vasárnap, március 04, 2012

Itt a tavasz

A kiscsajok már nagyon régóta várják a tavasz első jeleit, mindennap napi renden van a "mikor mehetünk rövid ujjúba oviba", "mikor mehetünk bicajjal oviba" kérdés.

A híres mesehős Pöttyös Pannihoz hasonlóan az első napsütéses napon már úgy gondolták, itt az idő a nyári rucik felvételéhez, és nem keveset morogtak a nemleges válasz miatt.

Az elmúlt hétvégén azért szerencsére már sikerült némi tavasz fílinget beszerezni, a sok program keretében.

Szombat délelőtt a mama dolgozott picit, addig a Kispapa tartotta a frontot, a csajok boszinak öltöztek, mint a képek is jól mutatták. Ebédre aztán kiegészült a kiscsalád, sőt délután a Mama a 2 nagyobb csajszival, és Blanka ovi barátnőjével, Sophie-val és szüleivel ellátogattak a Margit- szigetre.

Kispapa csak azért nem tartott velük, mert őrizte Zsófika álmát, valamint ügyesen főzött egy finom pörit, az este őket meglátogató Feri atya tiszteletére.

A csajok nagyon lelkesek voltak, bicajjal, bukósisakkal, napszemcsikkel felszerelve várták Sophiékat, majd kiszáguldottak velük a Szigetre.

Jól értesült források alapján igencsak jól érezték magukat, bicajoztak, halakat etettek, fára másztak, kergetőztek, kutyát simogattak, sőt egy új ÖKO játszóteret is meglátogattak.

Este Feri atya látogatta meg a kiscsaládot egy jó kis beszélgetésre, ahol aztán hamar elfogyott Kispapa finom pörije is.

Vasárnap a báránykás mise után a célállomás a MüPa volt, ahol minden vasárnap Cifra Palota nevű játszódélelőtt várja a gyerekeket.

Van ott mindenféle kézügyesség, menetlevél készítés, hangszerekkel való ismerkedés, épp tematikától függően. Jó kis programok, egészen a legkisebbektől a nagyobb korosztályig. És nem utolsó sorban ingyé.

Ott szintén volt egy kis ovis randi Sophiékkal, közös színdarab nézés, majd Kispapa készített a csajoknak egy igazi csörgőt, fából és dióhéjból, majd ügyesen képeket készítettek filc-rongyok segítségével. Kismama addig Zsófikával vett részt a piciknek való zenés foglakozáson.

Persze senkinek nem sikerült aztán aludni délután, így kicsit hosszúra sikeredett a nap, de az esti közös beszélgetésen mindegyik csajszi boldogan mondta, hogy milyen jó kis hétvége volt.

Soha rosszabbat.




Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...