szerda, július 15, 2009

Csillagoktól a Római parton át a Lánchídig

Nagy nap volt a múlt szombati, amit ráadásul egy kellemes péntek este előzött meg. Történt ugyanis, hogy megszületett Liza baba, Rozi (alias Jozi) kishúga, így ezt megünnepelvén, Kispapa és Kismama drága kislányaikat a nagyszülőknél hagyva éjszakára, elmentek koccintani a legifjabb hölgy tiszteletére. Valesz-apuka már ottan is csücsült a Majorkában, aztán koccintott néhány búzasörrel Kispapával, no és persze a nagy visszatérővel (?), Picigergővel és asszonykájával.

Másnap reggel azonban jó korán felvették Kispapáék Blankát, hogy még időben odaérjenek a Planetáriumba (már a honlap is sokat elárul), a Süni és a Csillagok című nagyszerű előadásra. Borika addig édesdeden húzta a lóbőrt tovább nagymamáéknál. Az ötlet egyébként nem Kispapáékat dicséri, hanem Suzuki Andris anyukáját.

Kispapáék, és nemkülönben a Suzuki-szülők is, nagy izgalommal várták, vajon mit szólnak a 3 évesek az előadáshoz. Kismama lelkiekben fel is készült, hogy majd 5 perc után távozni kell. Ami azért is lett volna szívás, mert a híres Planetárium nem túl családbarát, már ami az árakat illeti. Ugyanis 2 év fölött már fizetni kell a gyermek után is (2 év alatt úgyse ért semmit…), ráadásul 1200 ft-t. A családi jegy is kedvezményes, két szülővel, egy gyerekkel ki is jön 3600-ból. (Ahogy Suzuki Andris-papa – erősen ironikusan – megjegyezte, minden perce megérte.)

Na de szerencsére nem kellett Blankán behajtani a pénzt, meglepően jól bírta a közel 40 perces, mesés előadást Süniről, aki meg akarta szerezni a csillagokat, de bölcs barátja Bagoly-koma felvilágosította az Univerzum törvényeiről, és hosszasan magyarázta a különféle csillagokat, csillagképeket, stb. Blanka egyedül a hulló csillagokat és a Sarki fényt nem díjazta, azokat nem merte nézni, szüleinek odasúgta: „Félek.” De Kispapa hősiesen megvédte.
Ugyanakkor a műsor mintha 10-20 éve készült volna, olyan technikai szinten volt. Talán ideje lenni a fejlődés útjára lépni.

Az előadás után egy könnyed ebéd következett a Suzuki-családdal, immár Borikával kiegészülve, majd a délutáni alvás után a kiscsalád a Római-part felé vette az irányt KisÁbellel és szüleivel. Volt ott fröccs, fagyi, lángos, játszózás, hajó és Duna nézés, majd fáradtan hazaérkezés. Ezúttal a nagy dugó elmaradt.

A vasárnap már nyugisabban telt. A délelőttöt Borika keresztszüleivel és kisfiúkkal, Gergővel töltötte a család. A Lánchídon hétvégenként megrendezendő híd-bulira is ellátogattak (délelőtt azért túl sok program nincs), valamint tettek egy nagy sétát a Duna-parton, ismét néhány fagyi és egyéb nasik kíséretében.

Soha rosszabbat.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...