szombat, július 09, 2011

Nyaralás, első felvonás, Tóalmás city


Kispapáék időközben megkezdték évi nyaralásuk első felvonását Tóalmáson. 
Vasárnap sikerült megérkezni, akkor az idő még nem volt oly kegyes. Azért az eső elálltával sikerült kilátogatni a tóalmási Művelődési Ház előtti focipályán megrendezett Tápiómenti Fesztiválra, ahol sok műsor- és helyi jellegzetes elem szórakoztatta a nagyérdeműt.

A csajok odavoltak a néptáncosokért, kb. egy órán keresztül álltak a színpad előtt és bámulták őket, majd egybehangzóan kijelentették, hogy ők bizony szeretnének néptáncolni. Szép nagy pörgős szoknyák, trappogások, hejehuja, dínom-dánom. A csajszik nem sűrűn lelkesednek ilyen dolgokért, így talán eztet elkezdhetik remélhetőleg szeptemberben. Némi kürtöskalácsozás, némi borovicsku után aztán az eső újra eleredt, Kispapáék hazasétáltak. A Zanzibár már esőben nyomta. Viszont az esti tűzijátékot az ablakból a csajok is látták, oda is voltak érte.

Hétfőn még hűvös, de állatkertezéshez ideális idő volt, így irány Jászberénybe, ahol egy megbeszélt találkozó is volt az ovis Botonddal és szüleivel, akik épp ott nyaraltak.
A jászberényi állatkert még mindig szuper, ideális kisgyerekeknek, nem túl nagy, de pont bejárható. Ráadásul etetések is voltak, Borika a macikért volt oda, Blanka meg élvezte a kecske-simogatót, etetőt.

Kedden kisütött a nap, a csajok kiköltöztek a kertbe, homokoztak, sült a homokos-ribizli torta. Amit Zsófika előszeretettel meg is kóstolt. Ő is nagyon élvezi a teret, motorozik, hintázik, és mindent megeszik, amit a földön talál. Békákat azért még nem.

Délután a strandra is lemerészkedtek Kispapáék, szerencsére alig voltak, így az összes medence szinte az övék volt. Zsófika is jól viselte élete első strandolós élményét, bár az úszógumitól ódzkodott, helyette inkább Kismamához, Kispapához bújt. A nagyok viszont egyre bátrabban mozognak a vízben, alig lehet őket kikönyörögni.

Szerdán és csütörtökön beköszöntött a kánikula, így a nagy melegben csak a fagyizóig jutott el a kiscsalád. De a kert sok mindenre elég ám. Kispapa a medencét is felállította, abban is pörögtek a csajok. Délután szerencsére mindhárom alszik vagy 2-3 órát... Blanka a minap negyed 11-ig húzta a lóbőrt, már úgy kellett ébreszteni.

Pénteken új taggal bővült a család, mert egy cica is beköltözött a kertbe. Blanka és Zsófi örömére, Borika rettegésére. Szegény nagyon fél az állatoktól, ő szinte az egész délelőttöt végig aggódta, míg a másik két csaj lelkesen cicázott. A vérszomjas állat olyan jól érzi magát, hogy egyelőre nem is akarja elhagyni a tóalmási rezidenciát.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...