csütörtök, július 26, 2012

Vászolyi hétvége

Kispapáék múlt csütörtökön visszakapták a kiscsajokat, épségben, csoki barnán, kikerekedve, jó kedvűen. A boldog viszontlátást követően Zsófika és Blanka egyből birtokba vették a már közel 3 hete nem látott gyerekszobát és játékokat, Borika viszont elég kis visszafogottan viselkedett.

Persze hamarosan kiderült a visszafogottság oka: 38 fokos láza lett estére és nagyon kis elesett volt. Éjszaka is nagyon forró volt, 39 felett, így másnap a doktornéni vetett rá pár pillantást, írt fel ezt azt, aztán délutánra már szerencsére jobban lett a csajszi.

Még jó, mert hétvégére Kispapáék kirándulást szerveztek Vászolyba, ahol is Kismama egyik testvérééknek van ott egy kis házuk, ahová meghívást kapott a kicsi család.

A csajok nagyon várták már a találkozást az unokatesókkal, mind a 4 büdös bogárral és Noki kutyussal.

Érkezés után rögtön a Gyerekek kertje c. vászolyi programra látogattak el Kispapáék. Volt ott kis játszóterezés, gólyalábozás, kürtöskalácsozás, majd egy kis séta a faluban.

Ebéd után a kiscsajok Ádi boy-jal a kertben tobzódtak, és ismerkedtek Nokival, a vérebbel. Eddig ugye minden Nokival való találkozás rettegéssel töltötte el őket, de most megtörni látszott a jég. Noki kutyus ugyanis hihetetlen gyerekbarát kutyalány, aki senkit se bántana, csak nagy és szőrös és néha ugat. És ez a kiscsajoknak rémisztő olykor.

De egyre jobban sikerült a barátkozás, különösen Blanka és Zsófi volt nagyon bátor. Zsófika egész nap kiabálta, hogy "enyém barátom a a Nokika kutya".

Közben csatlakozott a társasághoz Kismamáék unokatesója Zsolti Zsuzsival Kispapáék keresztlányával, Emmával és Lucával. Az eső ellenére fortyogott a bográcsban a gulyás, fogyott a barackos süti, a nagyfiúk pedig szórakoztatták az összes kiscsajszit.
11-nél előbb persze nem is sikerült ágyba kerülniük.

Reggel aztán megkímélték Kispapáékat mert egészen 8-ig aludtak mindhárman, így sikerült aránylag kipihenten ébredni.

Délelőtt Kispapa Attila nagybácsival elmentek egy bringatúrára, addig Kismama és Anna nagynéni az összes gyerekkel elsétáltak lovakat nézni, a tóhoz, játszóterezni, majd a misére mindenki befutott.

Közös finom házi pestós ebéd után aztán Kispapáék újra felpakolták a kicsi kocsit, ami elindult Budapest felé. A csajok már a 2. falunál aludtak mindhárman, így elég békésen telt a hazaút.



Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...