hétfő, június 29, 2009

Nyaralás 2.0

Ott hagyták abba Kispapáék a nagyszerű beszámolót, hogy pénteken egy hatalmas vihar után a Suzuki-család Esztergom felé vette az irányt. Ám Kispapáék nem maradtak sokáig jó társaság nélkül, mert röviddel utánuk megékeztek budapesti al-szomszédaik – egy szinttel lejjebbről, hihi –, azaz Kisábel és becses szülei.

Közös motorozás, labdázás és vacsora után Kisábelnek ott lett volna a lehetőség, hogy 2 – nem akármilyen – csajjal fürödhet egyszerre, de az élet közbe szólt, ugyanis kicsi Bori életében először a kád meleg vízébe, gyanútlanul, csendben, de elvégezte a nagydolgát. Kispapáék csak a végeredményt vették észre, és igyekeztek kikapni a gyerekeket a vízben úszkáló darabok közül. Így a közös fürdőzés élménye elmaradt, de emléke örökké él.

Miután a gyermekek nyugovóra tértek, a szülők ismét élhettek a kerti sütögetés élményével, és egy újabb, kellemes, kalóriadús estét tölthettek el. Szólt a zene – csak az a szerencsétlen ECO-MODE ne lenne ilyenkor a drága kicsi-kocsiban (ami miatt a nagyszerű muzsika Leonard Cohentől a Thievery Corporation-ön át Harcsa Veronikáig kb. 30 percenként leállt) –, lassan sült a szalonna, csöpögött a kenyérre a zsír, pirult és pottyant a hagyma és fogyott pici sör.

A másnap reggel Kispapáék számára kicsit korán indult Borika reggel 6 órás kelésével, míg Blanka, Kisábel és szülei bezzeg 8-ig húzhatták a lóbőrt. Köszi, Bojika, de azért szeretünk.

Reggeli után viszont felkerekedett a két család a híres-nevezetes tóalmási hagyományőrző fesztivál helyszínére, ahol élvezhették a fogathajtó versenyt sok-sok lóval, a finomabbnál finomabb fánkokkal és lángosokkal. Az 500 Ft-os lufikról nem is beszélve, amit természetesen Kispapa pénztárcája bánt leginkább (de a lovacskás lufi 1500 volt).

Dél körül azonban Kisábel-család Budapest felé vette az irányt, így magára maradt a Kispapa family. Azért a délután is sikerült hasznosan tölteni, ismét ló nézéssel, kis horgászással, festéssel, majd fagyizással, homokozással és motorozással.

Sajnos vasárnap már véget ért a nyaralás, így a nap nagy része pakolással, takarítással telt. Ez utóbbiban persze a kiscsajok nem igen vettek részt, habár Bojika előszeretettel forgatja a seprűt és a lapátot, azonban hasznossági mutatója egyelőre az elfogadható alatt leledzik. But nice try.

Az igazi belvárosi kiscsajsziknak bejött a vidéki élet, bár az ugató kutyák és a házban szálldogáló legyek időnként kicsapták a biztosítékot (főleg Blankánál, Borika inkább utánzásból vagy szolidaritásból üvöltött). Egész nap gyümölcsöt ettek a fákról, bokrokról (és persze kenték egyből a ruhájukra, de ez már a Kismama problémája), szórták a homokot egymás hajára, szájába, szemébe.

Képek hamarost.

szombat, június 27, 2009

Nyaralás 1.0

Kispapáék kicsit eltűntek, de gond egy szál se, követvén pici lányaikat, Tóalmás felé vették az irányt, ahol is jól megérdemelt nyaralásukat töltik, immár négyesben. Kiegészült a család. A kiscsajok jól bírták a nagyszülőkkel és Ádival töltött nyaralást, drága szüleiket nem hiányolták nagyon, így maradandó lelki sérülések nélkül megúszták a pár külön töltött napot.

A nyaralás kicsit zökkenősen indult, a beköszöntött rossz időnek és a kismama 2 napos migrénjének köszönhetően, de keddtől már javult a helyzet mindkét fronton.

Szerdán a kicsi család ellátogatott a híres-nevezetes jászberényi állatkertbe, ahol már Blanka járt, illetve Borika is, csak ő még pocakban. Nagyon élvezték a kiscsajok, etetettek kecskéket, őzikéket, láttak fürdőző barna medvét, sok idétlen ugráló majmot, tengeri malacokat, lovakat, malacokat, etc. Amúgy nagyon szép az állatkert, és a mérete miatt pont tökéletes egy 3 évesnek. A budapesti állatkert felénél ugyanis Blanka már teljesen kifárad, ez utóbbi azonban kb. fél-1 óra alatt teljesen bejárható.

A nap további részét alvással, homokozással, motorozással, meggyevéssel és cukrászdázással töltötte a kiscsalád.

Csütörtökön nagy nap volt, ugyanis meglátogatott minket Suzuki Andris és családja egyenesen a nevezetes Esztergombából (by Blanka). A gyerekek nagyon örültek egymásnak, a 3,5 éves Andris ismét kifejezte Borika iránt érzett vonzalmát, nagyon kedvesen többször is észrevétlenül megölelte, megsimogatta, de nem volt bunyó a lányok között emiatt, mert Blanka ismét tanúbizonyságot tett az idősebb férfi korosztály iránt érzett vonzalmáról. Andris apukáját, Gábort tisztelte meg különleges figyelemmel. Suzuki Nóri pedig a Kispapára kattant rá, de ez ugye érthető. Az anyukák finomat főztek, jókat beszélgettek, sőt, este a gyerkők fektetése után még egy kis tábortűz is belefért szalonnasütéssel a szülők nagy örömére.

