péntek, április 18, 2008

Testvérféltékenység oder was

Eleinte úgy tűnt, a kis - illetve lassan nagy - csajt, azaz a Blankát a féltékenység nem igen, vagy csak egy kicsit zavarja. Lásd itten.

Az elmúlt hetekben azért egy kicsit változott a helyzet. Olykor ugyanis a legváratlanabb helyzetekben egy-egy sallert le-lekever a kiscsajnak, Bojinak. Főleg akkor, ha észreveszi, hogy a Bojival éppen a mama foglalkozik, tisztába rakja, játszik vele. Odamegy, s már repül is a pofon.

De olyan is előfordult, hogy Blanka simogatta a kishúgát, aztán az egyik pillanatról a másikra repült a pofon. Ilyen esetekben persze (?) jött a leszidás, esetleg "mini bünti", mint például az ágybe tevés. Természetesen ebben az esetben az áljósát - a gyengébbek kedvéért: hálózsák - is rá kell húzni, ami egy plusz macera a Kispapának, de e nélkül feltehetőleg ki tudna mászni az istenadta. Egy-egy "mini bünti" után a kiscsaj ugyan ismételgeti, hogy "Bojinak is fáj", "sí", "nem szabad", de aztán idővel mindez tova száll.

Néhány pofon és marás mostanság a mamának, Kispapának is jut, olykor a nagymamát is megrígatná a Blanka.

Hogy mi a megoldás - eme azért annyira nem durva, de mégsem teljesen rendben lévő, vagy legalábbis "nem szép" kirohanásokra - nehéz eldönteni. De várjuk a tapasztalatokat.

A kommentelők közt azúttal alig használt, könnyel áztatott papírzsebkendőket osztunk ki.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kicsit még várni kell, aztán majd a kicsi is osztogatni fogja a sallert, mint nálunk Bence. Néha úgy megtépi a nővérét, hogy ihajj...
Nálunk is hasonló bünti van, szobába zárás, néha egy-két atyai tockos, de nálunk kevésbé fajul tettlegességig a féltékenykedés, inkább csak mindent elszed a kisebbtől Csenge (esetleg fellöki az öcsit).
Engem nem bánt a nagylány, mert tudja, hogy nagyobbat kaphatna vissza. :D
(na nem mintha verném a gyereket)

Névtelen írta...

Féltékenység? Ismerős! Irigy vagyok, hogy nálatok csak most bújt elő a kis szörnyeteg a gyerkőcből. Jelentem, Susu mostmár lassan két-három hónapja püföli a szomszéd lánykákat. Megoldást én sem találtam, bár olykor javul a helyzet (ha pihentebb, sokat játszottunk, nem akarnak a csajszik vele játszani). Én már csak abban bízom, hogy talán idővel egy kicsit enyhül, vagy el is múlik a dolog. Ha mást nem, akkor majd ha találkozik egy nálánál erősebbel. Várunk benneteket vasárnap, majd pofozkodnak egy kicsit a fiatalok...
Muszma

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...