szerda, augusztus 22, 2012

Vér a DM-ben


A VIII. kerületi DM-ben tök jól kitalálták: van egy kis asztal, ahol rajzolhat a drága gyermek, amíg anyuka vásárol, olykor esetleg apuka. Történt éppen a mai napon, hogy a mama ellátogatott ide Zsófikával. A kiscsaj meg is támadta az asztalt, rajzolt, alkotott, mint egy aktív két és fél éves.
A bibi csak az, hogy már nem túl biztonságos a cucc. Egy kicsit sem. A szék billeg, az asztalból egy kis szög állt ki. Mint utóbb kiderült. Szegény Zsófika hová billen? Hát úgy kb. a szögbe bele. Felsértette az arcát. A vér folyik, a gyerek ordít. DM-alkalmazott sehol. A rémült mamára és a síró gyerek felé csak egy nénike figyel. De ő is csak azért szól, hogy anyuka hallgatassa már el a gyereket…
A pénztárnál akad egy kis figyelem. A pénztáros kérdezi: „Ez itt történt?”.
Hát igen itt. Itt a story vége is. Az igazsághoz tartozik, hogy eddig sose volt itt semmi para, nagyjából kedvesek voltak az alkalmazottak, segítőkészek. De ez ma nem sikerült. Ráadásul egy elég – nekünk legalábbis – brutális helyzetben... Azért nagy para nincs, nagyobb volt a riadalom, mint a sérülés. De akkor és ott folyt a vér...
DM - itt nem vagyok önmagam. Ezek után.

hétfő, augusztus 13, 2012

Nyaralás 2.0


Kispapáék az elmúlt héten megejtették nyaralásuk 2. felvonását, ami kicsit rendhagyóbbra sikeredett mint az eddigiek.
Ugyanis a megszokottól eltérően a hét második felét töltötték csak vidéken, az elsőt még Pesten.

De persze mindez tudatos volt, hisz elég sok olyan dolgot kipróbálhattak a nagycsajszikkal, amiket év közben sose, idő hiányában.
Zsófika ezalatt a pár nap alatt pedig bölcsizett, amit nagyon élvezett, a nagyok meg azt, hogy végre velük is vannak külön a szülők.

És hát két ilyen nagy csajszival az élet már igencsak könnyű.

Még a Szigetlakók beköltözése előtt meglátogatták a Hajógyári Szigetes csúszdás játszóteret, de voltak a Mini City-ben is, ahova már régóta vágytak. Befigyelt egy kis játszóházazás is, na meg ovis cimbikkel való programozás.

Csütörtökön aztán a kicsi kocsi megrakodva elindult Budapestről, és meg sem állt Jászberényig. Ott Kispapáék összetalálkoztak Kismama egyik barátnőjével, Timivel és két kislányával, Hannával és Jankával, majd közösen az állatkert felé vették az irányt.

A jászberényi állatkert még mindig szuper, pici, de tartalmas és simán bejárható 1 óra alatt. Bár most az állatok kevésbé voltak közreműködőek, a medvék és az oroszlánok pl. egészen kitikkadtak a melegtől, és el is bújtak, de azért a kecskék még mindig sokat sz..rnak, a kiscsajok nagy nagy örömére.
Az óriáskígyó épp egy csirkét próbált lenyomni a torkán, amitől Kismama kissé rosszul lett, de összességében jó volt. 
Még egy kis közös játszóterezés is befigyelt, mielőtt Kispapáék tovább álltak Tóalmás felé.

Péntek délelőtt a semmittevésről szólt a nap, a gyerekek idillikusan játszottak, és az alábbi párbeszéddel szórakoztatták a Kismamát:

Bori(4,5) : "Mama,a Blanka azt mondta Zsòfira, hogy hülye, eddig ilyet nem mondunk,nem taníjuk meg Zsòfinak, ugye? Különben is a Blanka a hülye…….."
Erre Zsòfi (2,5) rezignàltan: "mindketten hülyèk vagytok, Blanka, Bori "

Szóval Kispapáék néha tépik azért a hajukat, de alapvetően jól elvannak a csajok.

Péntek délután aztán kettévált a csapat, Blanka a Kismamával strandra ment, Kispapa a két kisebbel fagyizni és sétálni.

Szombaton aztán megérkeztek a nagyszülők, Levi unokatesóval, és folytatódott a pörgés.

Kispapék pedig lassan visszatérnek a munkás életbe és átadják a kiscsajokat még egy hét megőrzésre.

szombat, augusztus 04, 2012

Az aranyérmes Szemét

Kispapa és Kismama csak úgy kapkodják a fejüket a meglepetéstől, hogy mi is történtZsófikával az elmúlt három hét alatt. A csajszika, aki eddig nagyon is szeretett babaként viselkedni, most egy önálló, okos, folyékonyan beszélő dalospacsirta lett.

Ahogy már ez a nagyszerű blog említette, abbahagyta a cicizést. Néhányszor még bepróbálkozott ugyan a Kismamánál, de aztán csak megértette a dolgok lényegét, és nem is hisztizett olyan sokat. Sőt a harmadik cici nélküli nap után már büszkén mesélte mindenkinek, hogy "csak pici babák ciciznek, én megittam a mama cicijéből az összes tejet, elfogyott".

De nem csak ezért jár az aranyérem a kiscsajnak, hanem még egy nagy dolgot véghez vitt az elmúlt három hét alatt: szinte teljesen szobatiszta lett.

Pontosabban pelus nélkül rohangál és bár néha elfelejt elmenni a wc-re, azért elég ügyesen kontrollálja a dolgokat. Nagyjából. Ugyanis előfordult, hogy a méretes kakimaki a nagyszoba parkettáján landolt. A Blanka pedig öklendezve fogadta a hírt.

Kispapáék a héten elég szkeptikusan adták Zsófikát be a bölcsibe, pelus nélkül, mondták is Erikának, hogy a siker nem 100%-os, de alakul. Ennek ellenére a kiscsajszi a bölcsiben egész nap pelus nélkül van, semmi baleset nem történik, sőt már alváshoz sem kap semmi segédeszközt.

Azt már szinte szót sem érdemel, hogy nagyon jó humora lett, megállás nélkül karattyol, énekel, mondókázik, osztja az észt. Szerepjátékozik, szinte bármivel ami a keze ügyébe kerül. Legyen az 2 ceruza, 2 könyv, bármi, rögtön elkezd játszani, hogy "Szia barátom, te vagy az anyuka én a baba"

Ja és asszociál. A Hófehérkéből Kuka után szabadon elnevezte magát Szemét-nek.  És le is osztja a szerepeket: Bori, te vagy a Tudor, én a Szemét, érted?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...