csütörtök, október 29, 2009

Ruci, gomb és Takáts Pocsolyábaléptem Tamás

Talán betudható az ovinak is, hogy egyre „tudatosabban” szeretne Blanka öltözködni. Hello Kittyről ez idáig fogalma sem volt – habár volt egy ilyen táskája –, ellenben most már rögtön kiszúrja a boltban az ilyen márkájú zoknikat, bugyikat, és természetesen igényt is tartana rájuk. Azért még szerencsére egyelőre Kispapáéknak van joga beleszólni.

Viszont már az öltözködések sem mennek ilyen simán. Nem mindegy milyen szoknyát és milyen pólót visel a szentem. Mivel anno a nyakán volt a köldökzsinór, feltehetőleg emiatt nem bírja a garbókat, a sálat is csak nagyon lazán lehet megkötni, és a kabátot sem lehet nyakig felhúzni.

Persze a fő para még mindig a gomb, ami most már patent parává is kinőtte magát, ugyanis semmit ilyennel ellátott ruhát nem hajlandó felvenni, és minden ruhát csekkol… (De éppen ma este volt egy híres műsorban, hogy Takáts Tamás sem bírja. Akkor még a Blanka is lehet híres zenész? Pocsolyába léptél, nem gomboltál?)
Így a Kismamának nincs könnyű dolga a ruhavásárlásnál. A gomb para már odáig fajult, hogy Kispapának is le kell vennie a gombos inget, amikor Blanka fölé hajolva a kiscsajszi fogát mossa esténként.

4 megjegyzés:

Virág írta...

Csúcs ez a gomb-patent fóbia!!!! :))))))))))))
Az azért nem semmi, hogy neked is le kell venni, ha a közelébe mész, de ez komoly, tényleg így van?? :o

kispapa írta...

Szia Virág
Tényleg így van, halál komoly, minden fogmosás előtt ellenőrzi mi van az apján. Sőt,az én anyukám már nem jöhet ide gombos pulcsiban babysittelni, arról nem is beszélve, hogy rajtam sem tűri meg.
Múltkor az ovis barátnőjénak a kishúgát sem akarta megsimogatni, mert gombos ruha volt rajta...
Tényleg, Te mint lelendő pszichológus, nem hallottál erről a fóbiáról? Azt tudjuk, hogy vmi trauma hozhatta be ezt belőle, és ezt a gombhoz köti (lehet h pont gombos ruha volt rajta akkor,mikor vmi rossz történt,nem tudom), de jó lenne vhogy rájönni, mert egyre durvul. Ő csak annyit mond, hogy nem szereti a gombot,mert "bánt"...Ötlet esetleg?köszi, köszi
K.

Virág írta...

Jajj most látom csak a választ (és még emailben is adós vagyok..... :I ). Szóval, fogalmam sincs... :(((
Nem tudok gomb szimbolikáról, persze analitikus vonalon el lehet indulni és asszociálgatni, de akárhogy töröm a fejem, nem jutok semmi értelmesre, hogy a gomb mit szimbolizál.. :( (nagyon nem valószínű, de hátha gomb-gombóc, gomb-gomba, gomb-gond), van ilyen, hogy gyerekek generalizálják a félelmüket efféle hasonlóságok mentén, de pl. a gombától is miért félne? Ha csak nem durván lábgombás apa lába és az éj leple alatt, arra kényszeríti, hogy vegye a szájába a nagylábujját... :))))))
De az is lehet ám, hogy semmi olyasmi, amivel törődni kéne, hanem csak valami hóbort/hiszti, figyelemfelkeltés (??) .
Hát ez mind mind nagyon ygenge, amit írtam, használható ötletem nincs. Esetleg még a gomb, mint kapcsolódási (kötődési) pont??????
Csak asszociálgatok...
"Mert bánt..." Mármint őt bántja? Testileg v lelkileg? Valaki bánthatta?? :o( Faggassátok még!!!!

kispapa írta...

Szia Virág

Köszi azért :) nem tudom miért bántja, de majd ráákérdezek,de gondolom, fizikailag,sztem ő még csak ezt a fajta bántés fogalmat ismeri. (húha, ha a gyámügy olvassa, biztos azt hinné, verjük a gyereket, pedig nem is ...). na mindegy, faggatózom, kutakodom, próbálok nem nagy feneket köríteni hozzá, aztán meglátjuk
Bizony bizony, az email még várat magára,de sebaj :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...