vasárnap, április 13, 2008

Főzőcske

Már régóta tervbe volt véve egykis főzőcske a kis Boji Keresztszüleivel, amely nem is olyan rég meg is valósult a csajok nagy örömére. Pláne a Kispapáékéra.

Az egész úgy a múlt vasárnap 11 órakor meg is valósult. Illetve akkor még csak kezdődött. A Kispapák - azért e többeszszám, mert ottan is figyel odabent valaki, ráadásul egy kiscsávó - előre készültek recepttel, a Boji-keresztszülők pedig korrektul fel is készültek, bevásárlással. Persze azért a Kispapának is volt egy kis beleszólása, egyes dolgokat, főleg a francia hagymalvest érintve.


Szóval a Kispapák hozzá is fogtak 11 körül, igaz, kellett egy kis kiegészítés sör tekintetében. Aztán bele is csaptak a lecsóba, illetve a francia hagymalevesbe és a kolbásszal - illetve közben fokhagymával, erdélyi szalonnával - töltött husiba. De először is a levesbe.


Mindeközben a nagy csajok, pontosabban a Kismamák rucikat válogattak és könnyű fehér bort szürcsölgettek. Persze csak módjával.


A részletek - a hagymás sírás, a könnyfakasztó pálesz, a krumplihámozás, a kloffoló nyelével való kolbászlyuk-hely fúrás, a locsolgatás, a rendrakás, a terítés, illetve az egyéb, apró kihívások - leírásától ezúttal eltekintenénk, a lényeg, hogy a végén mindenki nyaldosta az ujjait. Legalábbis úgy tűnt.


A kis Blanka ezen időszak jelentős részét átaludta, a kis Bojika meg egyébként sem tudott volna nagyon beleszólni.


Ez volt a Kispapa - és persze a Boji-Keresztapa-Kispapa - nagy szerencséje. Hiszen akkor még ma is főznének, ha meg nem ...

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...