hétfő, január 10, 2011

Hétvége

Az újév első hete jól indult Kispapáéknak, Zsófinak egy 3 napos lázzal megspékelve, 4. nap pöttyökkel, Borinak asztmás hörghuruttal. Blanka OK, ő ovizott is, de a csoportból a héten egyre több kiscsávót küldtek haza bárányhimlővel. Az időzített bomba ketyeg.

Mivel a kicsik egész héten nem nagyon mehettek ki a Mamával, hétvégén már meggyógyulva a Vár felé vette az irányt a Kispapa family, Kismama tesójával és becses családjával. Azaz az összes büdösbogár unokatesóval.

A csajok nagyon izgultak, vajon látják e a királylányt, de ő sajnálatos módon megijedt az időnként hangosan kiabáló, hisztiző csajszikról, így csak az ablakból kukucskált kifele. De állítólag Blanka látta.
Amíg Kismama tesójáék és a büdösbogarak áldoztak a kultúra oltárán és kiállítást néztek, Kispapáék kipróbálhatták a 4 gyermekes lét gyönyöreit, ugyanis Ádiboy nem tartott drága szüleivel és bátyjaival, hanem Kispapáékkal sétált egy nagyot.

Volt kis Betlehem nézegetetés, Sikló figyelés, harangokra mászás, Halászbástyán való rohangálás, esti Budapest nézés. Zsófika ezalatt békésen nézelődött a babakocsiban, bizosan gyúrt előre az előtte álló éjszakára...

A Ruszwurm cukiban aztán kiegészültek Kispapáék, és csaknem az egész cukrászdát a nem éppen kisszámú kompánia töltötte be. Finom sütizés után - persze az összes kiscsaj a Kispapa sütijére hajtott, amit maguknak választottak, az nem volt olyan finom - még egy kis séta a titkos lépcsön lefele a Várból, majd tipli haza.

A szombat éjszaka Zsófika ismét hozta a formáját, kb. 2 és 4 óra között üvöltött, ha épp nem cici volt a szájában. Nagy baja nem volt, éhes sem lehetett, csak úgy szeretett volna aludni, ha közben non-stop cicizik. Végül is érthető. Ha épp Kismama fordult volna, vagy visszakerült volna a kiságyba, hangosan üvöltött. Végül kikerült az utazóágyba, hogy ne keltse fel a vele egy szobában alvó a nővérkéit, de ez sem oldotta meg a helyzetet. K.b 4-kor 30 szopizás után Kispapának valahogy sikerült elaltatni a drágaságot.

Vasárnap délelőtt Kismamák próbáltak valahogy magukhoz térni, míg a csajszik tök jól ellegóztak magukban. Csak Zsófit kellett evakuálni a gyerekszobából, ugyanis szegényke mindig tönkretette az éppen elkészülő alkotásokat.

Délután a kiscsalád pedig K. Ábelékhez volt hivatalos az elmaradt újévi köszöntésre. Mivel Ábel volt már bárányhimlős, így nem volt probléma, hogy Blankában lehet, hogy éppen lappang,  így Kispapáéknak is akadt egy kis szociális program.  Vacsi, finom italok, a gyerekeke tomboltak egy nagyot, majd este 8-kor indulás.

1 megjegyzés:

Eszter írta...

Huha, mar latom mi var rank egy even belul. :) Jobbulast a kis betegeknek! puszi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...