szerda, március 28, 2007

Fütyik

Hát nem is tudja a megzavart Kispapa, hová is nézzen, kapjon. Szörnyű egy világban élünk. Pár napja a kiscsaj anyukájával vendégségben volt (személyiségi jogok miatt a pontos időpontot, helyszínt és a résztvevők nevét megváltoztattuk, kikockáztuk, eltorzítottuk - a szerk. ), ahol is két fiatalemberrel és anyukájukkal találkozott.

Eddig még nem is lenne semmi baj. Lehet ismerkedni, kapcsolatokat építeni - természetesen a jó ízlés keretein belül -, pláne tehetős, jól menő kiscsávókkal. Na nem mintha csak az számítana. Természetesen nem.

Nade. Olyasmi jutott véletlenül a Kispapa kis fülébe, amely erősen elgondolkodtatta a mai erkölcsöket illetően.

Fütyik.

Erről is szó esett ottan. Méghozzá a jelen lévő két kiscsávó fütyijéről. Arról a Kispapának nincsenek információi, hogy a kiscsajszi jelen volt e ezen beszélgetés során, vagy ha jelen volt, mennyit is fogott fel belőle, de ez amúgy is felháborító.

Arról is volt szó, hogy kinek mekkora. Már alig tíz hónaposan. Az egyiknek ekkora ---------, a másiknak ekkora ------. Úgy körülbelül.

A nagyobb tulajdonosának ráadásul középre, egyenesen felfelé kell a fütyijét igazítani, mert ha oldalra fittyen a fütyi, kijön a pisi a pelenkából.

A kisebb tulajdonosának nincsenek ilyen problémái. Abból egyesek szerit még nagyobb is lesz.

Micsoda erkölcsök!

A kiscsajszi első születésnapjára erényövet vesz a Kispapa. Egy kulccsal. Ami a megfelelő helyen lesz.

vasárnap, március 18, 2007

Négy

Először is köszönet a gratulációkért, Samunak és Dominónak. Négykézláb már pikk-pakk, a padló is fényesebb, csak néha az ajtónyitásokra kell ügyelni. Mert lehet, hogy ott a kiscsajszi.

Badis Bence meg nagy kujon, illetve Bajázs, hogy most melyik is hajt a kiscsajszira, azt a Kispapa előbb-utóbb úgy is megfejti. Na jó, egy kis közös ácsorgásról esetleg lehet majd szó, ha eljut odáig a kis Blanka a taliig. Aztán ebből semmi messze mevő következtetést ne tessék levonni!

Szép hosszú hétvégét kaptunk, mink magyarok sokan, aztán ki így emlékezett, ki úgy.

1. nap

Valahogyan a kispapa és mama nehezen akart végre felébredni, úgyhogy a kiscsajszi nem is nagyon próbálkozott nagy randalírozással. Sokszor már hét körül ébred, aztán van úgy, hogy akár fél-egy óráig is elszötymög magában, röhögcsél az ágyában, dumál a különböző lényeknek. Aztán a mama kitessékeli Kispapát az ágyból, hogy csinálja meg a SINLAC-ot (valami gyógytápszer, szentjánoskenyérmagalapú…, ilyeneket csak a mamák tudnak) amely félálomban el is készül, s amit a kis Blanka hamar be is nyom. (De azért a kiscsaj szopizik is ám, csak kevesebbet, de minimum háromszor. – a szerk.) Aztán vagy közös alvás, vagy külön.

Csütörtökön road movie volt, méghozzá Szentendrére, igaz, egy kis kitérővel, mert Kispapa mama unszolására rossz helyen kanyarodott le, de Dunakeszi felé már rá is jöttek a hibára….

Na de így legalább a jó kis mexikói étteremben már alig kellett várni a kajára. Rozina (nem s-sel!!!), a hamaros megszülető kiscsaj, anyukája Juci és apukája, Tódi, Valesz, Gyapjas, ki hogy ismeri és Juci unokahúga meg egy-két híresség már sziesztáját töltötte, illetve volt aki tizedik fröccsét. A kiscsaj ezúttal lemondott a chilis babról, egy kis husit, krumplit azért kapott. Mert az kell, amit a nagyok esznek. Le a Hipp-pel!

A roadmovie következő állomása Leányfalu, fent a hegyen, az erdő mellett, nyestek, megvadult teknősök és az örök nyugalomra helyezett hörcsögök földjén. Egy kis kerti party a fent említett személyekkel és a leendő nagyszülőkkel.

2. nap

A kiscsajszinak ez a nap is jól kezdődött, reggel játék egyedül, tejpép, izé, SINLAC, majd alvás az erkélyen, a babakocsiban. Mostanában szerencsére kezd visszaszokni a napközben alvásra, sokszor kimaradt, ugyanis. Jó dolog is az!

