kedd, december 21, 2010

Ovis karácsony

Blanka és Bori ovijában Karácsony előtt pár nappal karácsonyváró ünnepélyt szok' rendezni a csoportok a szülőknek. Nem kifejezetten karácsonyi ünnep, hiszen a vezető óvónéni szerint minden családban más az ünneplési szokás, mítosz, akármi, így ebbe az ovi nem kavar be. Rövidre vágva: gyertyagyújtás, néhány karácsonyi ének és vers a gyerekek előadásában. És saját készítésű ajándék a szülőknek.

Ma volt a nagy performance. 16.15- kor kezdte Borika, majd 16.30-kor Blanka csoportja, feszes ünnepségsorozat Kispapáéknak. Még szerencse hogy nem volt messze a 2 terem egymástól. Annál több megvadult fénykép-kattintó anyuka, és videózó apuka állta útjukat.

Borika kezdő ovisként kb. ugyanúgy viselkedett, mint egy évvel ezelőtt drága nővérkéje, állt a tömegben és még véletlenül sem hagyta, hogy akár egy véletlen szófuvallat is elhagyja a száját. Az elején, mikor meglátta a mamát, nem is akart kiállni a többiekkel, de szerencsére az óvónéni besegített. Az 5 perces műsor végén már talán mintha kicsit oldódott is volna, és örömmel vitte a nagyszerű DIY-ajándékot oda a mamának és Kispapának.

Blankáék előadására már Borika is becsatlakozott Kispapáékhoz. A Süni csoporton már látszott, hogy kisközépsősök, legalább 15 perces műsorral készültek. Drágább is volt a jegy, többen is voltak. Nem volt egyéni szereplés, de közösen énekeltek pár dalt, és szavaltak verseket. Blanka nagyon sokat változott tavaly óta, szépen énekelt, szavalt a többiekkel együtt, nagyon ügyes volt. Azért olyan szépen, ügyesen még nem néz a kamerába, mint a kivásárolt Nicolas - aki szegény nagyon mélyről jött, de nagyon magasra jutott. 

Az előadás végén a kiscsajok búcsút vettek az ovitól, és beköszöntött a vakáció. De előtte pár perccel kiderült: valamelyik csoporttársuk lehet, hogy bárányhimlős. Boldog karácsonyt...

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...