szombat, augusztus 04, 2012

Az aranyérmes Szemét

Kispapa és Kismama csak úgy kapkodják a fejüket a meglepetéstől, hogy mi is történtZsófikával az elmúlt három hét alatt. A csajszika, aki eddig nagyon is szeretett babaként viselkedni, most egy önálló, okos, folyékonyan beszélő dalospacsirta lett.

Ahogy már ez a nagyszerű blog említette, abbahagyta a cicizést. Néhányszor még bepróbálkozott ugyan a Kismamánál, de aztán csak megértette a dolgok lényegét, és nem is hisztizett olyan sokat. Sőt a harmadik cici nélküli nap után már büszkén mesélte mindenkinek, hogy "csak pici babák ciciznek, én megittam a mama cicijéből az összes tejet, elfogyott".

De nem csak ezért jár az aranyérem a kiscsajnak, hanem még egy nagy dolgot véghez vitt az elmúlt három hét alatt: szinte teljesen szobatiszta lett.

Pontosabban pelus nélkül rohangál és bár néha elfelejt elmenni a wc-re, azért elég ügyesen kontrollálja a dolgokat. Nagyjából. Ugyanis előfordult, hogy a méretes kakimaki a nagyszoba parkettáján landolt. A Blanka pedig öklendezve fogadta a hírt.

Kispapáék a héten elég szkeptikusan adták Zsófikát be a bölcsibe, pelus nélkül, mondták is Erikának, hogy a siker nem 100%-os, de alakul. Ennek ellenére a kiscsajszi a bölcsiben egész nap pelus nélkül van, semmi baleset nem történik, sőt már alváshoz sem kap semmi segédeszközt.

Azt már szinte szót sem érdemel, hogy nagyon jó humora lett, megállás nélkül karattyol, énekel, mondókázik, osztja az észt. Szerepjátékozik, szinte bármivel ami a keze ügyébe kerül. Legyen az 2 ceruza, 2 könyv, bármi, rögtön elkezd játszani, hogy "Szia barátom, te vagy az anyuka én a baba"

Ja és asszociál. A Hófehérkéből Kuka után szabadon elnevezte magát Szemét-nek.  És le is osztja a szerepeket: Bori, te vagy a Tudor, én a Szemét, érted?

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...