vasárnap, szeptember 02, 2012

Itt van az ősz, itt van újra

Kispapáék augusztus utolsó hetére már visszakapták Edit nagymamáéktól az összes kiscsajt, csoki barnán, kikerekedve, élményekkel gazdagon és persze nem kicsit elkényeztetve, így kemény volt a pár nap visszaszokás...
Mivel a kiscsajok túl sok nemleges választ nem kaptak a nagymamáéktól sose, minden kívánságuk teljesült azonnal,eléggé hozzászoktak a jóhoz.
Az már nem számít, hogy a mamát kb 3 napig csak Nagymamának szólították, de az kicsit kemény volt, mikor a Kispapa valamiért leszidta a Blankát, aki erre annyit reagált, hogy "Majd megmondalak a Nagypapának"

 De persze ezek a viták nem komolyak, és Kispapáék nagyon örülnek, na meg hálásak,  hogy a kiscsajoknak ilyen tartalmas nyaruk volt, rengeteg élménnyel.

És hát persze egész nyáron elő se kellett venni a papírzsepiket, mindenki szuper egészségnek örvendett.

Történt aztán, hogy Zsófika, aki már korábban, augusztus közepétől megkezdte a bölcsit, hazahozott valami írtó masszív trugyit, amit persze tovább is adott a tesóknak, így a múlt hétre  betervezett óvodából csak 1 napot sikerült abszolválni, a többit itthon töltötte a 3 grácia. Persze különösebb para nem volt, egy-két kruppos köhögést leszámítva.

Viszont Zsófika szegény igencsak belekóstolt a jóba. Tegnap 11 körül elkezdett nyöszörögni, akkor még látható jele nem volt, hogy baj lenne, csak nem tudott aludni. Nem volt meleg, 36,6 nál megállt a hőmérő. Majd Kismama kezében hirtelen el kezdett remegni, rázta a hideg, és 5 perc múlva már 39,5 fokos láza lett a nagy semmiből. Félrebeszélt,sírt, időnként bágyadtan mosolygott, majd hajnali 3-ig csak hányt..Azóta béke van, azonkívül hogy extrán nyűgös, se láz, se hányás....Hogy ez újabb vírus, vagy a meglévő hozadéka, majd a Doktornéni megmondja.

 Kispapáék pedig kíváncsiak, a holnapi betervezett óvoda így összejön e a nagyoknak.

Blanka egyébként egyáltalán nem várja az utolsó évet, pláne miután kiderült, hogy a kedvenc óvónénije elmegy, és újat kapnak, így nagy csoportra. Borika önmagától talán lelkesedne, de mivel mindenben utánozza a tesóját, ő se nyilatkozik pozitívan az évkezdséről.

Egyedül szegény Zsófika az aki minden nap boldogan menne bölcsibe, de egyelőre kényszerszabin van, és inkább a doktornénit látogatja meg majd a Kismamával.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...