szerda, november 01, 2006

Koszmó Girl

Eddig a Kispapa nemigen tudta, hogy van olyan, hogy koszmó, maximum, csak Cosmo girl-ökről hallott, akik nap mint nap nyaggatják a mai napig, de hát egy tisztességes Kispapa az ilyenre nem is emeli fel a tekintetét, miközben tolja a babakocsit és értelmetlenül gügyög egyetlen lányának. Na jó, lehet, hogy nem is így van...

Szóval koszmó, vagy mi. Azaz: „jellegzetes szürkés-sárgás zsíros, pikkelyes, olykor vaskos pörköt (mit???) képző felrakódás, hámlás főként a hajas fejbőrön és a szemöldök környékén alakul ki.
Sem a betegség kiváltó okát, sem a faggyúmirigyek szerepét nem ismerjük ebben a folyamatban. Jelenleg úgy tűnik, hogy nem gombás fertőzés, és nem is allergiás eredetű probléma.” Na, szóval valami ilyesmi. Koszmó Girl lett a kiscsajszi is.

Először sokan javasolták, hogy olajjal kell bekenni a pici fejét fürci előtt, aztán "hajrá" – a szó szoros értelmében –, egy kicsit rajta hagyni, majd alaposan lemosni. Hát ez nemigen ment, mármint nemigen hatott, úgyhogy jött egy csodaszer, persze nem ingyé’, egy jó kis spanyol cucc. (A spanyol kiscsajok és kiscsávók arányaiban még inkább koszmósak? És tényleg: van Koszmó Boy is?)

Úgyhogy aztán lassan elbúcsúzunk a koszmó léttől...

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Csenge feje nagyon durván koszmós volt, próbálkoztunk olajjal is, de nálunk a sampon + puha kefe vált be.
J&J samponnal jól besamponoztuk a hajat, majd puha kefével körkörösen "masszíroztuk" a fejbőrt, és 2-3 nap után teljesen eltűnt a koszmó.

Névtelen írta...

Határozottan a KoszmóBoy tábort erősítettem anno. És mivel elég nagy séróval bírok rendelkezni, ezért nálunk az olajozás meg puha kefézgetés egyáltalán nem jött be, mivel a bőrömre hatalmas erőlködések árán sem került olaj, mind megállt a hajamon. Így maradt a koszmó elleni sampon, és a körömmel való lekaparás, amit egyébként a hangzása ellenére jobban toleráltam, mint az olaj-kefe kombinációt. Úgy látszik, ezen minden cuki baba átesik... :)
Millió puszi az egész családnak, meg egy külön nagy cuppanós Blankának!

kispapa írta...

Köszönet az ötletekért, koszmó volt, nincs!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...