vasárnap, július 08, 2012

Nyaralás 1.0

A vasárnap délután már Balatonfenyvesen érte a kiscsajokat és drága szüleiket, ovis barátnő Zitáék rezidenciáján.

A csajok az elején nagyon zavarban voltak, de kb. 10 perc után a két barátnő egymásra talált, és onnantól elválaszthatatlanok voltak. Közösen próbáltak mindig elbújni az utánuk szaladó kishúgaiktól, ugyanis mind Viki (Zita tesó), mind Bori elég rosszul vette a kiközösítést.

Kora este még egy kis fürdés is befigyelt a déli parton, ahol Blanka igencsak meglepte drága szüleit "úszás" tudományával. Bár ők még nem járnak úszni Borival, de Blanka simán lebukik a víz alá, és halad, profi gyors lábtempóval siklik a vízen, a fejét lent tartva, mindenféle félsz és para nélkül.

Zita mama, aki hajdanán versenyúszó volt, figyelmeztette Kispapáékat, hogy ezzel a csajszival bizony foglalkozni kell, mert erősen úgy tűnik, van tehetsége.

Borika is egyre bátrabb, de azért ő még nem szeret víz alá menni, Zsófika pedig főleg a part szélén lévő pacsálóban ült és lapátolta az iszapot a vödörbe.

Fürdés után finom kerti sütögetés, bringázás az utcán, majd 11-kor sikerült ágyba parancsolni a bandát.

Reggel szerencsére mindegyik gyerek nagyon kíméletes volt, kb. fél 9-ig csend volt. Majd finom, bőséges reggeli után Zitáék kertjében folytatódott a buli. Volt medencézés, homokozás, színezés, babázás, hercegnős játék játszás.

Ebéd után aztán szomorú búcsú következett, és Kispapáék a legnagyobb melegben három igencsak nagyon fáradt kiscsajjal elindultak  Budapestre.

Egy elég mozgalmas, nagyon sokszor ébredős pesti éjszaka után másnap a kicsi kocsi meg sem állt Tóalmásig, ahol is folytatódott a jól megérdemelt nyaralás.
A nagy meleg miatt idén kevesebb eljárós program elem volt beiktatva, viszont volt annál több strandolás, fagyizás, kertezés, sarazás, locsolkodás.

Kispapa délutánonként jókat aludt Zsófival, addig a Kismama tartotta a frontot a nagyokkal. Habár ők már nem alszanak délutáninként, azért egy egy mese nézéssel rá lehetett venni őket a csendes pihire.

Esténként bandázás az utcában lakó gyerekekkel, egyik este Kispapáék kertjében 5 kislány festett, rajzolt, szóval volt élet.

Vasárnap aztán megérkeztek Nagymamáék, hogy átvegyék a stafétabotot és a kiscsajokat


 

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...