hétfő, június 29, 2009

Nyaralás 2.0

Ott hagyták abba Kispapáék a nagyszerű beszámolót, hogy pénteken egy hatalmas vihar után a Suzuki-család Esztergom felé vette az irányt. Ám Kispapáék nem maradtak sokáig jó társaság nélkül, mert röviddel utánuk megékeztek budapesti al-szomszédaik – egy szinttel lejjebbről, hihi –, azaz Kisábel és becses szülei.

Közös motorozás, labdázás és vacsora után Kisábelnek ott lett volna a lehetőség, hogy 2 – nem akármilyen – csajjal fürödhet egyszerre, de az élet közbe szólt, ugyanis kicsi Bori életében először a kád meleg vízébe, gyanútlanul, csendben, de elvégezte a nagydolgát. Kispapáék csak a végeredményt vették észre, és igyekeztek kikapni a gyerekeket a vízben úszkáló darabok közül. Így a közös fürdőzés élménye elmaradt, de emléke örökké él.

Miután a gyermekek nyugovóra tértek, a szülők ismét élhettek a kerti sütögetés élményével, és egy újabb, kellemes, kalóriadús estét tölthettek el. Szólt a zene – csak az a szerencsétlen ECO-MODE ne lenne ilyenkor a drága kicsi-kocsiban (ami miatt a nagyszerű muzsika Leonard Cohentől a Thievery Corporation-ön át Harcsa Veronikáig kb. 30 percenként leállt) –, lassan sült a szalonna, csöpögött a kenyérre a zsír, pirult és pottyant a hagyma és fogyott pici sör.

A másnap reggel Kispapáék számára kicsit korán indult Borika reggel 6 órás kelésével, míg Blanka, Kisábel és szülei bezzeg 8-ig húzhatták a lóbőrt. Köszi, Bojika, de azért szeretünk.

Reggeli után viszont felkerekedett a két család a híres-nevezetes tóalmási hagyományőrző fesztivál helyszínére, ahol élvezhették a fogathajtó versenyt sok-sok lóval, a finomabbnál finomabb fánkokkal és lángosokkal. Az 500 Ft-os lufikról nem is beszélve, amit természetesen Kispapa pénztárcája bánt leginkább (de a lovacskás lufi 1500 volt).

Dél körül azonban Kisábel-család Budapest felé vette az irányt, így magára maradt a Kispapa family. Azért a délután is sikerült hasznosan tölteni, ismét ló nézéssel, kis horgászással, festéssel, majd fagyizással, homokozással és motorozással.

Sajnos vasárnap már véget ért a nyaralás, így a nap nagy része pakolással, takarítással telt. Ez utóbbiban persze a kiscsajok nem igen vettek részt, habár Bojika előszeretettel forgatja a seprűt és a lapátot, azonban hasznossági mutatója egyelőre az elfogadható alatt leledzik. But nice try.

Az igazi belvárosi kiscsajsziknak bejött a vidéki élet, bár az ugató kutyák és a házban szálldogáló legyek időnként kicsapták a biztosítékot (főleg Blankánál, Borika inkább utánzásból vagy szolidaritásból üvöltött). Egész nap gyümölcsöt ettek a fákról, bokrokról (és persze kenték egyből a ruhájukra, de ez már a Kismama problémája), szórták a homokot egymás hajára, szájába, szemébe.

Képek hamarost.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...