kedd, szeptember 25, 2007

Kövér bicikli

Majdnem lekéstük, de ott voltunk. Majdnem nem találtuk őket, de meglettek. Mármint a Kritikus tömeg szombaton. A nagy bringás felvonulás, amely egyben az első is volt, mármint bringázás, s mármint a kis Blankának. De ha már lúd vagy bicikli, legyen kövér.

Persze mikor, ha nem éppen ezen a szép szombat délutánon húzta szinte a legjobban a lóbőrt a kiscsaj, őlustasága mintha sejtett volna valamit. De nem úszta meg. A Kispapa a keresztaputól beszerzett egy babaülést, bónuszként még kis tökfödőt is kapott, így aztán nagy biztonsággal indulhattott a túra.
A kiscsajszi azért idővel, egy minimális ráhatással, felébredt, úgy fél ötkor, ekkor a menet már elindult a Pázmány sétányról, a Petőfi-hídtól. Ugyebár ez autómentes nap is volt, úgyhogy a Kispapa és a kiscsajszi a Baross utcán lejtettek végig, a kiscsajszi úgy tűnt élvezte, nézelődött jobbra, balra, élvezte, hogy - már megint - semmi dolga.
A kiskörúton már a járdára tértek a magányosok, amikor is néhány bringás tűnt fel, szintén későnkelők, az Astoriánál. Na akkor csatlakozás, de hamar le is maradás. Ugyanis a kiscsajszi cipője a rögzítőpánttal együtt leesett - természetesen a járdán - úgyhogy eltűntek a kedves ismeretlen ismerősök.

Valahol itt csatlakozhattunk, talán előbb, talán kesőbb. A fotó kölcsönvett.

Az út a Váci utcában folytatódott, ahol természetesen mindeki szembe jött, mindneki kirakatott nézett vagy térképet vagy éppen mobilozott, úgyhogy elég lassan ment a dolog. De sehol egy árva bringás, a Deák tér környékén sem. Ottan aztán, további várakozó és magatehetetlennek tűnő, elveszett bringással egyetemben arra jutott a kis cspat, hogy a Bajcsyn valahol csak át kell vágniuk. És lám, fel is bukkant a Kritikus tömeg a Nagymező Streetnél.

A kiscsajszi továbbra is élénk figyelemmel, a fején a csúszkáló, kicsit nagy bukósisakkal együtt igyekezett követni az eseményeket. Enni, inni nem akart. Szerencére kiszállni sem.

Amint kispapáék csatlakoztak a tömeghez, a massza részévé váltak, minden lelassult, szinte tolni kellett a gépet, ja, és a kiscsajt. Lassan, de biztosan el is ért a tömeg a Városligetbe. A kiscsjszi egy kicsit itt ki is szállhatott, de leginkább a Kispapa kezében volt, el ne tűnjék a nagy, kritikus tömegben. A nagy bringaemelés Kispapáék részéről ezúttal elmaradt.

Hazafelé már egyszerűbb volt a menet, nem hajtott a tatár, se a tömeg. Át a Keleti felé, majd a nyóckeren keresztül hazáig, miközben a lemenő nap utolsó sugarai a kiscsajszi orrocskáját cirógatták.
S már egy kicsit nyavajgott is.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Sziasztok!
Imádom Blanka Csajt! Annyira édes abban a bukósisakban! Remélem már jobban van, gyógyulgat, hogy minél hamarabb tudjunk találkozni!
Puszi!
Muszma

kispapa írta...

Szia!

Köszi.
Gyógyulgat, olyannyira, hogy már minden rendben. Reméjük arrafelé is.

Kispapa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...