szombat, február 26, 2011

Ovis farsang

Túl vannak a kiscsajszik a nagy napon, ami igazán jól sikerült - állításuk szerint. Az oviban már egész héten lehetett látni a készülődéseket, születtek az újabbnál újabb alkotások, maszkok, álarcok, karton kalapok, mindenki nagyon izgatottan várta a bulit.

Borika csütörtök reggel sírva is fakadt, mert azt hitte, hogy aznap van a buli, és kicsit csalódott lett. De még kellett egyet aludni.

De aztán eljött a péntek reggel és a csajok izgatottan indultak el a nagyszerű Kispapával.
Borikáék, mint a legkisebb csoport, még nem öltöztek be, épp úgy mint tavaly Blankáék, nehogy megijedjenek egymástól. Mert állítólag megrémülnek egymástól. Húúúúúúúúúúúúú.

Ők csak álarcban és S.K. kalapban nyomultak. Persze azért Borikának is dukált egy szép ruci arany cipővel a buli kedvéért, Blanka pedig természetesen a hercegnős felszerelésben hódított.

Kismama kicsit izgult hogy a csajok miként fognak majd viselkedni, hiszen tavaly kisBlanka nagyon visszafogottan bulizott, gyakorlatilag semmiben nem vett részt...

De kár volt aggódni, állítólag mindkét csajszi nagyon pörgött. Borika táncolt Dominik nevű cimbijével, vidáman pörgött egész nap, kivirult. A mamának is nagyon lelkesen számolt be az élményeiről.

Blanka szintén aktív volt magához képest. Ivós versenyt nyert, táncolt a csajokkal, lelkesen falatozgatott, jól érezte magát. Party-buli-buli-buli.

hétfő, február 21, 2011

Bori száj

Vacsira palacsintát sütöttek a kiscsajok a Mamával. Felcsücsültek a konyhapultra, és segítettek keverni, ízesíteni, hozzávalókat adogatni. Bori közben izagtottan izgett mozgott a pulton.

A mama kérte, hogy ne ficeregjen, mert leesik és megüti, vagy rosszabb esetben összetöri magát.
 
Erre Borika a 3 éves öntudatával kikérte magának: "De Mama, nem vagyok én üveg, vagy tojás, hogy összetörjek, én Bori vagyok!"

És milyen igaza van.

hétfő, február 14, 2011

Szülinapi buli 2. képek






Bál, bál, maszkabál és Esztergomba

Miután mindenki sikeresen gyógyultnak lett nyilvánítva, a csajszik szombat délután egy farsangi buliba mentek a mamával. Blanka ovistársáék rendeztek egy igazi, beöltözős, fánkos farsangi bulit, amin a Süni csoport jó része képviseltette magát.  A Mama egy Hercegnővel és egy Pillangóval indult el a partiba.

A buli jól sikerült, bár Kispapa kiscsajai szokásukhoz híven meglehetősen visszafogottan viselkedtek. De azért részt vettek a Mókuska, ki a házból játékban, néha futkostak a többiekkel, de főleg a konyhában töltötték az időt, ingyen kajával. Aa legjobb bulik mindig a konyhában vannak.

Vasárnap pedig végre elérkezett a várva várt és a betegségek miatt már többször meghiúsult esztergomi látogatás a Suzuki családnál, azaz Zsófi baba keresztszüleinél és b. gyermekeinél.

Kb. 10 perc oldódás után a gyerekek rögtön egymásra találtak, 20 perc múlva pedig az összes plüsst sikerült ledobálni az emeletről a földszintre, nagy egyetértésben.
Zsófika szinte az első perctől kezdve keresztapukája kezében volt hajlandó csak időzni, még Kispapa és Kismama ölébe se nagyon akaródzott átmenni. Egész nap Gábor társaságát kereste, de így volt ezzel Nóri baba is, aki viszont Kispapa irányában táplál hasonló érzelmeket. ez persze még inkább érthető.

Újabb ingyen kaja - ezúttal ebéd - után kis Toy Story nézés dukált, majd móka és kacagás estig. Hazafelé a kocsiban a csajok az első kanyarban elaludtak, így meglehetősen csendes volt a hazafelé út. Csak Zsófika dünnyögödt olykor közöttük.

szerda, február 09, 2011

Szülinap afterparti és betegséghegyek

Szombaton Zsófi keresztszülei látogatták meg Kispapápáékat, hogy keresztlányuk fülecskéjét megcincálják. Sajnos ezúttal Suzuki Andris és Nóri nem tartott drága szüleikkel, mert betegek voltak. Nehéz összehozni a gyerekes programokat.

