szombat, június 30, 2012

Zsófi, a szingli

A nagycsajszik csütörtökön hivatalosan is megkezdték a nyári szabijukat a kemény, megterhelő év után, és meg sem álltak egészen Balatonfüredig, ahol Edit nagymamával és Gyuri nagypapával töltenek el pár napot egy kis üdülőben. 

A csajok már nagyon várták, készültek, bepakoltak mindent három nappal az indulás előtt, volt fürdőruci és nyári ruci próba, hogy minden tökéletesen álljon rajtuk.Pörögnek is a Balaton parton, fürci, fagyi, játék-hegyek.

Esténként lelkesen telefonálnak, és Zsófikával is nagyon aranyosan társalognak, persze szinte minden kérdésük arra irányul: "Zsófi, ugye nem mentél fel az ágyamba?".

Zsófika ez idő alatt pedig élvezi az egykék boldog (?) életét. Még péntekig bölcsizett, de ott is megkezdődött a nyári szabi, szóval most már itthon nyomul majd. 

Kismamával jár egyedül (!) játszótérre, sétálni, játszóházazni, Kispapával vásárolni, bringázni. Fürdik az osztatlan figyelemben.

Persze ennek a hátoldalai is megvannak azért, mert ez a jótét lélek bármennyire is cuki, amit éjszaka művel, az valami borzalom. Még jó, hogy nem elsőnek született a drága.

Hiába új ágy meg minden, Zsófika - aki amúgy sem egy mélyen alvó-  minden éjjel rákezdi 1-2 körül, hogy ő bizony a mama társaságára vágyik, pontosabban cicizne még egy kicsit, és utána esze ágába se jut visszatérni a saját fekhelyére. 

Mikor a nagyok itthon vannak, Kispapáék kényszerpályán mozognak, hogy nehogy felébressze őket is Zsófi, de most úgy gondolták, itt az idő, hogy megregulázzák a csajt.

Ennek ereménye, hogy az elmúlt 2 éjszakát már nem töltötte cicizéssel, ellenben hosszas üvöltéssel, és Kispapával az oldalán, az ágyában. Mert bármikor is Kispapa otthagyta volna, Zsófika rákezdett.

Azért Zsófika is valószínűleg kezdi érezni, hogy ez így nem okés. Miután reggel 6-tól mesét, cicit, kakaót követelt felváltva 5 percenként, és Kispapáék nem túl kedvesen reagáltak, érdeklődni kezdett, hogy mikor is kell indulni a bölcsibe. Mert ő inkább odamenne..


kedd, június 26, 2012

Közkivánatra a szoba és a boldog lakók, a teljesség igénye nélkül

Az átrendezett gyerekszoba nagyon bejött a csajoknak, totál odavannak. Blanka azóta szinte le se mászik a galériáról, Borika tök büszke hogy végre ő alhat fent a 2.emeleten, és ugyanúgy mondhatja Zsófinak, hogy "nem jöhetsz fel hozzám", ahogy anno Blanka mondta neki....

Zsófika volt az elején kicsit megzavarva, kereste a kiságyát, sokat forgolódott, de a 2.éjszakára már megszokta az új helyét, és büszkén mutogatta a nagymamának: "nézd, nézd"

Olyannyira lelkesek a csajok, hogy a minap maguktól raktak rendet, ráadásul becsukték az ajtókat és nem negedték be Kispapáékat, csak a végén, "meglepetés" felkiáltással.


Épp itt volt az ideje.




vasárnap, június 24, 2012

Galéria és egyebek

A kiscsajok pénteken ovis-bölcsi szabit kaptak és Edit nagymamáékkal Tóalmás felé vették az irányt. Alig várták már a mini szabit, egész héten azt kérdezgették,. mennyit kell még addig aludni.

 Persze ahogy az lenni is szokott, nagyon jól elvoltak, angyal gyerekekként.

Strandoltak, bandáztak a helyi cimbikkel, gyümölcsevés, homokozás, minden ami gyerek szem-szájnak ingere.

Zsófika is nagyon jól elvolt, Nagypapával teljes szerelemben és szimbiózisban, és úgy tűnik, egyáltalán nem hiányolta drága szüleit.


A potya hétvégéét Kispapáék természetesen azonban nagyon jó célért áldozták fel, hiszen teljes átalakuláson esett a gyerekszoba.

