kedd, május 01, 2007

A munka ünnepe – I. Bécs

A kiscsajszi megünnepelte élete első Május 1-jéjét, persze úgy, hogy az előző héten ledolgozta a hétfőt szombaton, így tehát neki is járt a négy napos süti-ropi-tánc, pihenés, alvás, evés, játék, két darab rabszolgával.

A megaparty már pénteken elkezdődött. Ekkor próbált a kicsi család minél előbb a gazdag, nyugati, bécsi nagybácsihoz eljutni, ingyen kaja, pia, szállás, és minden, ami ezzel jár. A mama egy kicsit birkózott az elemekkel, fejfájással és egy kis mandulagyulladással, de aztán úgy alakult, hogy összejött a pénteki indulás.

A kiscsajszi jól viselte a hatalmas utazást, a Kispapa is nagyszerűen vezetett. Amikor odaértünk Zolika nagybácsiékhoz, minden rendben is ment, csupán ekkor derült ki, hogy mamának, kispapának minden cucca megvolt, csupán a kis Blanka cuccai maradtak a kisszobában, Pesten, a 16-on, szépen becsomagolva. A szülők, akiknek mindenük pici gyermekük. Na mindegy, kis zabálás este kilenc körül, a kiscsaj meg felpörög, élvezi a bulit a két bécsi unokatesóval, aztán kb. este 11-kor már alszik is.

Szombaton már a saját – mármint menyasszony-Zsuzsi – pecójában érte a kicsi családot. A kiscsaj azért persze hétkor kel, indul is a nap, hellyel-közzel. Szerencsénkre Erika délelőtt 10-kor érkezik urához, parancsolójához Petihez – igen, a híres fotóshoz – Pestről a Westbanhofra, kezében a hiányzó Blanka-táskával. Huh. Mindenki feljöhet a víz alól.

Na innen akkor irány Zolikáékhoz, a nagybácsihoz, mama testvéréhez, onnan pedig a Kispapa a Blankával, Zolival, az autókról mindent tudó Fábival pedig a piacra, mindenféle fűszerért, alapanyagért. A kiscsajszi igencsak élvezte a piacolást, pláne a sok vau-vaut – mostanában minden állat vau-vau, egyébként. Aminek meg nem négy lába van, az baba. Teszem hozzá.

Délután a kiscsajszi hamar elaluszik, ekkor van az alvóideje, a mama és a Kispapa gondol egyet, elmennek sétáélni. Egészen az első sarokig jutnak, ahol a mama egy jó kis salit nyom, a kispapa egs kávétm és na jó, egy búzasört. A csajszi húzza a lóbőrt. Mindig így kéne lennie, így legalább a kávézókban, éttermekben nem kell rá sokat költeni. Höhö.

Jó hinták Bécsben is vannak.

Este aztán nagy gyerekvigyázás, jön az unokatesó Fábi, az autómindentudó – egy Bugattira gyűjt – és öcsikéje, Levi, mert zolika és Zsuzsi este kiruccanannak. Na azért Kispapáék sem unatkoznak, hamarosan érkezik Peti és a blankatáskahozó Erika, egy kis sörözésre.

A vasárnap lassabban kezdődik, szerencsére a kiscsávók nem sok vizet zavartak előző este, a tévét nézték, a Kispapa azért csekkolt, nehogy valami sok tejet adni képes, nénis filmet nézzenek a kandi kamerás és a rajzfilmes között. Szóval vasárnap, lassú szedelőzködés, a kis Blanka jót reggelizik a Kispapával, aztán tipli, egy finom ebéd ala Zoli, majd irány Mosonmagyaróvár!

Azaz Júlia városa. Na jó, meg Benedeké is. Egy kicsit.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...