vasárnap, december 21, 2008

Bojika a fejlődés útján

Bojika nagyon kedves, vidám, jól evő baba, aki négyszer többet eszik – szumóbirkózó, súlylökő vagy kézilabdás-beállós lesz? – mint a drága nővérkéje – modell, színésznő? – kivéve, ha beteg, mert akkor csak szopizik. Illetve used to. Mostanság hagyta abba. Szinte magától.

Igaz, az alvás nem az erőssége, míg Blanka hathetes korától átalussza az éjszakát, ő a mai napig egyszer általában kel, persze csak azért, hogy egyen, vagy hogy Kispapáék közt legyen, s jobbról a mama, balról a Kispapa ujját szorongassa, s úgy aludjon tovább. Sokkal jobban igényli a szülői közelségét, mint Blanka, aki sose tudott Kispapáékkal aludni. Szerencsére. Bojika bújósabb, és állandóan szorítja az ujjakat. Úghogy Kispapáék gondolkodnak egy Addams Family-féle kézfej beszerzésén.

A papapicipicihercegnője – a Blanka a papapicihercegnője – nehezebben alszik napközben is, kivéve, ha szabad levegőn van. Így minden du. száműzve van a gangra, ahol viszont a jó levegőn akár három órát is alszik, párhuzamosan a Blankával.

Nagy szavak. Mondja már, hogy lámpa, mama, puszit ad (sokszor nyálas-nyelveset), tapsol, jó zenére táncol és énekel, illetve a mutogatós dalokat, amiket a Mama a Blankával szokott énekelni, azokat már ő is imitálja.

Járni ugyan egyedül még nem jár, de ha Kispapáék fogják a kezét, már egyre ügyesebben gyalogol, illetve egyedül simán feláll, s a bútorok mellett téblábol.

Blankát imádja, már tudnak együtt játszani, legózni, s leginkább Kispapával hármasban négykézláb kergetőzni a lakásban.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...