hétfő, szeptember 01, 2008

WANTED

Elérkezett a pillanat, amely minden ember életében eljön. Amikor is kell válni szeretteinktől. Megtörtént. Vau-vau, alias Kutyus: elkóborolt.
WANTED: Dead or Alive.
Egyéves szülinapjára kapta a Blanka, azóta kicsit kifakult, de a végtagjai megvannak. Megvoltak. (Talán még most is, de valahol messze.) Messze a Blankától. Pedig kedves kis jószág volt: nem kellett hajnalban sétálni vinni, szófogadó volt, nem ugatott túl sokat. S nem utolsó sorban a Blanka vele aludt el minden este. Nagyon szerette. Used to.

S most elkóborolt. Pontosabban elkísérte Kispapáékat egy bizonyos nagy lakberendezési áruházba, ahol az ember bevásárol, amelyet követően a kispapák naphosszat szerelhetnek össze, miközben az egyik gyerek a csavarokat enné meg, a másik miatt meg nem lehet kalapálni, mert alszik. Szóval ottan, a hot dogos résznél leültek a csajok, velük a Vau-vau is. Csak ő aztán ott ragadt. Ráindult a forró kutyákra. Lehet, hogy azóta fel is dolgozták...
Persze a hiány csak otthon, a kocsiból való kiszálláskor tűnt fel. Kispapa tipli vissza, de a kutyusnak már hűlt helye. "Egy darabig ott ült szomorúan a mustár mellett" - mondta egy kedves, segítőkész takarítónéni. "De aztán eltűnt" - tette hozzá. Nehéz lett volna leadni.
Szóval eltűnt. Elkóborolt, mert a Blanka nem vigyázott rá. S úgy tűnik, ezt így el is fogadta. Annyira nem is hiányzott neki, mint amennyire a Kismama kétségbeesett, hogy para lesz.
Persze a Kispapa már egy új kutyussal tért vissza (amelyet az éppen szombaton három órakor záró boltból sikerült beszerezni 15.04-kor - innen jött az ex is -, de csak azért mert már tárt karokkal várták a Kispapát. Kismamának köszönhetően tudták, hogy jön, s adták is izibe a következő szőrmókot. De télleg kedvesek voltak.)
Az új kutyus pedig hamar otthonra, s szeretetre talált a délutáni alvásból ébredő Blankánál. Ő már nagyobb, menni is tud négykézláb (ahogyan a Blanka mondaná: "kézláb"), illetve négy láb. Az exről mindekinek azt mondja: "Elkóborolt".
De azért WANTED van.
Az ex-kutyust Kispapáék sose feledik, s bármikor visszavárják.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...