vasárnap, április 01, 2012

Rota, reloaded

Kispapáék  nem szoktak nagyon sokat panaszkodni ebben a remek naplóban, de azért most kicsit elküldenék már Murphyt melegebb éghajlatra.

Ugyanis amilyen jó volt az első félév betegségek tekintetében (persze mindig volt minden, de max. 1-2 napos hiányzással csak), február óta a kiscsajok lassan többet töltenek itthon, mint az oviban.


És itt nem a bölcsit kezdő Zsófiról van szó, aki talán azért mert 3. gyerek, és már 6 hetesen kórházban volt tüdőgyulladással, mert minden elkapott, de a lényeg, hogy eddig nagyon jól vette az akadályokat és nem nagyon dőlt ki.

Nem úgy mint drága nővérkéi, akik lehet, hogy a bölcsis vírusokhoz még nem elég edzettek, de amióta Zsófika odajár, ők felváltva betegek.

Persze nyilván akkor van ez, amikor már a mama is dolgozik, és kicsit nehezebb a 3 gyerek logisztikáját megoldani. Ez sokszor 3 emberes a munka, ugyanis amíg a mama vagy a papa elviszi közösségbe az épp aktuális egészséges csapatot, addig a másiknak itt kell maradni a beteggel és bevárni a mindig ügyeletben kell hogy álló Edit nagymamát vagy Gyuri nagypapát. A hazahozásnál ugyanígy kell a csapatmunka, hisz nem mindegy kit, mikor kell elhozni, milyen külön órára menni stb.

Na de Kispapáék az elmúlt évek alatt szuperul megtanulták irányítani a dolgokat, és a nagyszülők segítségével még a váratlan helyzetek is megoldhatók.

Egyébként Kispapáék köszönik, most is jól vannak.

Épp rotavírus megy át a családon, amit a legkisebb hozott haza a bölcsiből ( ott mint utólag kiderült, már jó ideje tart a játvány, csak Kispapáékat felejtették el értesíteni. Pedig pár gyerek kórházban is kikötött.)

Szerencsére Zsófika már tavaly átesett tavaly valami hasonlón, és bár akkor nagyon rosszul volt, majdnem kórház lett a vége, most 2 hányás és egy fosás után remekül elvan, tök tünetmentes szerencsére. De a vírus nem kegyelmez: kapott belőle a Kismama, a Kispapa, és már Blanka is egy adagot. Így holnap ismét nincs ovi..

Borika még tartja magát. Még....  

1 megjegyzés:

Gulácsi Orsi írta...

Jobbulást! Sajnálom ez nagyon kemény:(((

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...