szerda, augusztus 16, 2006

nyaralás,első felvonás

A nagy utazás kis Csopakra még pénteken indult, s kivételesen anyuka vezetett. A kis Blankával a kispapa jól el volt az út alatt, egy jót sósmogyoróztunk hátul, kivéve akkor, amikor nem aludtunk. Anyuka nem igen szereti az utóbbi időben az autópályát, így hát inkább másfelé mentünk, sikerült is megdönteni a leérési csúcs minimumot, de nem baj. A kiscsajszi jól bírta kiképzést.

Az első napokban a nagypapival voltunk édeshármasban, illetve négyesben, ezúttal a nagymami otthon maradt. Volt is ám nagy séta nagypapival, aki jellegzetesen „Szevasz Blankázik”, ez biztos mély nyomot is hagy majd a kiscsajsziban. A nagypapi-féle, nem éppen vega és zsírtalan, ám annál kelendőbb, szabad tűzön sütött slambuc egyelőre kevésbé marad neki emlékezetes, az azért megfeküdné tán a kiscsajszi gyomrát.

Szerény kis „nyugalmunk” nem tartott soká, ugyanis vasárnap gyermek-hordák lepték el a kicsiny kertet. A kis Blanka kis unokatesói (összesen hatan, életkor 5 hónaptól kilenc évesig) érkeztek, ráadásul a Máténak (akit olykor Máteusznak, de leggyakrabban csupán Bélának nevezünk) szülinapja is volt, tortával. Ahogyan lenni szokott, az újonnan kapott szuper távirányítós járgánya hamarost apukájának szervízébe került, akinek szerencsére sikerült „orvosolnia” a problémát.

A kis büdösbogarak – az unokatesók – egy éjszaka úgy döntöttek, a kis Blankát is beveszik kemény csapatukba. Ehhez azonban kemény feltételeket szabtak:
-meg kell tanulnia karatézni
-szét kell tépnie egy igazi Barbie-t.

A kemény feltételeket egyelőre nem sikerült teljesíteni, de rajta vagyunk az ügyön.

A hét végén az egyik nagypapi elment, a következő hét elején a másik nagyszülők érkeztek, s gyönyörködtek a kis Blankában, illetve szüleiben.

A kis Blanka nagyon élvezte a nyaralást. Érdekes, hogy azon napokon, amikor velünk aludt egy szobában, éjszakánként felébredt, pedig itthon rendre átalussza már a kis gyöngyszem az éjszakát. Ám amikor külön szobába került, átaludta újfent a csillagokat. Remélhetőleg nem a kispapa horkolása zavarta.

Egy kis apró vendégünk is érkezett, most mintha mindenütt csak kisbabák lennének. A kis Blanka már az első találkozás után egy ágyban aludt a kisfiúval, aki ráadásul még fiatalabb is. Micsoda erkölcsök! S ez még csak a kezdet. Asszem.

Kis utazgatás is volt a környéken, így például elugrottunk a füredi „görögbe” is.

A nyaralás második felvonása hamarosan folytatódik, már csak kettőt kell aludni!

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...