kedd, szeptember 28, 2010

Bréking nyúz

Kispapa pici-pici-pici hercegnőjének nagy dolog történt ma az életében, ami remélhetőleg kicsit megkönnyíti az elkövetkező napokat mind neki, mind drága családjának:

2 pici fog egyszerre bújt ki a pici szájban. Ez némileg magyarázatot ad az elmúlt napok szenvedéseire. Szegényke úgy tűnik, ebben a fog kérdésben inkább Borikára ütött, mint Blankára. Borinak is általában párosával bújtak ki a fogai, és mindig valami betegség is betársult hozzá. Blankánál Kispapáék szinte meg sem érezték a fogzást, nála mindig egy bújt ki egy időben, és semmi tünet nem társult hozzá, még nyűgösség sem.

Zsófika az új Krokodil Dundi. Az eredeti úgyis adóügyi problémákkal küzd.

hétfő, szeptember 27, 2010

Tényállás fennforgása

Kispapáék köszönik a bátorító szavakat alvás tekintetében, ha eljön a Tündér, mindehova küldik, mindenkinek, de egyelőre elfelejtette Kispapáék címét...

Az elmúlt éjszaka igencsak erőt próbáló volt. Szegény Zsófika éjjel 2-kor felkelt, táplálkozott, majd kb. 1 órás olyan köhögő roham jött rá, hogy minden visszajött a pici gyomrából, többször is, így Kispapáék legalább 3 garnitúra ruhát cseréltek a kiscsajszinak. Nem is nagyon tudott visszaaludni szegényke, csak vergődött ide-oda. Meg vele szegényke Kispapa, és talán Kismama is.

Még jó, hogy délelőtt meg is érkezett a kedves Doktornéni - azért előtte fél 6kor Borika is felsírt, de Kispapa visszakábította álmába -, és mindhárom csajra vetett pár pillantást. A lányok most igazán ügyesek voltak, az átlagosnál kevesebbet üvöltöttek, alig rinyáltak Kismama kérésére, Zsófikára való tekintettel. Nagyon együttműködőek voltak, simán kibírták az egy perces vizsgálatot.

És a helyzet állása:

Blankának torokgyulladása van, mivel 4. napja lázasodik be, bár nem állandóan, de makacsul visszatérően, nem kerülhette el az antibigyót. És a hétre szabit is kapott - már ami az ovit illeti.

Borikának,akinek igazából a köhögésen kívül nem sok baja van, asztmás hörghurutja lett, így most ő kapja a jó öreg ventolint, na meg a Stodalt. Más egyelőre nem kell.

Zsófinak meg még nem tudni melyik jut, mert ő most kezd belemenni, torka piros, köhög, taknya nyála egybefolyik újra, vagy még mindig, így most már ő is antibigyót kap.

Kismama és Kispapa egyelőre ép. Egyelőre.

vasárnap, szeptember 26, 2010

Láz, alvás, jótündér

A héten két szülőire is hivatalosak voltak Kispapáék, hétfőn Boriéra, kedden Blankáéra. Sok új infót nem érkezett, majd lehet válsztani a sok ovis külön program közül.

Remélhetőleg Borika novemberben megkezdheti ovis pályafutását, amit nagyon vár. A héten egyik délután, mikor Kismamával és Zsófival mentek Blankáért, bekukucskált a jövendő termébe, és az óvónénije be is invitálta egy pici játékra. Mesélt is róla a kiscsajszi nagy örömmel.

Blanka beszedte az első komolyabb ovis vírust. Már a héten lehetett sejteni, hogy valami készülődik, mert sorra maradtak otthon a barátnők, nyilván kisBlanka se maradhatott ki a szórásból. De egy ideig jól tartotta magát.

Már harmadik napja lázas, más tünete nincs igazából, hangulata is tök jó, ha épp Nurofen hatása alatt áll... Holnap majd jön a doktornéni és megmondja a tutit. Mindenesetre nagy örömére az elmúlt két éjszaka kiköltözött a nagyszobába, az utazóágyba, a fertőzések elkerülése végett. Már amennyire lehet. De ő nagyon élvezi, hogy külön alhat.

Borika és Zsófika egyelőre csak köhögő versenyt tartanak itthon, különösen alváskor felváltva köhécselnek jó sokat, de más tünet (még) nincs.

Kispapa és Kismama a héten megbeszélték, hogyha jönne egy jó tündér, semmit nem kérnének tőle, csak hogy heti egyszer vagy kétszer, legalább 8 órát aludhassanak egyhuzamban.

