vasárnap, szeptember 02, 2007

Nyaralás 2.2

Jó sok minden benne volt, még több maradt ki, de a kiscsajszi és a kedves mama és a Kispapa igyekeztek minden egyes percét kiélvezni. Mármint a nyaralásnak. És, valószínűleg, sikerült is. Hogy hogyan?

Mindez egy bizonyos szombaton kezdődött, egy messzi-messzi galaxisban, valahol Budapesten, majd lassan Csopak felé. Persze minden "jól" kezdődött, ahogyan kell, hiszen péntek éccaka a kiscsaj sírt, rinyált, nyivákolt, álmában, feltehetőleg fogzott, folyt a taknya... A hatalmas úton az autópályán is meg kellett állni, ordított a kis Blanka, szegényke, meg másutt is le kellett húzodni, úgy kajabált szegényke. De azért csak elértük első uticélunkat, a kis Jules birdalmát, a neves Balaton északi partján. Kenesén.

A kis Jules és Blanka találkozása jól sikerült, a kiscsajszi le is rohanta a kiscsávót, meg a homokozóját. Na és persze Whist-t, a kutyát, akinek a neve korábban Whiskey volt, csak átkeresztelték. Kénytelenek voltak, miután az első sétáltatás után kiderült: elég furcsán hangzik, ha egy emberke bolyong az utcán, a parkban és közben hangos "whiskey, whiskey" kurjongatások hagyják el a száját.

A kiscsajszi egész idő alatt pörgött, igyekezett magára felhívni a figyelmet, mindeközben a kis Jules férfiúi nyugalommal ült, figyelt, ráhagyott. Pihent.

A kis kitérő után érkeztünk meg nagypapihoz Csopakra, s tültöttünk el vele pár napot. Illetve vasárnap egy újabb kisebb road movie épült a programba: egyenesen Mindszentkállára, a kis Rozihoz, na meg a szüleihez, na meg egy anglomán kiscsávóhoz és egy "kiss" nagy emberhez és csajaihoz, az asszonykához, illetve Vikihez és Patríciához. Na és ott volt még egy-két ember, zum Beispiel Marlon von Australien, 5 Jahre alt. Persze ekkor esett, két óra a lócán telt, majd tipli a partra, ahol elfogyott 30 palacsinta és páran fürödtek.

A hétfő már relatíve nyugiban telt, illetve ekkor felkerekedett a kis francia Jules, hogy újra láthassa Blankát. Na és kedves, nagyszerű, ... szüleit. Azért még kellene tepernie a kiscsávónak, ha akarna valami komolyat, vagy bármi apróságot a Kispapa lányától. Mert ez így, hát, kevéske. De biztató kezdet!!!

Hétfőn este aztán édeshármasban maradt a kicsi család, nagypapi is hazament. Másnap a kicsi család a kertben lopta a napot, majd Füreden tett egy sétát, mamának táska, kendő a nevenapjára - "utólag", teszi hozzá itt és most szemrehányóan - persze a Kispapa egy sört se, mert hogy vezet. Na kösz.

Szerda relatív pihenés, a kiscsajszival strandolás, amit a kis taknyos, igencsak élvezett. Csak csücsülni a parton, gyúrni a homokot vagy éppen szaladgálni a vízben, ülni a 2500 forintos úszógumiban...

Másnap Erika tette tiszteletét a kis családnál, a kiscsajszi abban a másodpercben nyalt el a kocsilejárón, ahogyan ő kilépett az autóból. A kis Blanka lefelé indult a kis lejtőn, s ahogyan kell, a második lépésnél arcra, illetve szájra esett. A kis ajkacsája szépen vérzett is, be is dagadt, úgy nézett ki, mint a Simpson család jeles képviselői.

Másnap érkeztek a keresztszülők, méghozzá, természetesen a mama és a Kispapa kis keresztlányával, Emmával és persze Lucával. Be is indult a buli, az új homokozóban, az új hintán, a kertben, vízen, földön, levegőben. Non-stop. Esténként tűz, napközben sunshine és Balaton, sör és hekk, főzőcskézés és alvás.

Aztán az igazi haddelhadd szombaton ütött be, amikor is érkezett Patrik és Muszma, illetve Táska, méghozzá a kis Emesével és apukájával, Istvánnal. És persze hat csirkével. Ebből aztán olyan, de olyan csirkepörkölt lett - természetesen csupán egy szakszerű darabolást követően - a kis Blanka keresztapujának vezérletével, hogy mindeki megnyalta. Aztán idővel az aprónép már hatalmas, tejjel teli cicikről, hatalmas, de kedves vau-vau kutyákról és csokinyuszikról álmodott, a tűz mellett folyt a jólét és pergett a kocka, na meg kattingatott a híres fotós is, egyenesen Bécsből.

A reggel lassabban indult valahogyan, a kiscsajoknak és kiscsávóknak annál jobban, de maradt még egy kis husi, az szintén a tűzön végezte, grillezve, pácban.

Aztán minden véget ért, ahogyan a lázas ifjúség, remélhetőleg a kiscsajszi minden egyes pillanatát évezte, s akkor semmi sem volt hiába.

Képek
hama
rost.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...