kedd, szeptember 11, 2012

Blanka, ovi, úszás

Megkezdődött az újabb tanév, az utolsó ovis éve Blankának. Vérbeli nagycsoportosokká váltak, a legnagyobbakká az oviban. Persze ez legkevésbé hatott a kiscsajra, mert az első héten a reggeli búcsúkat drága kishúgával együtt igencsak gyakran végig pityeregték, ami már szinte hagyománnyá vált a Kispapa familyben.

Az állapot nem súlyos, tart egy pár hétig, majd abbamarad, többé kevésbé kiegyeznek az ovi környezetével,
de a nagy lelkesedés sosem érkezik meg. Velük ellentétben Zsófika még hétvégén is bölcsibe járna.

Blankának kicsit nehezebb ez az évkezdés, mert elég sok veszteség érte az év elején.

Elment az egyik óvónéni, valamint Zita, a legjobb barátnő komoly iskolássá avanzsált, így kicsit magányos.
Van 2 barátnője ugyan, de a nőknél a hármas felosztás nem túl szerencsés, valakik mindig szövetkeznek egy ellen, így elég sok a konfliktus. Ráadásul a nagycsoport beosztása se túl kedvező, 15 fiú, 8 lány.
Szóval a csajszika kissé magányos, hisz utolsó évre mér kialakultak a bandák, a klikkek. Bár a fiúkhoz gyakran betársul, és ők be is veszik a bandába, azért nagyon hiányolja Zitát.

Na dehogy pár pozitív dolgot is említsen e remek napló, a kiscsajszi a néptánc mellett a heti 2 úszást is felvette az órarendjébe. Arról már korábban is volt szó, hogy Blanka mennyire ügyes a vízbe.

Kispapáék találtak is nem túl mesze egy szuper helyet, ahova heti 2szer viszik úszni a csajt. 
Szerencsére a nagy szerelem, Tomi is becsatlakozott, így van valami plusz motiváció is.

Először ugyan aggódtak Kispapáék, mert az 50 körüli tanárbácsi az az ízig vérig tornatanár típus, aki sípol, kiabál és kicsit katonás.
De szerencsére a kis mimóza lelkű csajszinak nagyon bejött. Az első pillanattól fogva szó nélkül csinálja a feladatokat, lelkes, karúszó nélkül simán elevickél a mély úszómedencében, bátor és aktív.
Az egyetlen egy problémája, hogy hideg a víz. De számolja a napokat a következő úszásig, és tényleg nagyon boldog.

Borika még nem szeretne csatlakozni, ami talán nem is baj, mert végre van valami, amit Blanka egyedül csinálhat és egyedül lehet benne ügyes és jó.
És így olcsóbb is.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...