Ugyanis két kisebb lányuk rendszerint nem könnyíti meg az éjjeleket. A még fogatlan, de vadul fogzó Zsófi visszatért az újszülőtt ritmushoz, este 8-kor elalszik, de onnan 3 óránként kel szopizni, és hajnali 6-kor általában úgy dönt, reggel van.
Borika pedig félálomban ugyan, de jó sokszor felsír éjszaka, cumit keres, ujjat akar fogni, majd jó esetben 6 körül, rossz esetben kissé korábban átköltözik Kispapáékhoz.

Blanka szerencsére igen jó alvó, semmire nem ébred fel éjszaka.

De azért jöhetne már az az állítólagos jótündér. Egy darabig még hisznek benne Kispapáék. De már nem sokáig.

kedd, szeptember 21, 2010

Pisi story - game over

Köszönet az ötletekért, végül hétfő reggel sikerült megoldani a kérdést, szinte természetes úton.

Reggeli szoptatás után a Kismama levette Zsófi pelusát, felragasztotta a zacsit oda, ahova kell, és biztos ami biztos a kezével is szorította. Kispapa adta ezt az ötletet, ami persze az egyik körzeti doktornénitől jött. Persze kellett hozzá némi szerencse is. Közben Zsófika a mama ölében mesét nézett nővérkéivel, és izgett-mozgott. Mikor már kezdett türelmetlenkedni és elindulni a felfedező útra, Kismama egyszer csak melegséget érzett az ölében. Zsófika alkotott, és bár nagy rész a Kismamára jutott, azért kb. 10 ml a zacsiba is került.

Kispapa és Blanka az oviba menet még el is vitték gyorsan a laborba. Persze hétfő lévén 150 méteres sor állt az ablak előtt, de egy öreg néni megszánta Kispapát és beengedte maga elé. Mert hát ugye időre be kell érni az oviba.

Persze ez nem sikerült, mert a Blankára a rendelőben még rájött a kakilhatnék. A wc-ben persze papír nem volt, Kispapánál meg alig pár zsepi... De azért elindult a hét.

Ja, és estére már ki is derült, Zsófika pisijében szerencsére nem találtak semmi gebaszt, így megúszta az antibigyó kúrát a csajszi.

szombat, szeptember 18, 2010

Pisigyűjtés zacsiba, de hogy?

Zsófika az elmúlt 3 hétben, mióta Blanka ovizik, küzd valami kis vírussal. Taknyol, folyik az orra, köhécsel, és néha kicsit lázas. Az orrszívó porszívó non stop üzemel, a csajszi nyűgösebb mint általában, és az éjszakák sem túl nyugodtak. Éjféltől 3 óránként felébred és szopizni akar, de van, hogy épp játszani. Mint például az elmúlt éjszaka - Kispapa éjfél és 2 között szórakoztatta pici pici pici hercegnőjét, aki sikongatott, karmolt, ugrált, játszott. Nyoma is maradt.

Kismama még csütörtökön levitte a csajszit a doktornénihez, hogy most már azért vessenek rá egy pillantást. Nos, Zsófika antibigyó kúrára lett ítélve, hörghurutos, csúnya a torka, illetve egy pisi vizsgálat is kell a visszatérő láz miatt. Kismama kapott is 4 pisigyűjtő zacsit, hogy majd hajnalban ügyesen illessze fel Zsófi babának. Na, aki már látott ilyen babák számára készített zacsit, az megérti Kispapáék problémáját. Aki meg nem, az próbálja elképzelni.

Adott egy steril zacsi, rajta egy kicsi lukkal, ami öntapadós, és arra a bizonyos helyre kell illeszteni, peluson belül,és várni, hogy megérkezzen a végeredmény.

Kisfiúk esetében ez lényegesen egyszerűbb, némi anatómiai okok miatt. Kismama még a Borival és Zsófival kórházban töltött tapasztalati alapján tudta, hogy ez a pisi vétel kis csajsziknál nem túl egyszerű, hisz a nővérkék is szívtak vele, de azt hogy ennyire lehetetlen?

Első körben hajnali 3-kor került fel a zacsi. Igen ám, de a ragasztócsík kb. 5 perc után leválik, ha ott vmi nedves lesz. Így a pisi a zacsin landolt, onnan meg kijutott a pelusból, és Zsófika hajnali 4-kor igencsak sírt a pisis, átázott ruha miatt.

Második körben szintén hasonló technikával próbálták megoldani a helyzetet Kispapáék, de akkor meg pisi helyett bekakilt a drága, így a zacsi sterilitásának lőttek.

