péntek, február 20, 2009

Without U

Hát elérkezett a nap, illetve az a szent este, amelyet a már nem is olyan kicsi Bojinak drága szülei nélkül kellett eltöltenie. Jamamáéknál Blankával együtt töltötte a kicsaj ugyanis az éjszakát - próbából - hogy egy esetleges gyerek nélküli mamás-kispapás hétvégét el lehet e egyáltalán képzelni. De természetesen el.

A Kis Bojit a mama még hellyel-közzel elaltatta nem sokkal nyolc előtt, a mozijegy persze nyolcra szólt. Valahogyan sikerült is odaérni, sőt, még jegy is volt, sőt, a film sem volt olyan vészes, mint ahogyan azt a Kispapa elképzelte. Azért talán Oscart nem ér Angelina alakítása (akkor már inkább Sean-nak ítélnénk, nőies vonásaiért).

Már idejét se nagyon tudni, Kispapáék mikor voltak édeskettesben pár órát este valahol. Amit a keddi Puskin kedvezményen sikerült keményen megspórolni, sikerült keményen befektetni egy közeli étteremben-kávézóban, de megérte, leginkább a Csokoládé felfújt "mi-cuit", marinírozott mangóval elnevezésű csodának köszönhetően. Jobb volt, mint Angelina Jolie, de nem olyan meleg, mint Sean Penn.

Hazatérni furcsa volt. Csend és nihil, sehol egy kis Blanka szájszag, sehol egy enyhe Boji-pisis pelus buké a szobákban. Sehol egy felsírás. Nehezen aludt is el Kispapa - köszönet az együttérzésért - jóval később, mint szokott. A mama fél öt körül riadt fel egy pillanatra, Bojika ekkor szokott egy kis éjszakai tejpép-sinlac beöntést kapni.

Reggel egy kis fél-nyugis kávézás után gyorsan visszazökkent az idő.

Kispapa family - nowadays








vasárnap, február 15, 2009

Melyik melyik?


Testvérek, de itten akár ikrek is lehetnének. Kispapáék várják a szavazatokat, melyik, melyik. Ahogyan megszokhatták, a helyes megfejtők közt semmit sem sorsolunk ki.

Anglikánok

A múlt héten tiszteletét tette Budapesten - illetve egy ahhoz közel lévő falun, ahonnan kétszer kell lovat váltani, hogy beérjenek a neves fővárosba - egy bizonyos anglikán pár, a híres Chips (legalább is ahogyan a Blanka hívja Jess-t) és az egyelőre kevésbé ismert Színész Gergő.
Persze nem kettesben érkeztek, ezúttal már a kis, három hónapos Levente is velük tartott Londoncity-ből.
Egy röpke délután erejéig Kispapáéknál is lerótták tiszteletüket, átadták a brit fővárosban összeszedett védelmi pénzeket, amely után már a Blanka közelébe is mehetett - mondjuk ez túlzás, hiszen azt még nem igen tudja, hogy a lába mire való - az anglikán kiscsávó is.
Habár néha úgy tűnt, sok volt neki az input, jól viselte a brit Levi magyarországi tartózkodását, amely részeként nyilván kiemelkedik a Kispapáék vizite. Néhány pizza és túrógombóc között egy kicsit aludni is tudott, na persze ő csak anyatejet nyomott.
De Blanka és Boji egy kis chipset is evett.

vasárnap, február 08, 2009

Liget, csúszda, autómosó

A jó időre való tekintettel Kispapa-family vasárnap délelőtt a Városligetbe látogatott, egy jó kis játszótérre. (Parkolóhelyet azért nehéz volt találni az oroszlános limónak.) Kis Blanka motoron száguldott – de mint az állat lefelé a dombon, Kispapa csak úgy fogta a szívét, Bojika pedig vadi új, első tuti – Keresztszüleitől kapott – cipőjében sétálgatott jobbra-balra tekingetve boldogan. Azért egy kis segítség elkélt.

Blanka az elmúlt hét nagy részét egyébként Ádi unokatesóval töltötte, aki a nagymamáéknál dekkolt, míg szülei és testvérei sílécekkel és botokkal hóembereken gázoltak át kegyetlenül.

Látszik is ez az intenzív együttlét: Blanka számos új szokásra tett szert. Az „igen” helyett rászokott az „ahá”-ra, valamint az „oké” szó is bekerült a szótárába. (Meg szemtelenebb is, de Kispapa megtöri.) De nem csak a beszédben, hanem a bátorságán is kitűnik a férfias hatás. Innen ered például az állat módon való motorozás. De Blanka, egyébként, teljes biztonsággal száguldozott le a domboldalon. Ádi, erről azért még beszélnünk kell…

Bojika egy jó ideje valamilyen okból kifolyólag nem igen bírja a hinta intézményét. De a csúszdázás bejött. Nem is akarta abbahagyni, Kispapa nagy bánatára, aki, szegény, ottan görnyedt felette. De aztán Kispapa győzött. The winner takes it all.

Volt még közös homokozás, homoksüti-készítés, majd lassan elindult Kispapa három csajjal hazafelé, illetve az autómosóba. Blanka már előre kijelentette, ő félni fog, mert a Gergő is fél az Anna-Petiben. Aztán azért hellyel-közzel megnyugodott, miután a Kispapa elmesélte neki, valószínűleg a kis Blanka még kisebb fogai is hasonló élményeken mennek át fogmosáskor. Csak viaszozás nincs.

Arról nem is beszélve, hogy volt egyéb para is. De csak egy kicsi. Ugyanis, mint arról a Blanka értesítette drága szüleit, a Bojika oldalán egy kicsit le volt húzva az ablak. Úgyhogy egy kis frissítő fröccs jutott a már egyébként alvó Bojikának.

De azért aludt tovább.

vasárnap, február 01, 2009

"Megkívánlak"

Egy kis pogácsa fogyasztás volt délután, amelyet a Blanka és Ádi unokatesó két pofazacskóra nyomtak. A nagymama javasolta első leányunokájának, hogy kínálja meg drága, egyetlen, szeretett papáját is. A kiscsaj szót is fogadott, hozta a pogit:

"Megkívánlak, papa, megkívánlak" - mondotta a drága.

Szavajárását gyorsan átvette a kis Ádi is. Mint kijelentette, ő is megkívánta Blanka papáját.

Kapós lett a Kispapa.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...