hétfő, június 11, 2012

Bölcsis parti és a 4 gyerekes lét

Pénteken Kispapáék egész nagycsaládostul Zsófika bölcsiébe voltak hivatalosak, ahol is megrendezésre került a nagy év végi, gyereknapos családi get together. Az udvaron mindenféle játék, ugráló, alagútrendszer stb. felállítva. A gondozónénik üdítőkkel, sütikkel várták a családokat. Néhány kispapa szeme felcsillant a műanyag Amsteles korsókat látván, de csak szörpi járt bele. Higitós.
Zsófika először zavarban volt, nem nagyon értette, mit is keresnek Kispapáék a nagy csajszikkal az ő felségterületén, még mondogatta is, hogy "Bankáék menjenek haza", de idővel megbékélt.
A nagy játszás közepette a gondozónénik persze agyba-főbe dícsérték Zsófit: hogy milyen kedves, barátságos és mosolygós. Jól eszik, nem válogat, önállóan terít, kezet mos, fogat mos, fésülködik, a bölcsiben a wc-be pisil, kakil (itthon még erőteljesen pelusos). Három órákat alszik délutánonként, szereti a gyerekeket, Erikának, a gondozónénijének napi rendszerességgel szerelmet vall.

Szombaton aztán Kispapáék hirtelen négy gyermekessé váltak. Érkezett ugyanis Guszti, akinek kistesója született, a hároméves kiscsávó átigazolt egy kis időre. Valamelyest javult a férfi-nő arány. 
A csajok már nagyon várták a fogadott kisöcsit, rögtön előkerültek a Thomasos vonatok és egyéb fiús játékok.
Közben Zsófika nem volt a toppon, épp valami bölcsis vírus kezdett kitörni rajta, ezért Kismama otthon maradt vele. Ezalatt Kispapáék Gusztival, a csajokkal, Vince haverjukkal és apukájukkal, ellátogatott a Gyerekszigetre. Már az elején sikerül egy bohóccsaládba botlani, nyomták is a rizsát, pörgették buzogányt. A két kiscsaj meg a két kiscsávó folyamatosan pörgött, a nem kis tömegben a két apuka folyamatosan kaméleonszemével igyekezte követni a szigetelőket. Kis ugrálóvárazás, hullámvasút, játékterezés, közben persze két percenként mindig valamelyik drága gyermek akart-sírt-követelt-szomjazott-éhezett-ütött-csípett valamit, valakit. De azért nem volt annyira vészes.  

Némi erőgyűjtés után az Ünnepi Könyvhét hívogatta a csajokat, Vincéékkel egyetemben, ami kiegészült némi Duna-party feelinggel, szökőkutazással, hajónézegetéssel. Este szerencsére egyik gyereket sem kellett sokáig altatni, és Gusztika sem kelt fel éjjel kakaózni. A kiscsávó estére már rutinosan Papának és Mamának hívta Kispapáékat.

A csajokkal is jól elvolt, egyedül a hanghordozása verte ki néha a biztosítékot. Ugyanis a csákó időnként elég harsány és jó hangosan röhög vagy kiabál, a csajok pedig ehhez nincsenek hozzászokva. Borika egyszer sírva is fakadt úgy megijedt tőle, Blanka pedig állandóan rászólt, hogy "Guszti, maradjál már csöndben"
Vasárnap még kis játszás befigyelt itt délelőtt, majd Gusztika aludt egyet és délután Kismama hazavitte, mert ők hivatalosan voltak K.Ábelékhez egy vasárnap délutáni vendégségre. Pizza, fröccs, meccs az apukáknak, traccsparti az anyukáknak, a gyerekek meg valahol eljátszódtak.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...