hétfő, február 27, 2006

Papás, mamás



Egy híres kórház, híres orvosának baba-mama tornája. Egy különleges nap: apukák is eljöhetnek. Nagy az öröm.

Az előtérben sokan, többnyire a hölgyek elhozták a kisapukákat. Ezen a napon valószínűleg egyedül senki nem jött volna, még a végén azt gondolnánk:
  • egy nagy giga házibulin történet a dolog, nem tudni, ki az apuka
  • az illető eltűnt, s lelépett a babakocsira félretett pénzzel
  • megtermékenyítés mesterségeses történt, fagyasztott spermából
  • az apuka csak "arra" kellett, s két, egymást igazán szerető hölgy szeretné felnevelni a kis Ferit...

Na, de gyülekezünk, az előtér már szinte tele, az apukák vagy munkahelyről zakóban, vagy szabadidő ruciban (hátha nekik is tornázni kell), vegyes vágott. Az első megdöbbenés azonban közös: a foglalkozás (felkészülés a gyermekvállalásra) nem öttől hatig, hanem este hétig tart!

A kis tornateremben kényelmesen elhelyezkedünk, s kezdődik a szeánsz. Szerencsére nem a méheknél kezdődik, az már, úgy ahogy sikerült a jelenlévőknek.

S hogy mit is tudunk meg, azt igazából nem is tudom, de hasznos mindez, legalább többek közt kiderül: mások is vannak hasonló helyzetben, nem mi vagyunk az első kismamák-kispapák a világtörténelemben, s azért már páran túlélték ezt a kilenc hónapot. Meg az is, mások is aggódnak, paráznak, persze inkább az anyukák. De hát így van ez.

A hímneműek egyre lejjebb csúsznak a földön, többségük már egyre laposabban néz kifelé a fejéből. Majd egy kismama felpattan: "Na nekem le kell fektetnem a másikat, úgyhogy vége."

S ha egy kismama azt mondja, akkor igaza van. "Itt mindig mindnekinek igaza van". Megáll az idő, de mi azért rohanunk tovább.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...