vasárnap, január 25, 2009

Takony, szavak, nagycsalád

Az elmúlt napokban egy takony vírus - vagy mi - ment végig a családon, amely feltehetőleg Bojikától eredt. A tragédia elmaradt, Kispapáék túlélték, igaz, azért volt néhány drasztikus porszívós orrszívás, sterimár-spric és egyéb nyalánkságok.

Orrszíváskor egyébként a Blanka mindig kéri, hogy „Papa segíts”. Ez a „segítés” azonban nem azt jelenti, hogy a Kispapa szabadítsa ki a kínzó mama kezéből a kiscsajt, aki galád módon épp orrszívásra készül, hanem hogy rituálisan együtt szívjuk ki az orrát. Azaz a Kispapa segítsen a mamának. Mégpedig úgy, hogy két kezével meg/lefogja kicsi lányainak még kisebb kezét, hogy sikeres legyen a művelet. Ilyenkor a Blanka nagy lovagiasságáról is rendre tanúságot tesz, amikor meglátja a csövet, rögtön mondja: „Először a Bojika…”

Bojika a nátha mellett pedig egyre tökéletesebbre fejlesztette járástudományát, már a hálózsákjában is nagyon profin sétálgat reggelente. Azért néha elakad, s ilyenkor könnyen eltörik az a bizonyos mécses. Szókincse egyelőre kimerül a Mama (Mama, Papa), Nyanya (Blanka), Ámpa (lámpa), Dá (porszívó), valamint a Hápháp szavakban, de mivel a Blankának egész nap be nem áll a szája, talán nem is baj.

De a lényeg. Mindezek mellett nagy szeretettel gratulálunk az immáron nagycsaládossá vált Kispapa kollégának és családjának, hiszen a mai nap megszületett Balázs!

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon köszönjük a gratulációt, nektek meg jobbulást kívánunk!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...