vasárnap, október 14, 2012

Gyerek száj

Kispapáék háza táján sok érdekesség nem történik mostanság. Szerencsére a gépezet működik, a minimál náthákat leszámítva minden rendben, járnak közösségbe, Kispapáék a dolgozóba. Úszás, néptánc, kézműveskedés szerepel a külön repertoárok között, senki sem unatkozik szerencsére.

A kiscsajok mostanában sok-sok feljegyezni való beszólással, okfejtéssel szórakoztatják kedves szüleiket, íme néhány a teljesség igénye nélkül:

szerelem a Nedbál lányok szerint:

Blanka (6) szombat este: Mama, bárcsak itt lenne T. most. Hiányzik nekem.
Bori (4,5): Mama, ha nagy leszek, nem szeretnék háborút. Félteném G-t a fegyverektől.
Zsófi (2,5) elmélyülten simogatja a 28 (!) éves B. fejét: Szép vagy, nagyon szép.


 a 6 èves Blanka a 4,5 èvesnek: "Bori,èrtsd meg,ha a Mama azt mondja,hogy NEM, akkor az NEM. A mama ilyen.èrtsd màr meg".

 "mama, szeretlek, nem rugdoslak meg, de akkor hozzál már kakaót, most!!! " ezzel keltette a 2,5 éves a mamát. veszélyes ez a szülő dolog....
 
 
 "Mama. megbeszéltük a Blankával, hogy soha többet nem fogunk veszekedni, mert szeretjük egymást." (Bori, 4,5) .... 5 perc múlva kiabálás, veszekedés, sírás: "Mama, utálom a Blankát, soha többet nem játszom vele "
 
 csalàdi nyaralòs idill: Bori(4)jön àrulkodni:"Mama,a Blanka azt mondta Zsòfira,h.hülye,pedig ilyet nem mondunk,nem tanitjuk meg Zsòfinak,ugye?különben is a Blanka a hülye." erre Zsòfi (2,5) rezignàltan közli: "mindketten hülyèk vagytok,Blanka,Bori" 
 
So it goes.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...