csütörtök, július 02, 2009

Ovis szülői

Kispapa és Kismama még a nyaralás előtti héten megejtették életük első szülői értekezletét (ill. Kismama már részt vett hasonlón, csak akkor a katedra másik oldaláról, még a Before Children időkben). Szóval csütörtök délután a szülők az ovi felé vették az irányt, majd elfoglalták helyüket az ovis székeken, az egyik kisteremben, az óvó nénikkel szemben. A vezető óvó néni jó alapos bemutatót tartott az oviról, a házirendről, a szokásokról, és a feladatokról, amiket szeptemberig elvárnak az új jövevényektől. Szerencsére Kispapáéknak túl sok dolgot már nem kell tanítani Blankának, hisz a szobatisztaság, az önálló evés, önálló öltözködés nála már simán működik, viszont a szociális érettségét még csiszolni kell. A szabályok betartása, instrukciók elfogadása, és a játékok megosztása kicsit kemény dió, de azért lassan alakul.

Azt is megtudtuk, hogy nem lesz beszoktatás, ez itt nem divat, hanem élesben kezdjük. AZ első nap 9-11ig maradnak ott a gyerekek, második nap már ebédre is, harmadik naptól pedig ott altathatók, igény szerint.
Cserébe azonban aug. 26-án a gyerekek a szülőkkel együtt részt vehetnek egy amolyan nyílt napon, amikor megismerkednek az óvó nénikkel, a termükkel, kiválaszthatják a jeleiket (már reggel 8ra oda kell menni, különben bunyó lesz a jelekért), valamint az ovi doktonénije is megvizsgálja őket.

Blanka egyébként nagyon várja az ovit, de emellett mindenkinek azt meséli, hogy Borika pedig bölcsis lesz. Ez persze nem így van, és mi sose mondtunk neki ilyet. Saját kis elméjének szüleménye ez a gondolat, valószínűleg nem fogadja el a tudatot, hogy esetleg Borika itthon marad a mamával. Majd azért időben felvilágosítjuk, hogy Borikának még van 1 éve itthon…

Nemsokára érettségiznek…

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...