Aztán tipli Kispapa-nagyszülőkhöz ebédre, ingyé, illetve hát Józsipapa Balcsira húzott, úgyhogy nagymami, nagynéni, nagynéni Balázsa és hát a Kispapa family. Jó nagy kajálás itten, a kiscsajszi valahogy nem zabrált nagyon, csak este a hozott húslevesből.

A húsleves egyébként a Blankának mostanában nagyon bejön, már kipróbált egy-két típust, csúszik a répa, a benne lévő csirkehusi is. Este pihi.

3. nap

Szombaton gigaparty, újfent. Ádi, a kis csajszi egyik unokatesója ugyanis egy éves lett (összesen hat unoktesó van, mit már említve volt, talán. 4+2 a mama bátyjai részéről.) Szóval buli, ahol négy megvadult kiscsávó randalírozott. Itt alvás nemigen.

Csak a kocsiban. Ott mindig jókat szunyál a csaj.

Este Pupi jött vendégségbe, na jó a szülei is elkísérték. Pupi fiatalabb, de nagyobb, a kis Blanka négykézlább néha körbejárta, egy két simi is „elcsattant”. De semmi több. Vigyázó szemetek… Blankára vessétek!


4. nap

Csak úgy lezárásképp, a mai nap célpontja Esztergomba – állítólag a Kispapa nevezte át így e várost pár évvel korábban, így legalább értelme is van – volt, igen, az autógyáros kiscsávó.

A lépcsőházban fölfelé menet mondta a Kispapa a kiscsajszinak, hogy itt aztán jól kell viselkedni, mosolyogni, ha esetleg Suzuki Andris valamit mondana – nem baj, ha nem vicces – kedvében járni – természetesen a jó erkölcs határain belül –, s akkor 17 év múlva hátha a kiscsaji neszeszerébe csúszik egy kis ezüst Suzuki-autókulcs…

A kicsávó kicsit meglepődött eleinte: itt egy kiscsaj, a szobájában, ráadásul az ő játékaival játszik, az ő hintájában ül, – ekkor még nem sejthette –, hogy az ő ágyában is fog aludni (Nem mosolyogni: természetesen egyedül!!!)

Később azért oldódott a kiscsávó, sőt, egy-két simogatás is járt a kiscsajszinak.

Sőt. (A következő sorok csak 18 éven felülieknek!!!. Piros körben…)

A kiscsajszi első igazi puszija is elcsattant! Már amit úgy igaziból kapott. Fiútól. Korban hasonlótól.

Hazafelé biztosan erről álmodott. Na meg az ezüst Suzuki kulcsról.


KÉPEK
1. Mamával
2. Ádi az anyukájával
3. Blanyó a nagynénivel
4. A kiscsajszi az autógyárossal

péntek, március 09, 2007

4 kéz láb

Kedves Bundika! Köszönjük szépen – mármint a hölgyek nevében – a Nőnapi puszikat és virágcsokrot, azaz annak a fénypostás változatát. Meg hát persze a nagypapinak is Blankának első nőnapi ajándékát, a Tigrist. Ha mindketten ülnek, egymagasak.

De hát nagy dolgok történtek ám itt!

Újabb lépés az emberré válás felé, a kiscsajszi pár napja fogta magát, és elkezdett négykézláb járni. Na azért nem teljesen magától, egy kis segítséggel, a közönség szavazata segített.

A Kispapa jobbra-balra császkált szerdán, mama és a kiscsajszi meg kihúztak Kispestre, a mama testvérének a feleségéhez, aki a Kispapának a, a, a, a, sógornője, a kis Blankának pedig a, a, a, a nagynénje, s ahol van ugyebár négy kiscsávó, a legkisebb két hónappal idősebb a kiscsajszinál. Na, és ott volt még egy ismerős, hasonló korú kiscsávóval, ahol az anyuka baba-gyógytornász-szerűség. Pár mozdulattal rásegített a Blankának, aki ezt követően szinte szarvasként szökellt. Szinte. Profi lehet.

Úgyhogy a Kispapa kapott is egy telefont egy értekezlet alatt, hogy a kiscsajszi négykézlábazik. Nagyon fontos jegyzetei közé majd’ le is rajzolta.

Azóta pörög a kiscsaj, a parkettát se kell annyit suvickolni.

Azonban a fiókok azóta néha mintha önálló életet akarnának élni – egy kis segítségnek köszönhetően – sőt, a kisasztal alsó polcain található újságok is gyakrabban csúsznak le a helyükről, de ami a legfontosabb, a CD-állvány is veszélybe került. Az pedig…

Most kell azonban keménynek lenni, s szólni, igen, s a kiscsajszi mintha figyelne is az intelmekre. Néha. Olykor meg mintha próbálgatná, hogy most ez tényleg lehet e. Vagy ez csak a Kispapa kényszerképzete?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...