kitörését ügyesen ki tudja fejezni.

Csak meg kell tőle kérdezni:

- "Mi a papa?"
- "Kiiáj" (azaz király, khm)

Ehhez talán nem is kell többet hozzáfűzni.

Bécs, egyelőre utoljára II.

Egy jó kis alvás után aztán a vasárnap Laxenburgban érte a két, összesen - egyelőre - három gyermekes családot. Mármint nem ott aludtak, de, előbb-utóbb oda értek ki. Bécstől nem túl messze, néhány nagyobb kőhajításnyira.

Egy szép nagy park lészen ez, sok minden egyébbel. Ezúttal inkább a zöldet élvezték a kiscsávók és a kiscsajszi, na és azért egy kicsit a szülők is. Szép, kellemes, meleg őszi nap, talán az utolsó. Márminthogy - remélhetőleg csupán az idén. Még egy párat azért talán megérünk...



Az út egyenesen egy játszótérre vezetett, ahol - legalábbis a kis Blanka szemének - hatalmas csúszda, nagyszerű mérleghinta, és természetesen homokozó is volt. Voltak szép nagy napozószék-szerű építmények is, de valahogyan azt a Kispapának nem igen sikerült élveznie, mert ez a kiscsajszi nagyon pörgött. De hát ez így van rendjén, már csak, legalább, 20 esztendő.

Bringák

Szóval a Kispapa meg ezekát látta a Technikai Múzeumban:


Bécs, egyelőre utoljára I.

Minek után a kis Bori egyre inkább – nem meglepő módon és szerencsére – növekedik, mármint a mama pocakjában, ugye, ezért még egy bécsi kiruccanás be lett illesztve a nagyon elfoglalt Blanka és kicsi családja életébe. A biztosítók egyébként sem kötnek kedves, terhes ügyfeleikkel a 28. hét után biztosítást…

Pénteken indult a járat, a mama igyekezett délelőtt jól lefárasztani a kiscsajt, hogy aztán végigaludja majd az autóutat Bécsbe. Az elképzelés nagyszerű volt, csak éppen gyakorlatban nem működött: a kiscsaj szinte végig fent volt. Viszont rendesen kislány volt: szinte végig csöndben, érdeklődve, cumizva töltötte az utat.

A bécsi nagybácsi, Zolikáék-Zsuzsiék új pecójában aztán este ment a buli, a kis Blanka pörgött Fábival és Levivel, akik először egy kicsit meglepődve fogadták a birodalmukba beférkőző csajt. De ez nem tartott sokáig.

Szombaton aztán a reggelit követően egy kis kirándulás Grinzing irányába, annál tovább, Bécs fölé. Itt van egy kis háziállatpark, ahol a városi gyerekek először léphetnek libaszarba, s először nyalathatják végig az arcukat kecskével. A kis Blanka természetesen nagyon élvezte, na a fent említett példákat szerencsésen megúszta. Viszont életében először rollerezett. Is.

Délután kis pihit követően aztán jött a nagy zabálás, méghozzá egy running-sushi bárban. Csak jöttek és jöttek a sokszor be nem azonosítható valamik, de azért jól esett az ízlelőbimbóknak. A kis Blanka is nyomta, legjobban a szirmot.

Ezen a napon volt a múzeumok éccakája, úgyhogy a fiúk Zoli nagybácsi, Fábi, Levi, Kispapa estefelé a bécsi Technikai Múzeumban tett látogatást. Ahol Zolinak és Levinek egy hatalmas pókkal gyűlt meg a bajuk. A Kispapa közben bringákat nézett.

szerda, október 03, 2007

Egy főző csacsi

Van egy pirinyó kis könyvecskéje a kiscsajnak, amelyben kedves állatok sorakoznak. A mamával, de még inkább a Kispapával a kiscsajszi gyakran lapozgatja e kötetet, az állatok nevét, még inkább azok hangjait tanulgatva.

A kis Blanka már tudja, mit csinál például a majom, az oroszlán, a kiskacsa, és, többek közt, a csacsi is.

Tegnap a Kispapa kezében volt a kiscsajszi, a mama pedig valami finomat főzött. A Kispapa megkérdezte (a mamának irányozva a kérdést):
-Mit csinál a mama?
Mire a Blanka:
-Iááááááááááá, iááááááá!!!

Hihi.

hétfő, október 01, 2007

Nekik 30

Szombaton este volt egy kis szerény összejövetel, a másik híres fotós, Marci tiszteletére. Aki már, hihihi, elmúlt 30. További - tényleg - szép képek itt.

Ahogyan a híres Pici is. Mármint elmúlt. 30. Vele a Műcsarnokban volt pénteken egy szerényebb összejövetel. Kivételesen Blanka nélkül, de a híres Warpigs együttessel. Ahogy a költő mondja:

rock 'n roll is dying.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...