Blanka megkapta Edit nagynéni nagyon szuper állapotban lévő, de már nem használatos hatalmas nagy galéria ágyát, amit Balázs nagybácsi és Kispapa egész nap szállított, szerelt, fúrt, faragott.

Perzse először az ágynak kigondolt hely nem vált be, de aztán némi tanakodás, rendezkedás után elkészült a nagy mű.

Ezalatt Edit és az újdonsült unokatesó, Boldi baba is tiszteletét tette, de ő csak távolról szemlélete ahogyan apukája és nagybácsija megfeszített tempóban dolgozik.

Kispapáék életében pedig lezárult egy újabb korszak: a babaágyat, ami 6 éve folyamatosan használatban volt valamelyik csajszika által, most végleg szétszedték, és lekerült a pincébe.

Zsófika átkerült az emeletes ágy alsó szintjére, Borika költözött a 2. emeletre, Blanka pedig még magasabbra.

A munkálatok reggel 9-től este 8-ig tartottak, de megérte, mert nagyon jó lett a szoba.

vasárnap, június 17, 2012

Tánc és after party

Tegnap megvolt a kiscsajok év végi néptáncos bemutatója, egy tök igényes zárógála keretében, és a kis ovis csapat nagyon ügyesnek bizonyult a kb. 5 perces műsorukkal.

Már napokkal előtte persze nagy volt az izgalom, készülődés. Tánc és ruhapróbák, majd hajszalag vásárlás, hogy igazi táncos lányok legyenek, mint a nagyok.

Blanka kicsit izgult is, mert Petra barátnőjével ők indították a performance-ot, de nagyon ügyesek voltak.
 

Igazából csak Kismama parázott közben, mert Borika hajszalagja kibomlott és a földig leért, és attól félt, nehogy a csajszika megbotoljon benne a nagy ugri bugriban


 De szerencsére megúszta.




 A tánc előadás után természetesen következett a már már hagyományosnak mondható Mikszáth téri after-party, ahol Borika keresztszüleivel és Blanka egyik ovistársáékkal vacsiztak egyet Kispapáék.

Az apukák nézték kivetítőn a focit 8görögök, yeee), az anyukák felügyelték a fel-alá rohangáló gyerekeket, szám szerint ötöt.
                    
A csajok nagyon pörögtek, Zsófika tök ráindult megint Bori keresztapa-Marcira, és kisfiára Gergőre. Olyannyira, hogy zokogott, mikor elmentek, és haza akart velük menni.


A buli 11-ig tartott, és természetesen a végén Blanka aludt csak el a székben üldögélve, Zsófi és Borika nyomták még volna tovább.

Nagyon lazák.

 Képekben:

























hétfő, június 11, 2012

Bölcsis parti és a 4 gyerekes lét

Pénteken Kispapáék egész nagycsaládostul Zsófika bölcsiébe voltak hivatalosak, ahol is megrendezésre került a nagy év végi, gyereknapos családi get together. Az udvaron mindenféle játék, ugráló, alagútrendszer stb. felállítva. A gondozónénik üdítőkkel, sütikkel várták a családokat. Néhány kispapa szeme felcsillant a műanyag Amsteles korsókat látván, de csak szörpi járt bele. Higitós.
Zsófika először zavarban volt, nem nagyon értette, mit is keresnek Kispapáék a nagy csajszikkal az ő felségterületén, még mondogatta is, hogy "Bankáék menjenek haza", de idővel megbékélt.
A nagy játszás közepette a gondozónénik persze agyba-főbe dícsérték Zsófit: hogy milyen kedves, barátságos és mosolygós. Jól eszik, nem válogat, önállóan terít, kezet mos, fogat mos, fésülködik, a bölcsiben a wc-be pisil, kakil (itthon még erőteljesen pelusos). Három órákat alszik délutánonként, szereti a gyerekeket, Erikának, a gondozónénijének napi rendszerességgel szerelmet vall.

