péntek, május 29, 2009

Felvéve

Úgy tűnik, élete első nagy akadályát a kis háromévesünk jól vette, sikeresen felvételizett a - drága - szülei által áhított oviba. Azért annak idején Blankának is bejött. Meg aztán nincs is olyan messze a Kispapa munkahelyétől.
Kedves Blanka, Kispapáék ezúton is gratulálnak nem kis teljesítményedhez!

Szülinap képekben

Volt kis party, bizony, jól sikerült, úgyhogy olyan sok kép nem is készült. A Blanka sikongatott, amikor megkapta az ajándékokat - nem egyszerre, hanem érkezési sorrendben -, persze a torta is bejött. Először "szűkebb" családi körben történt mindez, majd kis haverokkal telt a rögtönzött afterparty.





Ad hoc afterparty.


péntek, május 22, 2009

Rafkós kiscsaj

Azért Bojikát sem kell félteni.

Ma mamával éppen "kijönazénházamba" (azaz oda kell futni a mama széttárt karjába) című világhíres játékot játszották a csajok, míg Kispapa húzta az igát. Blanka szerette volna kisajátítani édesanyját, szeretett volna egyedüli játszani vele. (Mostanában eme irigység, illetve a játékokra is vonatkozóan, elég erős részéről.)

Blanka már csüt. este megkapta az ajándékát nagyszerű szüleitől - egy Playmobil házat a srácoknak -, amit Bojika is érzékelt. Amikor felhangzott a hívószó ("kijönazénházamba"), Bojika persze csak második lehetett. De a következő rajtnál már egy trükkel élt.

Bojika kamuból odament Blanka új házához, aki pedig féltékenységi rohamában természetesen az ajándékát, a Playmobil házát védte.

Bojika mosolygott egyet, megfordult, majd a mama ölelő karjaiba rohant.

Aki tud, az tud. PR-es lesz. Kispapa pedig nyugdíjba megy pár év múlva.

8 óra munka, 8 óra ...

A hét elején a kiscsajok nem voltak itten. Néhány napos kimenőt kaptak Tóalmásra, s meglepő - vagy nem meglepő - módon nem is volt semmi különösebb bibi. Sőt. A városi kiscsajok jól elvoltak "falun", láttak megint pipit, kicsit több zöldet, nagyjából aludtak is.

De a lényeg. Három év után Kispapa szinte egyhuzamban aludt 8, azaz nyolc órát. Kb.

Persze azért éjszaka 3 körül felriadat, meg 8 körül is "kidobta" az ágy. Ahogyan a mamát is.

szombat, május 16, 2009

"Angolul beszél, németül számol"

Bojika is nagyon ügyes kislány ám! -Két hónapja már szinte csak egyedül eszik, nem is engedi, hogy Kispapáék segítsenek neki. Sőt, meg is sértődik, ha egy azonosítatlan repülő kanál (UFS) érkezik a szája felé, akkor inkább nem is kajál.
-Ha enni akar, mondja "mama" tapsol, majd "hamahama" és mutogat az etetőszékre.
-Egyedül iszik pohárból.
-Nyitja a hűtőt, s kiveszi, ami kell. Pl.: Túró Rudolf, Nínó (Danonino)
-Pár napja megtanult "csúnyán" nézni, feltehetőleg drága nővérétől. Laposan, szemeket összehúzva tekint, nagyon komolyan, szúrósan.
-Hasonlóan a Blankához, nagy könyvmoly. Egyik nagy kedvenc az Anna, Peti sorozat, amelynek elsősorban a könyvek lapjai látják kárát. De azért az Elmo féle kirakóskönyv is nagy sláger.
-Persze hisztizni is tud. Ha valami nem úgy alakul, ahogy a drága elképzeli, elterül a földön, és sír, ordít. Tiszta nő.
-Táncol drága családjával.
-Szókincs: mama, papa, kaka (=Blanka), mamama (nagymama), papapa, Ábe (=Kisábel), ámpa, inta, hápi, brumbrum, Mó (=Elmo), vauvau, busz, jajaj (ha összeken valamit), pápá, baba, náni (=néni). Hirtelen ennyi. De azért akad még bőven... Ugyanakkor bármit kifejez, amit akar.
-"Angolul beszél, németül számol." (Azt azért tudja - magyarul - hogy egy után kettő jön. Mondja is.)

"Majd kiértesítjük!"

Hát megtörtént, a kupaktanács összeült, s beadta a jelentkezési lapokat az oktatási intézményekbe. Ahogyan annak lennie kell, az az ovi tetszett a három közül legkevésbé, amelyikbe volt-lenne - állítólag - protekció.

