hétfő, április 16, 2007

Buli hegyek

Olyan távolinak, mégis oly közelinek tűnik az elmúlt hétvége. Annyi minden történt: mama-party, baba buli, vásárlás, liget. Non-stop party arcok. 11 hónapostól, nemtom, mondjuk 1000 évesig.

De ne szaladjunk a dolgok elibe.

Már pénteken délután kezdődött a jövés-menés Kispapáéknál. Ekkortájt érkezett Dzsúli és Benedek anyukája, ide a magasba. Kismamával együtt szorgosan készültek az esti mama-buliba, a Crazy Cafe-ba. A kiscsajszi maradt a Kispapával, a kis Blanka egy darabig szórakoztatta Kispapát és barátait, majd illemtudóan elköszönt – bólintott egyet-kettőt a híres angol színész ölében, az álmosságtól – hozott a papának egy sört és elment lefeküdni. És húzta is a lóbőrt.

Közben szólt a rádió, és a rendőrségi hírek közt elhangzott: megvadult mamák őrjöngenek egy Nyugati pályaudvar közeli szórakozóhelyen, ahol is hangosan, magukból kikelve kakis pelenkákról, babytaxikról, és egyebekről kajabálnak. De megúsztuk, a mama – még – szabadlábon.

Kellett is, mármint a szabadláb, hiszen másnap, szombaton giga-party Falatkáéknál, illetve Bundikáéknál. Kispapáék a közben M.-ról megérkező Benedekkel, Dzúlival és apukájukkal, és hát persze az előző nap bulizó anyukájukkal mentek a babatalira. Ottan már tobzódtak a népek, hatalmas lufik jelezték az utat.

Belépve mindenütt gyerek, földön, vízen, levegőben. A kis Blanka nagyon élvezte a partyt. Elég szociális. Legjobban mégis a lépcsőfeljárót lezáró kis rács tetszett neki, mellette felállt és rángatta. Bundikát követelhette, aki betegeskedvén csak picit tette tiszteletét a részben tiszteletére összegyűltek közt – májusi babák szülinapja közeledvén. A kiscsajszinál is bepróbálkozott, de ennél azért nagyobb erőfeszítésekre lesz szükség. Legalábbis a Kispapa szerint.

Valamilyen fondorlatos ármány miatt több kiscsávó volt, mint kiscsaj. Az egyik – neve elhallgatását kérő – anyuka, még azt is merészelte javasolni, hogy a kis házikóban játszadozó három kiscsávóhoz nyugodtam menjen be a Blanka. Na itt Kispapának már lépnie kellett. Egyet vissza (Túl sok kiscsávós anyuka-szempár szegeződött ugyanis ekkor rá).

Mindenesetre jó kis buli volt, feltehetőleg maradandó rombolás és lelki sérülések nélkül. Köszönet a lehetőségért. Azonban Kispapaként hozzá kell tennie, a kiscsajszi nem úgy tűnt, hogy döntött volna bármelyik kiscsávó mellett, úgyhogy továbbra is lehet teperni, küzdeni, a kis Blankát – és persze apukáját – mindenféle anyagi jóval elhalmozni.

S ha már lúd legyen kövér, nehogymá’ legyen egy kis pihi, vasárnap függöny-project futott, jó adag várakozással, amelynek az lett a vége, hogy pár ezer forint kigurult kis Blanka szüleinek a zsebéből. De lesz katicás függöny. Megnyugtató. Levéltetvek azért kíméljenek.

A vásárlás okozta sokkot kiheverendő a kis család a Városligetbe feküdt ki, furulyázó indiánok, focizó kislányok, szottyadt sültkrumplik közé, szépen sütő Nap alá.

És látá a kis Blanka, hogy ez így jó.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia Blankaapu!!
Azt hallottam, hogy Te is bemásztál a labdás sátramba :) Sajna csak hallottam, de nem láttam, persze ez Mami hibája, mert sosem vitt a babák közé, és még arra is fogja, hogy mindezt azért, hogy ne hányjak le senkit... ehhh.
Mindenesetre remélem, hogy jól érezted magad ott, és akkor ezt vehetjük némi lekenyerezés félének... :)

Névtelen írta...

Ezt anya anyukája üzeni neked(Manka):
Pár szót a babataliról. Én gratulálok minden résztvevőnek / babának és szülőnek egyaránt/, hogy életre hívtak egy ilyen találkozót. Ez remek kezdeményezés, és biztos vagyok benne, hogy lesz folytatás. Kérem az anyukádat, hogy ezt másolja be mindenki blogjába, mert bevallom őszintén én nem igazán értek ehhez a művelethez. Szóval csak így tovább, ez nagyon klassz. Öröm nézni a képeken azt a sok csöppséget, ahogy ismerkednek egymással, és próbálgatják a maguk szintjén a baráti lépéseket. Nos ez az, amit nem lehet elég korán kezdeni. ne hagyjátok abba. Manka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...