Stella keresztmami pillangós formájú tortával érkezett, amibe Zsófi is beletapicskolhatott, a kiscsajszi kapott egy szuper hintalovat, babát, rucit és lufikat is. A lovacskára ugyan rá kell tenni - nem tud egyedül még a hátára ülni -, de ügyesen hintázik rajta. Lehet, hogy nyeregbe termett, mert lejönni sem tud a drága. De már ügyesen puhítja a nyereg alatt a húst.

A csajszika élvezte a pörgést, a nagyobbak persze egyből megpróbálták lenyúlni az új játékokat. Zsófi a kezdeti távolságtartás után annyira összebarátkozott Gábor keresztpapával, hogy szinte állandóan az ő karjába akart ülni, és mikor menni készültek, még Kismamához sem akart visszamenni, kajánul vigyorgott a többiekre.

A nagy buli után újabb betegésghullám ütötte fel a fejét.

Vasárnap a Kismama dőlt ki magas lázzal, tüszős mandulagyulladással. Kedd reggel követte őt Borika, aki ún. lepkehimlőt kapott el, de fülfájás is társult mellé, tegnap éjszaka pedig Blanka jelentkezett Kispapáék ágyában, aki szintén fülfájásra panaszkodott. Délutánra pedig már belázasodott. Zsófika egyelőre jól van. Ma meglátogatta a csajokat a Doktornénijük, felírt ezt azt, és persze a héten már nem mennek oviba.

De Kispapa jót squash-olt kora reggel.

csütörtök, február 03, 2011

kedd, február 01, 2011

Korizás, szülinap, és bárányhimlő (ami van, vagy nincs)

Szombaton a kiscsajok Kispapáékkal, K. Ábellel és becses szüleivel ellátogattak egy közeli bevásárlóközpont tetejére, ahol nemrég megnyílt egy kisebb méretű koripálya. Kispapa és Kismama eldöntötte, itt az idő, hogy kiscsajaik megismerkedjenek a korizás rejtelmeivel.

Borika a 2. perc után úgy gondolta, neki ez elég volt egy életre, de Blanka azért elég ügyesen rótta a köröket Kispapával. Pontosabban Kispapa húzta, de Blanka elég ügyesen egyensúlyozott. Néha még hajtotta is magát. 8 év után meg is tanul korizni. Kismama ezalatt Zsófit, Borit szórakoztatta Ábel anyukájával.

A korizás után egy kisebb vacsi is dukált a delikvenseknek, és közben a gyerekek is elég jól elvoltak a gyerekdühöngőben, így a szülők is tudtak váltani pár szót. Párat. Mert a dühöngő kijáratát nem lehet lezárni, tehát a drága gyermek - ha akar, és akar - akkor kijut. Ahogyan tette Zsófika is, fél perc alatt ki is jutott, és a földről fogyasztotta az (nem)eheteő cuccokat. 

Vasárnap nagy volt a készülődés, a csajszik segítettek a mamának tortát készíteni, gombát tölteni, hiszen délután nagy vendégség volt a Kispapa-rezidencián. Eljött a kis-nagycsalád Zsófit megünnepelni, nagyszülők, nagynénik, nagybácsik, büdösbogár-unokatesók.

A kis ünnepelt nagyon jól bírta a pörgést, bár az ajándékaira rögtön lecsaptak drága nővérkéi, ő egyáltalán nem panaszkodott, inkább az üres sörös dobozokkal játszott. Nesze neked Fisher Price.

Pedig kapott a csajszika jó sok mindent: mesekönyveket, játékhangszert, tapilapot, búgócsigát, babakocsit kis babával kapott.

Vasárnap este Kismama apukája néhány pöttyöt vélt felfedezni KisBlankán, és a családból többen is a bárányhimlőre voksoltak. Ezért hétfőn dukált neki egy látogatás a doktornéninél. Igazából nem lettek okosabbak Kispapáék, ugyanis nehezen eldönthető milyen pöttyei vannak a csajsziknak. Mivel ő kapott oltást, de csak 1-et, így a lehetősége megvan, hogy elkapja, de valószínű, nagyon enyhén. A doktonéni szerint az egyszer oltott gyerekeknél előfordul, hogy észre sem veszik az egy-két pöttyöt, ami jelezheti, hogy éppen tényleg elkapta. Szóval most Blankánál kétesélyes a dolog, mert ösz-vissz két gyanúsabb pöttye van.

Mindenesetre most itthon évezi Kismama és Zsófi társaságát, mert a szmogos időre való tekintettek éjjel be is fulladt kicsit. Borika viszont nagyon ügyesen,okosan ovizik.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...