A péntek délelőtt hatalmas homokozással kezdődött, majd egy nagy vihar után a Suzuki család Esztergom felé vette az irányt.

End of part 1.

kedd, június 16, 2009

With or without U

A héten a Blanka drága unokatestvérével Tóalmás Cityben leledzik, sőt, Bojika is ottan lett hagyva pár napra japapával, jamamával. A hétvégén Kispapáékkal együtt mentek le, aztán a szőrös szívű szülők hazajöttek, egy kicsit még húzni az igát. Értük, a jövőért. Gyönyörű.

Szóval falun pörögnek, Kispapa tudomása szerint egy szobában alszanak a drágák, a Blanka Ádival egy franciaágyban. Csak valahogyan mindig máshogyan, máshol kelnek, mint ahol elaludtak. Hát így állunk. Fekszünk. A Bojika meg mellettük a kiságyban.

Azért ő is tudja, mi a tuti. Ugyebár éccaka azért előfordul, hogy felébred Bojika 4-5-6 környékén, egy kis plusz beöntésért, tejpépért. Aztán visszaalszik. Olykor felsír korábban is, de akkor elég egy cumi a szájba, s húzza tovább. Most viszont jól járt, ugyanis jamamáéktól éjszaka kétszer is kapott kaját. Lehet, hogy ez az út vezet a cumiról való leszokáshoz.

Kispapáék meg éjszaka alszanak. Szinte végig. Mert azért nem megy ez egyik napról, egyik éjszakáról a másikra a visszaszokás a folyamatos alvásra. De lassan meg is lesz a nyolc óra egyhuzamban. De már csak pár nap van hátra.

Azért hiányoznak. Csak még maradhatnak. Egy kicsit.

vasárnap, június 07, 2009

Kultúrszombat

A Kispapa család szombaton aztán adott a kultúrának. Kispapa kapott egy kölcsönbérletet az Operaház Hangszervarázs elnevezésű sorozatára, ahol most éppen a pengetős hangszerek voltak soron.

Kispapa és Blanka útra keltek hát szombat hajnalban, s egy kis szerencsével, fél perces késéssel meg is érkeztek 9 körül. A Királylépcsőnél volt a performance, a lépcsőkön lehetett lecsücsülni kicsiknek és nagyobbaknak. Habár a Blanka elég nagyszájú tud lenni, ilyen helyeken meglehetősen visszafogott. Egy darabig szépen, két ujjas cumizással, Pöttyös kutyus cimkéjével az orrában követte Kispapa ölében az eseményeket, majd röpke 25 perc elteltével már meg is szabadult az ebtől. Lassan a lépcsőn is lejjebb merészkedtek a Kispapáék, sőt, egy kicsit még mintha táncra is perdült volna a Blanka, de csak egy kicsit. Ezúttal a pengetős hangszereket mutatták be, volt szép brácsa, gitár, hárfa, sőt, egy kis citerázás is, mindez persze neves művészek, és lelkes ifjak előadásában.

Lehet, hogy a hároméves Blankának egy kicsit hosszú volt, meg sok, pár év múlva biztosan jobban élvezni fogja.

A délután már a kis családdal közösen telt, méghozzá a Vörösmarty téren, részben a tömegben, a Könyvfesztiválon. Sajnos nem egy babakocsibarát hely a sok ember miatt, de azért megoldható. Kispapa a nyakában a Blankával járta a helyeket, mamáék középen, ahol több gyermek és mamájuk is menedéket talált, a szobornál vártak. A Blanka nagyon élvezte a könyvek lapozgatását, alig lehetett ellrángatni. Sőt, Nagy Bandó András, miközben dedikált, hellyel kínálta maga mellett, amelyet a kis Blankakönyvmoly el is fogadott. A szerző-művész úr egy verset is mondott a Blankának, méghozzá nyolc pókról. Ráadásul két új (Ami a bögyünkben van, Nagyapám, nagyanyám és a vakond) könyvét dedikálta is a kiscsajnak.

Azért volt egy jó kis lufifelfújás-ellengetés játék a Bojikával közösen, középen, mindneki nagy örömére. Bojika is nagyon pörgött, majd mind a három csajszi, no és persze Kispapa is, ha kicsit fáradtan is, de örömmel tömte a fejét betű helyett sültkrumplival és Whopper Juniorral a közeli vendéglátóipari egységben.

Blanka belefáradt

"Elfáradtam az életből" - mondta szegény elsőszülött Blanka a minap.

Hát bizony, nem egy habostorta minden nap 8 körül kelni, egy kis mesével kezdeni a napot, majd a papa hozza a banános kaksit (értsd: kakaót) az ágyba - vagy éppen együtt csinálják meg a pulton ülve, olykor a Bojival karöltve -, majd általában egy kis játék otthon vagy játszóterezés a haverokkal, dél körül kaja, kb. 1 órától két-három órás alvás, majd egy kis újabb játék a playmobil srácokkal, s a szuper új házukkal, közben egy kis gyümölcs- vagy nasifogyasztás is bejátszik, majd 6 körül vacsi, 7-8 között fürci a hugival, mamával, miközben Kispapa előkészíti a pizsit, hálózsákot, jön egy kis Barátok közt aztán alvás.

Elfáradtál drága? Szegényke, Kispapáék is átérzik. Lesz ez még így se.

De az volt benne a legviccesebb - tényleg -, hogy nagyon komolyan mondta.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...