Szombaton aztán Kispapáék hirtelen négy gyermekessé váltak. Érkezett ugyanis Guszti, akinek kistesója született, a hároméves kiscsávó átigazolt egy kis időre. Valamelyest javult a férfi-nő arány. 
A csajok már nagyon várták a fogadott kisöcsit, rögtön előkerültek a Thomasos vonatok és egyéb fiús játékok.
Közben Zsófika nem volt a toppon, épp valami bölcsis vírus kezdett kitörni rajta, ezért Kismama otthon maradt vele. Ezalatt Kispapáék Gusztival, a csajokkal, Vince haverjukkal és apukájukkal, ellátogatott a Gyerekszigetre. Már az elején sikerül egy bohóccsaládba botlani, nyomták is a rizsát, pörgették buzogányt. A két kiscsaj meg a két kiscsávó folyamatosan pörgött, a nem kis tömegben a két apuka folyamatosan kaméleonszemével igyekezte követni a szigetelőket. Kis ugrálóvárazás, hullámvasút, játékterezés, közben persze két percenként mindig valamelyik drága gyermek akart-sírt-követelt-szomjazott-éhezett-ütött-csípett valamit, valakit. De azért nem volt annyira vészes.  

Némi erőgyűjtés után az Ünnepi Könyvhét hívogatta a csajokat, Vincéékkel egyetemben, ami kiegészült némi Duna-party feelinggel, szökőkutazással, hajónézegetéssel. Este szerencsére egyik gyereket sem kellett sokáig altatni, és Gusztika sem kelt fel éjjel kakaózni. A kiscsávó estére már rutinosan Papának és Mamának hívta Kispapáékat.

A csajokkal is jól elvolt, egyedül a hanghordozása verte ki néha a biztosítékot. Ugyanis a csákó időnként elég harsány és jó hangosan röhög vagy kiabál, a csajok pedig ehhez nincsenek hozzászokva. Borika egyszer sírva is fakadt úgy megijedt tőle, Blanka pedig állandóan rászólt, hogy "Guszti, maradjál már csöndben"
Vasárnap még kis játszás befigyelt itt délelőtt, majd Gusztika aludt egyet és délután Kismama hazavitte, mert ők hivatalosan voltak K.Ábelékhez egy vasárnap délutáni vendégségre. Pizza, fröccs, meccs az apukáknak, traccsparti az anyukáknak, a gyerekek meg valahol eljátszódtak.

csütörtök, június 07, 2012

Zsófika és Kriszti a Sziget-könyvben

Most jelent meg a Sziget - 20 év HÉV c. nagyszerű kötet. Lehetett küldeni nekik fotókat, az 5 legjobb a könyvbe is bekerült. Az egyik a First Lady lett: Zsófika Krisztivel. 
A gratuláció virágait az öltözőbe kérjük!

vasárnap, június 03, 2012

Tóalmás reloaded

Az elmúlt hetet Zsófika mandulagyulladás miatt itthon töltötte. Blankának két tejfoga is kiesett, így átvette a vezetést a csoportban a "kinek hány tejfoga esett már ki versenyben". Blanka az első két fognál még nagyon megrémült, mi is lesz, pedig alig vérzett a cucc, nem is fájt. A negyediket már szinte ő húzta ki. Közben a csaj hátéves oltást is kapott, így ő is itthon volt egy napot, és persze szolidarított vele Borika is.

A héten zajlott le az ovis ballagás is, ahol Blanka ugyan nem vett részt, csak passzívan, hiszen ő még marad egy évet, de a legjobb barátnő, Zita viszont elballagott. Blanka most kezdi érteni, hogy jövőre már nem lesz ott Zita, és időnként elszomorodik emiatt. Így természetesen a ballagásra is el kellett menni, vinni búcsúajándékot, egy kis macit, hogy mindig emlékezzen rá.

De azért remélhetőleg sokáig fog tartani ez a barátság, mert a két kis csajszi a kiscsoport első napjától egymásra kattant, nagyon megszerették egymást. Persze nők, így mindig vannak kisebb-nagyobb konfliktusok (épp melyik hercegnő a trendibb, ki melyik szeretne lenni, vagy épp befogadjanak e mást is a játékba), de alapvetően elég harmonikus a viszony.

Ennek jegyében telt a hétvége is Kispapáéknál: meghívták Zitát, a szüleit és a kishúgát Tóalmásra. A lányok már nagyon várták a happeninget, egész héten ezt tervezték az oviban...

Blanka és Bori reggeltől szinte percenként kérdezte, mikor jönnek már Zitáék. Persze érkezés után a szokásos tíz perces zavarban levés bejátszott, de onnantól kezdve a nagyokat alig lehetett látni. Szerencsére Viki, Bori és Zsófi is elég jól egymásra talált. Befigyelt a szokásos homokvár-építés, sütögetés a kertben, rollerezés, bringázás az utcában, fagyizás, séta.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...