kedd, november 04, 2008

Szegény Bojika

Szegény Bojika már vasárnap óta egy kicsit rottyon van, mint kiderült, persze okkal. Szerencsére alap nélkül nem szokott nagyon panaszkodni.

Hétfőn délután már magas láza volt, úgyhogy a Kispapa tiplizett haza a munkahelyéről, hogy az alvó Blanka álmát őrizze, míg a mama a Bojikát vitte le a doktor nénihez. Kispapának új betegséget kellett megtanulnia - amint bölcsész lévén 2 perc múlva el is felejtett -, amely pedig : herpangina. Szép, akár egy női név - vagy inkább egy férfiból nővé operált valaki neve is lehetne.

Ez jó magas lázzal jár, s inkább csak folyadékot tud fogyasztani a kiscsaj. Szegénykének leginkább a szemén látszik, hogy beteg, fáradt, punnyadt. Próbál játszani, kúszni, de hamar elfárad, de néha egy-egy mosoly, apró kacaj felhangzik. De azért küzd szegényke.

Éjszaka is felsír. Tegnap például a Kispapa már éppen az első kis nyálcseppeket csöppentette a párnájára, s közeledtek ama bűvös álomfelhők, amikor felsírt. A cumit visszakapta a szájába, majd el is aludt. Négy körül azonban megint felébredt. Szóval küzd.

Különösebb gyógymód nincs, fájdalom- és lázcsillapítót olykor be lehet adni, ma este kapott egy kis hideg fürdőt is. De mivel vírusos, várni kell, s hát majd csak eltűnnek azok a fránya kis kórokozók.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...