vasárnap, június 07, 2009

Kultúrszombat

A Kispapa család szombaton aztán adott a kultúrának. Kispapa kapott egy kölcsönbérletet az Operaház Hangszervarázs elnevezésű sorozatára, ahol most éppen a pengetős hangszerek voltak soron.

Kispapa és Blanka útra keltek hát szombat hajnalban, s egy kis szerencsével, fél perces késéssel meg is érkeztek 9 körül. A Királylépcsőnél volt a performance, a lépcsőkön lehetett lecsücsülni kicsiknek és nagyobbaknak. Habár a Blanka elég nagyszájú tud lenni, ilyen helyeken meglehetősen visszafogott. Egy darabig szépen, két ujjas cumizással, Pöttyös kutyus cimkéjével az orrában követte Kispapa ölében az eseményeket, majd röpke 25 perc elteltével már meg is szabadult az ebtől. Lassan a lépcsőn is lejjebb merészkedtek a Kispapáék, sőt, egy kicsit még mintha táncra is perdült volna a Blanka, de csak egy kicsit. Ezúttal a pengetős hangszereket mutatták be, volt szép brácsa, gitár, hárfa, sőt, egy kis citerázás is, mindez persze neves művészek, és lelkes ifjak előadásában.

Lehet, hogy a hároméves Blankának egy kicsit hosszú volt, meg sok, pár év múlva biztosan jobban élvezni fogja.

A délután már a kis családdal közösen telt, méghozzá a Vörösmarty téren, részben a tömegben, a Könyvfesztiválon. Sajnos nem egy babakocsibarát hely a sok ember miatt, de azért megoldható. Kispapa a nyakában a Blankával járta a helyeket, mamáék középen, ahol több gyermek és mamájuk is menedéket talált, a szobornál vártak. A Blanka nagyon élvezte a könyvek lapozgatását, alig lehetett ellrángatni. Sőt, Nagy Bandó András, miközben dedikált, hellyel kínálta maga mellett, amelyet a kis Blankakönyvmoly el is fogadott. A szerző-művész úr egy verset is mondott a Blankának, méghozzá nyolc pókról. Ráadásul két új (Ami a bögyünkben van, Nagyapám, nagyanyám és a vakond) könyvét dedikálta is a kiscsajnak.

Azért volt egy jó kis lufifelfújás-ellengetés játék a Bojikával közösen, középen, mindneki nagy örömére. Bojika is nagyon pörgött, majd mind a három csajszi, no és persze Kispapa is, ha kicsit fáradtan is, de örömmel tömte a fejét betű helyett sültkrumplival és Whopper Juniorral a közeli vendéglátóipari egységben.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...