A harmadik próbálkozás hajnali 7-kor pedig azért fulladt kudarcba, mert Zsófinak már esze ágában sem volt aludni, vagy nyugodtan üldögélni Kismama ölében, hanem megkezdte szokásos road movieját a lakásban - így a mozgástól ismét rögtön lekerült a zacsi.

Mivel ez volt az utolsó zacskó, Kismama fél órát ültette Zsófit az ölében, alatta a bilivel, de hiába, nem jött cucc.

Kispapa dolgozóba menet berohant a rendelőbe pár plusz zacsiért, ahol azt a jó tanácsot kapta, hogy ahelyett, hogy felragasztanák a pelus alá, inkább ültessék felette a babát a reggeli szopi után, hátha úgy könnyebb... Thanks.

Így hétfő reggel újra próbálkoznak Kispapáék a minta adással. Waiting for Pisi(godot).

Van, akinek már sikerült? A helyes beküldők közt használt pisigyűjtő-tasakokat sorsolunk ki.

péntek, szeptember 17, 2010

Névnap

Csak röviden:

Isten éltesse a Papa pici-pici-pici hercegnőjét, alias Zsófikát élete első névnapja alkalmából!

We love you Honey Bunny!

vasárnap, szeptember 12, 2010

Zsófi, ül!

Zsófika szinte mindennap valami újat produkál. Már jó ideje üldögélt ölben, de Hármaska ma lazán, mintha mindig is tudta volna, négykézláb-állásból egyszer csak popsira ült, terpeszbe igazította két lábát, kitámasztotta két kis kezét, boldogan körbenézett, és üldögélt. Amíg bírt.
És persze hatalmas vigyorral gyűjtötte be a neki szóló ovációkat.

péntek, szeptember 10, 2010

Hinta-palinta

A minap Zsófi baba életében is bekövetkezett a pillanat, mikor hintába ült. Borika nagyon lelkesen hintáztatta is húgocskáját, Zsófika pedig a maga kis visszafogott csajszis módján nagyokat vigyorgott, talán még kacagott is.

De:


csütörtök, szeptember 09, 2010

Summarise it

Az elmúlt hétvége a barátok jegyében telt Kispapáéknál. Szombaton Borika keresztszülei, Marci, Zsófi és Gergőbaba látogatta meg a kiscsaládot és egy kellemes kis délután, este kerekedett belőle. A csajok pörögtek, Gergő baba is elég gyorsan feloldódott, és végre a szülők is tudtak kicsit beszélgetni. Csajok külön, fiúk, férfiak, papák külön.

Vasárnap Szadára látogatott a kicsi család Pici Gergőékhez egy kellemes kerti partira. Ott volt a híres dobos és kedvese a ködös Albionból, Valesz és Juci, Lizával, és persze a vendéglátók. A csajok lovaskocsikáztak Kispapával - Bori némi félelemmel feltöltekezve ("Papa két kézzel fogjál."), Barbie-ztak, Blankát szinte egész nap alig látták Kispapáék, olyan jól elvolt a Kiss csajszikkal. Borika a maga visszafogott módján élvezte a vendégséget, ő inkább Kispapa társaságát igényelte, végül is érthető. Zsófika jól elvolt, kúszott-mászott a betonon, egyszer le is fejelte az orrával (akkor nem is volt ott Kispapa), nagyokat nevetgélt, majd aludt a friss levegőn.

Hétfőn Blanka szabadnapot kapott, mert persze sikerült benyalni az első ovis vírust, így otthon maradt. Kapott pár kiló homeós bogyót, amivel időben sikerült megállítani a vírust, így keddtől már ismét beindult a gépezet. A vírus pedig átszállt Zsófi babába és Kismamába. Zsófika életében először be is lázasodott, elég sokszor kelt is éjszaka.
Borika ezúttal kimaradt a szórásból.

Meg a kemény Kispapa is.

szerda, szeptember 01, 2010

Zsófika mászik

Peregjenek a dobok, Hármaska ismét nagyot produkált. 7 hónaposan a mai nap úgy döntött, elég volt a "magát előre vetéssel" haladásból, kúszásból,és megette első négykézlábbal mászó mozdulatait.

Nagyon ügyes, ezzel messzire lekörözte nővérkéit már ami a mozgásfejlődését illeti, ugyanis a nagycsajszik 8 és 9 hónaposan kezdtek mászni.

Éljen, éljen, éljen.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...