csütörtök, július 19, 2012

Gyerekek nélkül

Kispapáék elmúlt másfél hete elég nyugisan, de azért kicsit magányosan telt, ugyanis míg a szülőket a munkák a városba szólították, a kiscsajok Tóalmáson maradtak Nagymamáékkal, mind hárman.
Kispapáéknak pedig körülbelül 6 éve nem volt ilyen élménye, hogy 5 napig kettesben voltak.

Eredeti terv szerint csak Zsófika maradt volna Tóalmáson, mert a nagyoknak még ovi volt a héten is, de aztán Edit nagymama megszánta a nagylányokat, és ők is ott maradtak a kishúgukkal.

Persze semmi ellenvetésük nem volt, hiszen imádnak lent lenni, és a nagyszülők elég fejedelmi ellátásban részesítik a kis hercegnőket.

Mindennap strandolás, fagyizás, biciklizés, játszás, bandázás a szomszéd gyerekekkel, közben Gyuri nagypapa főzi a a csajok kedvenceit, szóval nem csoda hogy nem akarnak hazajönni.
A telefonban is teljesen kiegyensúlyozottan csacsognak, mesélik az élményeiket, nyoma sincs a honvágynak.

Hétvégére azért meglátogatták őket Kispapáék, és akkor persze hatalmas ováció fogadta őket. 
Különösen a Kismamára cuppantak rá mindhárman, érthető okokból, és úgy kellett kicentizni, hogy mindenkinek legyen különálló fél órája, amit a Mamával kettesben tölthet, bezárkózva a szobába.

Zsófika volt talán a legjobban megzavarodva, ő az első két órában csak bújt és bújt a mamájához, és még a szemkontaktust sem volt hajnaldó felvenni senkivel sem. Majd 2 óra után valahogy helyrerázódott a kis lelke, és azonnal cicit kezdett követelni, 5 napos elvonás után...Vannak dolgok, amik sosem változnak.

Vasárnap aztán Tóalmásról Kispapáék elátogattak a egy baráti vendégésebe Tökölre a kiscsajokkal, így Edit nagymamáék is kaptak egy fél nap mini szabit.

A vendégség jól sikerült, volt finom babgulyás készítés, meg hamburger sütés a viharban, apukák közti versenyfutás gyerekkel a nyakban, finom sütizés. Este jó későn érkezett vissza a kicsi kocsi Tóalmára, ahol is aztán Kispapáék az esti mese, fektetés után ismét búcsút vettek a kiscsajaiktól, de  csak pár nap erejéig.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...