kedd, január 20, 2009

Roadmovie, tollseprű és franciaágy

A hétvégén Esztergombában járt a Kispapa család, ahol is Suzuki Andrisnál – mivel több azonos keresztnevű kiscsávót is ismer a Blanka (miért kiscsávókat? miért nem kiscsajokat?), ezért olykor nagyszerű jelzőkkel szokás illetni az azonos nevű férfiakat (így például van Színész Gergő, Dobos Gábor, Pici Gergő -, becses húgánál, Nórinál és drága autógyáros szüleinél volt tiszteletteljes vendégeskedés.

Az odafele út jól telt, Bojika szinte az első saroknál bealudt, Blanka pedig békésen nézelődött és kommentálta az eseményeket: „Nézzétek, milyen nagy autó. Látjátok?” „De ügyesen vezetsz papa.” (Ez utóbbit lehet, hogy nem mondta. Pedig.)Míg nem az utolsó kilométereknél Blanka hangos nyüszítésbe kezdett. Mivel nem volt rajta pelus, felmerült, vizelettartási problémái lehetnek. Kispapa és Mama hangosan bíztatta, hogy „tartsad, tartsad, mindjárt ott vagyunk”. Kiszállni ugyanis, és a szkafanderéből levetkőztetni az út mentén elég kockázatos lett volna, és hosszú időbe telt volna. Hamarosan közölte, már bepisilt.

Megérkezvén Kismama kihámozta a nedvesnek vélt ruháiból, a kis Münchausen Blanka nevetve közölte, hogy „kamuztam”. A „hogy akkor miért nyávogtál drága egyetlenem annyira” kérdésre, teljes nyugalommal közölte: „Bojika voltam”.
Az ott-tartózkodásunk jól sikerült, a viszonylagos nyugalommal teli finom ebéd után a szülők még beszélgetni is tudtak, ugyanis a kis Blanka és Bojika teljesen elmerült a Suzuki-gyerekek játékbirodalmában (Swift, SX4, na és persze Grand Vitara), Andris, a tulaj, pedig egyáltalán nem ellenkezett. (Csak egy kis összetűzés volt a Thomas kapcsán, de Kispapa résen volt.) A három hónapos Nóri baba pedig még nem nagyon fejezte ki nem tetszését a birodalom leigázása miatt, ahol egyébként is valami világválság miatt egy kicsit állt a cég. (Amint kiderült, hogy a szerbek kapnak tőlünk gázt, a gyártósorok is újraindultak.)Bojika főleg a takarítást élvezte, egész délután Andris takarítókészletével sétálgatott (egyedül, két lábon, bizony!) a nappaliban. Sajnos, a manapság könyvgyilkos Bojikának itt is sikerült megtépázni egy Anna-Peti könyvet, amit már itthon is elkövetett. Te Áááátuk!A játékot-takarítást egy együttalvás (khm, khm) követte, már ami a kis Blankát és Andrist illeti, mert Borika itt is hozta a nem alvó jó formáját, kb. fél óra erejéig sikerült húznia azt bizonyos lóbőrt. Blanka, a maga kis rámenős módján ki is küldte a szobából az őket altató Andris-anyukát, hogy ő akar Andris mellett aludni, majd átölelte a már alvó kiscsávó fejét, és ő is álomba szenderült. Így történt, hogy Blanka életében először egy franciaágyban aludt egy fiúval…

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...