kedd, július 19, 2011

Pál utcai fiúk, lányok avagy gyerekprogramok a nyóckerben

Hétfőn reggel ideiglenesen négygyermekes családdá lépett elő Kispapa family, ugyanis a szintén oviszünetet élvező K. Ábel jött át gyermekmegőrzésre, míg drága szülei dolgoztak. A gyerekek nagyon élvezték egymás társaságát. Bár első körben a hatéves Ábel és az ötéves Blanka ki akarták közösíteni Borikát, de aztán Kispapa mielőtt munkába indult volna, rendet tett, és onnantól - állítólag - nem volt gond. Bunkert építettek, vonatoztak, olvastak, meséztek.

Blanka és Bori felváltva harcoltak Ábel kegyeiért, aki a végén kicsit már nehezen viselte a megmérettetést.
Mikor ebéd közben is azon veszekedtek a lányok, hogy ki üljön Ábel mellé, akkor Ábel az arcába temetett kézzel teljes komolysággal és ezt mondta: "Hagyjatok már egy kicsit békén, csendet akarok." Szegény nem tudja, ez még csak a kezdet.

Ábel rendes kis vendég volt, még a Kismama által főzött tipikus ovis ebédből (paradicsomleves betűtésztával és mákos tészta)is kétszer kért, és meg is dicsérte, hogy milyen finom volt.

Miután Ábel mama
megérkezett, felkerekedtek a híres nevezetes Grundig , ahol megfuttatták a gyerekeket. Habár Blanka és Ábel ott párszor összeveszett, némi homokdobálózás és "nem szeretlek"-ezés miatt, de azért jó kis délutáni prgram volt, amit egy közös sütizés zárt.

Kedden az Orczy-kert volt a célpont, oda viszont a Blanka-ovistárs, Botond, kishúga Iringó, és anyukájuk, valamint a szintén ovis-cimbi Tomi, ikertesói és a mamájuk kísérte el a csajokat és a Kismamát.
Az Orczy kert jobb, mint valaha, a játszóteret kibővítették, most már a bébiknek is van hinta, csúszda, így Zsófika is élvezhette a lehetőségeket.
Játszózás után kacsa nézés és etetés a tónál, majd a Kresz pályánál nyomulás. Motorok bringák megtankolása a kis benzinkútnál, és körözés fel alá. A fiúk voltak a rendőrök, akik a mindig a Kismama szeme elől elbújó Borit és Blankát keresték. Még Zsófika is motorozgatott egy sort, mielőtt hazaindult a brigád.

1 megjegyzés:

Réka írta...

Ezúton is köszönjük Kispapa családnak a hétfő gyerekvigyázást és a finom ebédet! Grundozni és "sütifagyizni" pedig még mennünk kell a nyáron!!!
Puszi: Ábel mamája :-)))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...