Az ovivezető néniknek a szülőkkel volt még egy kis elbeszélgetése a két helyen, ahová Kispapáék végül elmentek a beiratkozásra. Szépen felöltözött Kismama, Kispapa is mindent megtett az ügy érdekében, s ezúttal nem a kopottas zsebes gyatyáját, illetve kicsit bő pólóját - s nem is a taxisofőröset - öltötte magára. Szerencsére olyan nagyon sokat nem is kellett várni az első helyen, sokat beszélni sem, de azért a metakommunikációval is jó sokat igyekezett tenni Kispapa.

A második helyen sem volt vészes a bemutatkozás, sőt, ott már Kispapa is szólt néhány szót, remélhetőleg pozitívan befolyásolva az ügy menetét.

Az eredményről június elején érkezik értesítés. Azért egyik helyről se úgy kellett Kispapáéknak eljönnie, hogy a csapódó ajtó mögül, egy kaján mosoly kíséretében felcsendült volna a "klasszikus" varázsszó: "Majd kiértesítjük!"

Legalábbis Kispapáék nem hallották.

ZOO - Suzuki Andrisékkal







szombat, május 09, 2009

Mapa

A Bojika nem olyan nagy dumás, mint a drága nővérkéje volt hasonló korban - és most meg pláne az -, de azért gyártja a szavakat. A sajátokat is, mint a modernkori szóteremtők.

Ha éppen például egyszerre szeretné hívni édesanyját és édesapját - ez lenne a Kispapa - egyszerűen "Mapá"-t kiált.
Ilyenkor csak az a baj, hogy a mama a Kispapára mutogat, a Kispapa pedig a mamára.

Non-stop Party Csajszok

Megkésve bár, de törve nem. A 3 napos nép-nemzeti hip-hopot Kispapáék a híres Tóalmás cityben töltötték, ahová is jó néhány kis és nagy vendég érkezett. Node.
Nagy nehezen kb. (múlt) pénteken 10 körül sikerült elindulni, persze sokan hasonlóképpen tettek, így egy bizonyos leágazásnál - ami a 4-es úton a lehető legszarabbul lett kialakítva - csak 30 percet kellett szinte állni. De legalább a kis-nagy Blanka láthatott sok-sok repülőt, a Bojika többnyire azt a bizonyos lóbőrt húzta. Szóval leérve a Blanka lassan ágyba is került, de volt sunshine, jó idő, szóval valahogyan nélküle is eltelt ama pár óra. Hamarosan érkeztek a vendégek is, természetesen Nagyábel - elsősorban ugyebár Blanka, másodsorban Blanka vonatainak hódolója - nem hiányozhatott, no és persze a kis H. Gergő sem. Ment is a buli délután, egy kis lasztival, sok napsütéssel, némi sörrel - csak az íze kedvéért. Este - H. Gergőék már hazahúztak - fürci persze, aztán miután valahogyan a pár éves korosztály aludni tért, a Kispapák - számukra legalább is - nagyszerű gitár- és szájharmonika-szólókba kezdtek. Amiből olykor néhány közös dallam is született. Meglehetősen ritkán. Leginkább Kispapa miatt.
Szombaton délelőtt aztán Nagyábelék is útra keltek, de hamarosan érkezett Kisábel és mamája. Napközben olykor esett 10-20 percre, de aztán kisütött a nap, s lehetett menni zúzni a kertbe. Motorral és anélkül, palacsintasütéssel, homokozással, locsolással, kis pihizéssel teltek a napközbeni órák. Aztán érkeztek délután a keresztszülők, mármint Blankáéi, természetesen Luca cicával és Emma babával, aki utóbbi pedig - ugyebár - Kispapáék keresztlánya. No mindegy.
Kezdtek lassan sülni a husik, olvadni a sajtok, pörögni a kiscsajok - Kisábelnek jutott (volna) néhány! -, de csak feljött a Hold, s valahogy egy rövid időre megint csend lett. Ekkor Kispapa és Kismama kártya- és szerencsetudását vetette lat(t?)ba, s persze nyertek.
A vasárnap nagyjából az afterparty jegyében zajlott. Kisábelék (fent Kisábel és Blanka)hazamentek délelőtt, kereszt-rokonok még maradtak. Volt is nagy fagyizás a megszokott helyen - ahonnan a Tigrises torta is származott - Lucával, Emmával, Blankával, Bojival, aminek a hölgyek kifejezetten örültek. Egy kisebb séta után, egy kis alvást követően a vég közeledett. A Blanka nem nagyon szerette volna elhagyni a helyszínt.
Azért nagy nehezen sikerült, ráadásul dugó se volt hazafelé. Csak fáradtság.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...