vasárnap, május 18, 2008

"Bababarát" kávézó

A nagy plázák nem feltétlenül jelentik a fő célpontot Kispapáéknál, ám ezúttal vasárnap az út az Arénába vezetett, egy kis ruhatár firssítés ürügyén, elsősorban a mamának, s egy kicsit a Kispapának.

Mindez szépen a Bojival édeshármasban relatíve gyorsan - már amennyire ezt a műveletet két csajjal gyorsan meg lehet tenni - lezajlott, a Blanka addig nagyjából aludt a jmamáéknál. Kispapáék arra gondoltak, még egy könnyed kávé belefér e "nagyszerű" műintézmény egyik jeles, illetve inkább jeltelen kávézójában. Azaz, sajnos az emeleten található (egykori?) Rokoko Bárban.

De nem így történt. Kb. 3-4 asztalnál fogaltak csak helyett "fogyasztók", mégis úgy tűnt, mindenkinek igencsak várnia kell a felszolgálásra. Nagy nehezen kijött Kispapáékhoz is egy hölgy, felvette gyorsan a rendelést, majd 10 perc elteltével sikerült is kihoznia egy presszó és egy jegeskávét. Ezzel még nagyon nem is lett volna baj, az akkor kezdődött, amikor a Bojika - egy átadási művelet közepette - egy célzott rugással kivégezte a műintézmény egyik 3 forintos üvegpoharát, amely jó adag vízzel a kövön landolt.

A Kispapa ekkor azt gondolta, hamarosan jönnek a hölgyek - 3 múlatta ott az időt - s segítenek összeszedni az üvegszilánkokat, s feltörlik a vizet, s miközben Kispapáék elnézést kérnek, ők azt mondják ugyan, semmi gond, hozhatunk még egy vizet?

Persze nem ez történt. Eltelik lassan 5 perc, de sehol senki. Kispapa már összeszedte az üvegdarabokat, s odaviszi a pulthoz, esetleg kidobhatja e valahová. Nagy nehezen igen. Kispapa visszatér a bűntett helyszínére, az asztalhoz. További lassú percek telnek el, de még mindig nem érkezik a segítség: se egy kis víztörlés, se egy kis maradék söprögetés.

Kispapa ekkor kiszámolja a kiszámolni valót, odamegy a pulthoz és kifizeti a vélhető számlát - a pincérnőre ugyanis hiába várna - majd megjegyzi, hogy jobbh helyen ilyenkor segítenek, letörlik az asztalt, etc.

Erre megsértődnek a kifent p....icsák, s megjegyzik, hogy a pohár is pénzbe kerül. Már amelyik eltört, az az igényes, 3 forintos, vizesnnyolcas. Kispapa kulturáltan hátat fordít, az asztalra helyzez kb. 235 forintot jó apróban, ebből talán kijön az a k.....ott pohár.

Csak ide ne menjen senki. Kispapáék már tuti nem fognak. Inkább a mellette lévő Segafredoba. Az igazság odaát lehet. Mert itt biztosan nincs.

2 megjegyzés:

Pogi írta...

Hahó! Mi már teszteltük a Segafredo-t ott az emeleten, tündérek, Bogyesz kapott egy ingyen csokistejszínhabot is, mert "olyan aranyosan bújócskázott" a kitett reklámtáblájuk mögött (pedig némileg le is törölte a krétát róla), Bubu pedig kiabált is egy sort.

kispapa írta...

Hello!
Köszi, legközelebb ki is próbáljuk.
Pláne, ha van ingyé' csokistejszínhab is.
Hátha kap a Kispapa is.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...