hétfő, április 27, 2009

Ovi ovi hátán

A múlt hét többnyire ovik látogatásának tükrében zajlott, azért valahogyan Kispapáék környékén elég sok van, ráadásul akad köztük csábító is. No nem - csak - az óvónénik miatt.

Szóval Kispapa-family felkerekedett, s meg is látogatott néhány intézményt. A nagy eseményre Blanka is készült, többnyire már várta is a napokat. Az új élmények hatására hamar kis is dőlt ebédidőre.

1.
Az első egy jó nagy ovi volt, bölcsivel együtt. Több csoporttal, amelyek már szakosodnak (irodalom, sport, kézművesség, hagyományőrző, drámapedagógia, ...), illetve vegyes - korosztályú - csoportokkal. Itt nevelik a jövő Karafiáth Orsolyáit, Lajkó Félixeit, Cseh Lászlóit, Palya Beáit, stb. Csak lehet, hogy egy kicsit korai ez, de ki tudja. Hasonlóképpen kétesélyesnek tűnik Kispapának a vegyes csoport. A kisebbek sokat tanulhatnak ugyan a nagyobbaktól, de vajon a nagyobbakat nem húzzák vissza a kisebbek? De mint az egyik óvónéni mondta, ez leginkább a nevelőknek jelent valamivel több gondot, a gyerekeket ez nem igen érdekli.
A Blanka minden esetre jól érezte magát. Mindegyik teremben talált egy-egy babakocsit, s azokat hasonlítgatta össze. Végül is ez is egy fontos szempont.

2.
A másodiknál az udvar egy kicsit furcsa képződmény, de amennyit lehet, igyekeztek kihozni a kreatív gyermekfelügyelők a belvárosi létesítményből. Itten hagyományosabb csoportok vannak (életkor szerint), elsősorban a kézművességre fektetve a hangsúlyt, csak kicsit úgy tűnt, meglehetősen vasszigor uralkodik, illetve az óvónénik is meglehetősen gyakran cserélődnek valami miatt.
Minden esetre a Kispapa mindent megtett a kis Blanka érdekében, leült a kicsik közé leányával agyagozni. Pár perc alatt meg is született egy gyönyörű Hóember a meleg tavaszban, amelyet egy ovis kislány is megirigyelt Kispapától, le is akarta volna utánozni a mesterművet. De természetesen csak nagyon gyéren sikerülhetett neki. Ráadásul a Kispapának megígérte az egyik óvónéni, hogy remekművét kiégetik, s szeptemberben át is lehet venni...

3.
Szintén belváros, ahová a Kispapa egyedül ment, nem tudott a csajokkal tartani korábban a nyílt napon. Ez eredetileg is óvódának épült, szép udvarral, zölddel, fákkal, maszek játszótérrel. A termekhez külön öltözők, vizes blokk. Két szint. Ráadásul a Kispapa munkahelyétől 3,5 percre. Középpontban a játék, ami talán ebben a korban nem egy elhanyagolható szempont. Hátha csatlakozhatnak olykor Kispapák is. Ja, és itt is korosztály szerinti csoportok vannak.
A Blanka kettős élményekkel gazdagodott itt. Amikor a Kismama otthagyta az egyik szobában egy pillanatra, éppen akkor nyúlt le egy másik vendég-kiscsaj valamilyen játékot a kezéből - persze szerencsétlen apja szeme láttára, aki nem csinált semmit -, a Blanka sírt egy sort, rohangálva édesanyját kereste. Majd aztán azért megnyugodott, s kicsit később begyűjtötte az összes fellelhető autót, s senkit nem engedett a közelükbe.

Kispapáék várják a kommentelők szavazatait, ki melyiket választaná. A szavazók közt szeptemberben a valahogyan visszaszerzésre kerülő, különlegesen értékes, egyedi, számozott - kérésre dedikált - agyag Hóember sorsoljuk ki.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...