hétfő, július 23, 2007

Balaton Sound 2.0

A Balaton hangzása újra megvolt, igaz Beastie Boys nélkül, a másik oldalon, pár nappal később. Péntek este nyomultunk le, a kiscsaj - a délutáni alváshiányból kifolyólag - jó egy órát üvöltött hátul, a Kispapa székét pedig az - újra - kismama rugdosta, hogy "lassaban". Nem mintha száguldoztunk volna megpakolt autóval, plusz egy "potyázó" kollégával, akit a közeli balaton(e)parti településen tettünk ki.

Szóval estefelé megérkeztünk, a kiscsaj ekkor már húzta a lóbőrt, annyira, hogy fel se ébredt, amikor szakszerűen át lett helyezve mobilágyába. Természetesen a szemközti parkolóban ezen a hétvégén rendeztek három napos bornapokat, utazó borcirkuszt, ahol is éjfélig dübörgütt a rákenroll, majd ötig-hatig a scheisse és a wunderbar.

Azért jó volt, szombaton kelés, tipli a boltba, mégis legyen itthon valami, ha olyan illusztris vendégeink érkeznek, mint például a híres Benedek és Júlia. Na jó, a szüleik is. Szóval gyors bevásárlás, majd a bolt előtt gyors evés, a kiscsajszi már annyira rá volt indulva a kajára.

Hamarost meg is érkeztek a vendégek, gyorsan tipetta a strandra, ebédig. A kiscsajszi újfent élvezte a Balaton hullámait, igazi vizilényhez méltón. Ezúttal extra segítséggel, egy úgynevezett úszógumival. Ez aztán extra kényelmet is biztosított, hátradőlve, a kék lasztit szorongatva élvezte a hullámokat és a sunshine-t.

A kiscsajoktól és Benedektől való megszabadulás után a nagyok szalonnát sütöttek, majd kb. fél hatig, félálomban hallgatták a hegedűn kissé pityókásan előadott cigánymuzsika örökzöldjeit egy kis spicces énekhanggal kísérve, húsz torokból.

A vasárnap is többnyire balatonozással telt, egy kis strandkajálással, őshonos girosszal és, ha már Balaton, Soproni Ászokkal.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...