szerda, március 04, 2009

Taknyos-köhögéses jó éjszakák a jövő fagyis nénijével

Egyelőre az influenziát sikerült megúszni - talán már nincs is járvány? -, de azért jutott egy kis betegség az elmúlt másfél héten a kiscsajoknak. Először a Bojika kezdett kicsit taknyozni, majd köhörészni is. Persze Blanka baby is elkapta, úgyhogy már ketten taknyoztak, köhögtek, de láz szerencsére nem volt.

Egy kicsit azért fokozódott a tényállás. A Bojika - szentem - ugyebár valahogyan éccakánként 5 körül továbbra is felébredt, de amint, fél perc alatt beszippantja a tejpépét, alszik tovább. Na szóval mostanság is kelt, csak ahogy bement a cucc, elkezdett köhögni, s több éjszaka is felköhögte, illetve kihányta az éjszakai táplálékot. Pizsi- és szivacs-csere, de azért szeretünk Bojika.

Persze a jól bevált körzeti doktor néni éppen most ment telelni valahová, s Kispapáék szerencséjére pont egy olyan doktor néni volt helyette, aki fél perc alatt három antibiotikumot írt volna fel a csajoknak. Másnap is ezért felkerekedtek a Kispapáék ugyanabba a rendelőbe, csak egy másik doktor bácsihoz, aki a csajok "igazi" doktor nénijéhez hasonlóan kicsit nyugodtabban kezelte - köptető, orrszívás, ventolin - a helyzetet.

Mostanra javultak is, kis takony van, egyéb nincs.

Ja, és a Blanka most már nem újságot akar írni, ha nagy lesz. Fagyis néni lesz, s a mamának csokis, a Kispapának vaniliás fagyit ad majd.

Lehet majd ingyen nyalni.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...