kedd, december 09, 2008

Sweet dreams (where are U)

Ez a Blanka kiscsaj valamit megint összeszedett, feltehetőleg a szerdai, kedvezményes Lurdy házas Kalandparkban valamelyik rosszéletűtől. (A Kispapa korábban - több mint három éve - többnyire csak arról tudott, hogy melyik nap, melyik bp-i moziban van kedvezményes nap, de elmúltak már a buta zenék.) Na szóval valamint hazahozott, felső légúti nemtommit, s persze elkapta Bojika is.

Mindez természetesen pénteken, illetve szombaton kezdődött, ugyebár végre hétvége. Szombaton éjszaka a Blanka nem tudott aludni, mert 39 fok feletti láza volt, majd köhögött, stb. A vasárnap is jól telt, szinte delíriumban, legalábbis a Blankának, egész nap csak feküdt, szorította Pöttyös Kutyust, s nézte a plafont. Délutánra már látszott, hogy mindeből Bojikának is jut majd.

Ja, ügyelet. Valami miatt nyilván kitalálták a gyermek ügyeletet éjszakára, hétvégére. Szombaton este Kispapáék ki is hívták, mert nem tudták levinni a Blanka lázát. De persze minek. Kijött egy kicsit büdös bácsi 11 körül, piszkos cipőjével betrappolt, kezet se mosott, sértődőtten felírt valami 10 éve szinte alig használt antibiotikumot, azt viszlát. Azért próbált a könyvecskéjében úgy lapozni, hogy egy korábban kapott 2000-es bankó feltűnjön Kispapáéknak. A körzeti orvos nénitől, aki szerencsére szinte a másik véglet, kiderült, hogy még jó, hogy nem adták be Kispapáék a felírt gyogyit. A bácsi azt is mondta, hogy csöpögtessünk a gyerek orrába, majd szívjuk. Igaz, hogy akkor még egy csepp semmi nem volt benne, se dugulás, se takony, se egyéb akármi. Csak akkor meg minek csinálod mindezt, ha ekkora paraszt vagy???

Vasárnap este a Blanka már aludt. Jön a 100 ezres kérdés, hogy akkor ki nem? Igen, a Bojika. Szegényke szintén lázas lett, 39 felett, neki is kellett hűtőfürdő, amit persze hasonlóképpen a Blankához ő is élvezett. Minden esetre hatásos a cucc, majdnem egy fokkal levitte a lázat. Kb. 10 percre. Éccaka nem tudott aludni Bojika, fel-felsírt, köhögött picit, s lehet, hogy lázálmai voltak, ha van ilyen.

Hétfőn a körzeti orvos néni kijött, megmondta a tutit, reméljük, felírt valami másmilyen antibiotikumot. Valami vírus lehetett, de az már felülfertőződhetett valamilyen bakteriális dologgal. Szóval a tegnap este hasonlóképpen telt. A Bojika nem aludt, s habár Blanka húzta a lóbőrt, néha durván köhögött. Bojika Kispapáék közt próbálta átvészelni az éjszakát, de max. 10-20 perceket volt képes aludni, így szegény Kispapáék is.

Most kedd este. A remény hal meg utoljára. A Blanka alszik... szegény Bojika most megint felsírt. Most a Blanka köhögött nagyot... S még a Grace klinikának sincsen vége. Sajnos.

Orvostudomány? Most akkor mi van?

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...